שלום לכם!

שלום לכם!

אני עדיין בהלם מן המקרה, אבל אספר לכם אותו בקצרה כדי שאולי מישהו יוכל לעזור לי. אני עצמאית ועוסקת בתחום הגרפיקה והפקות הדפוס. יש לי קו יחודי של מוצר מסוים שאני עובדת עליו, הוא יוצא אחת לחודש ומופץ לחנויות באמצעות חברת הפצה. יש במקביל אלי מוצר דומה, שאותו המפיץ עושה לו את ההפצה. רק שההוא פחות מושקע ויש עוד כמה סעיפים שהמוצר שלי עולה על ההוא. הפעם הראשונה שהמוצר יצא היה לפני שלושה חודשים, ואחרי חודש יצא עוד פעם. לפני שבועיים וחצי (ארבעה ימים לפני שהוא היה אמור לצאת שוב) מתקשר אלי המפיץ לומר לי שהוא לא מבין איך הוא חשב שיש לדבר הזה פוטנציאל והוא לא רוצה להמשיך עם זה (וזאת לאחר שבפעם הראשונה הוא אמר לי להדפיס כמות מסויימת, ובסופו של דבר הלך פי 35.!). בקיצור הוא תקע אותי כמה ימים לפני שזה היה אמור לצאת לשוק, ואנשים מציפים אותי בטלפונים למה זה לא יוצא (לא פשוט להשיג מפיץ בתחום הזה). בדיעבד, מה שהתברר לי, שהוא חבר לזה שעושה את המוצר המקביל, והם ממשיכים להוציא את המוצר ההוא ולהפיץ אותו, והפעם ביתר שאת, והוא עוד מתקשר אלי מידי פעם כדי לברר אצלי אם הסתדרתי ומה אני חושבת לעשות (בלי שאדע מה הוא טומן לי!) עדיין לא קיבלתי ממנו תשלום עבור המוצר שיצא לפני שלושה וחצי חודשים, בתואנות מתואנות שונות, וזה מגיע לחוב של 27,000 ש"ח. הבעיה שלי בכל הסיפור הזה, שלא סגרתי איתו חוזה בכתב. השאלה היא איך אני יכולה להתקדם עם זה, האם יש לי זכויות מינימליות שאני יכולה לתבוע אותו?(הוא גרם לי נזק בלתי הפיך עכשיו), וכן לגבי החוב מה אני יכולה לעשות. מודה לכם על הקדשה הזמן לקריאה, ומקווה מאוד שאוכל לקבל פה עזרה!!! ליאת

ארז208

New member
נכנסים ומתעניינים

בהחלט נכנסים לכאן ואפילו נותנים/מקבלים עצות טובות. מצטער. נדמה לי שאת זקוקה בדחיפות לעורך דין טוב. אילו הייתי כזה הייתי מנסה לעזור.

תודה לך ארז! ../images/Emo51.gif

השאלה היא לפני שאני פונה לעו"ד ומוציאה כספים נוספים, האם יש לי בסיס על מה לפנות ועל מה לתבוע את המפיץ.

סחטיין על ים התגובות שלכם../images/Emo51.gif

כל הכבוד. יש לציין שזה הפורום הראשון שאני נתקלת בו בכ"כ הרבה תגובות להודעה. ממש תודה. תודה לכולכם ותודה להורי שהביאוני עד הלום...

יא

New member
חוזה עם מפיץ

שלום רב, המקרה שלך מלמד פעם נוספת, כי עדיף לכרות הסכם בכתב. חרף זאת, לגופו של עניין, עומדות לך האפשרויות הבאות. לגבי החוב הנטען, את יכולה להגיש נגדו תביעה בבית המשפט. לשם כך תידרשי לראיות שיוכיחו את החוב הנטען. לגבי החלטתו להפסיק את חוזה ההפצה, הרי לאור העובדה כי לא נכרת ביניכם הסכם את מצויה בבעיה. הסכם לתקופה בלתי קצובה ניתן להביא לידי סיום, אגב מתן התראה סבירה. נראה כי במקרה דנא לא ניתנה כל התראה, ולך יעומדת הזכות לתבוע את המפיץ על הנזק שנגרם לך. הקושי הוא, שהמפיץ יוכל לטעון כי הוא הפסיק את הפצת המוצר לאור העובדה כי היה ברור לו כי לא ירכשו אותו, וממילא בהעדר הסכם כתוב אין לו כל התחייבות לגבי היקף מכירות בו הוא אמור לעמוד. ואולם, הואיל והנתונים שמסרת הינם כלליים, כך גם תשובתי. עצתי לך כי תפני לעורך דין שיקבל ממך את כל הפרטים ויוכל לתת לך תשובות ספציפיות יותר. בברכה, יהודה אוסטרומצקי, עו"ד

למעלה