שלום לכם

noga ke

New member
שלום לכם

בהתלהבות של רגע קניתי חבילה קטנה של פולי קקאו שלמים. עכשיו אין לי מושג איך קולים אותם ואם בכלל צריך לקלות אותם.
המוכר החביב אמר לי שאפשר פשוט להוסיף אותם ככה לשייקים וכאלו, אבל לי בא לעשות מהם שוקו.

אז אני אודה לכל מידע שיש לכם על פולים ושיטות עבודה איתם. במאמרים לא רשום כלום על פולים.

תודה
 
קקאו נא מאוד בריא

לאכול כמו שהוא או להוסיף לכל מני דברים, שייקים, סלט פירות, מוזלי וכיוב
 

noga ke

New member
המטרה הראשונה שלי היא לעשות שוקו

שידמה ככל האפשר לשוקו של שוקולית. כלומר, לטחון את הפולים לאבקה. גם במקרה הזה לא צריך לקלות?
 
בשביל להכין שוקולית

לא צריך להשקיע בפולים איכותיים ונאים..
ערבבי הרבה מאוד אבקת סוכר עם קקאו פשוט מהסופר, זה יהיה הכי דומה ...
פולים טחונים הופכים לעיסת קקאו לא לאבקה כי בפולים יש המון חמאת קקאו , אותה מפרידים במפעל בכדי להפיק את אבקת הקקאו.

את יכולה לשם הניסוי לטחון חלק מהפולים ללא קליה
חלק עם קליה, ולבדוק מה יותר טעים לך
 

noga ke

New member
הרעיון הוא ללכת למקור

לדבר שממנו עושים את האבקת קקאו
הרי אני יכולה פשוט לקנות שוקולית וזהו..

אז את אומרת שהכל עניין של ניסוי וטעייה. מעניין, לא ידעתי שהם הופכים לעיסה.

לגבי הקלייה- עושים אותה פשוט בתנור, או שיש מכונות מיוחדות כמו לקפה?

המון תודה.
 
נסי לקלות על גבי מחבת יבשה

תוך ערבוב מתמיד
על אש לא גדולה מדי
הקלייה תאפשר לך קילוף נוח של הפולים וטעם מעט עמוק יותר של קקאו
חזרי וספרי אם הצלחת ומה יצא
 

noga ke

New member
חזרתי כדי לספר

לא ידעתי כמה זמן לקלות, זה היה בערך עשר דקות. גם לא יודעת כמה שכבות צריך לקלף, אחרי הקליפה החומה הוא פשוט התפרק לי ביד.

להלן התוצאות.

בתמונה הנוכחית- הפולים במחבת. הלכתי רק על 4 כי לא רציתי להרוס .
 

noga ke

New member
ריסוק

לקחתי כף עץ גדולה ועם החלק האחורי ריסקתי אותם. זה מה שיצא.

השאלה- האם זה מספיק? האם לא הייתי צריכה לקלף יותר? אם אני מכניסה אותם עכשיו לכוס מים חמים, יוצא לי שוקו?
 
לא יוצא שוקו מפולי קקאו

הפולים מכילים כ2/3 שומן (חמאת קקאו) וכ1/3 קקאו
כדי להפריד אותם יש לטחון טחינה אינטנסיבית עד קבלת עיסה מאוד חלקה (כמו שוקולד מומס)
לשם כך יש צורך במטחנה מאוד חזקה ואיכותית!!!
אח"כ צריך להפריד ע"י סחיטה (אין לי מושג אם אפשר באמצעים ביתיים) את השומן מאבקת הקקאו.
מהאבקה שתתקבל אפשר להכין שוקו ... לא פשוט בכלל אבל בהחלט מאתגר ברמת ההתנסות.

לחילופין, את יכולה להכניס את הפולים הקלופים לבלנדר חזק, להוסיף נוזלים (חלב/שמנת/חלב שקדים או מה שתבחרי) לטחון היטב יחד ולקבל שייק קקאו.
 

noga ke

New member
אוקיי, אז מה לעשות עם המעיין אבקה שיצאה לי?

להכניס ככה לבנלדר עם חלב/יוגורט?
 

noga ke

New member
תודה

יש לי עוד המון שאלות אבל ננסה את זה קודם ככה.
 
למעלה