שלום לכם

שלום לכם

אני אמא לילדה בחינוך המיוחד בדרך כלל צופה מהצד יש לי כמה שאלות ודילמות השאלה הראשונה האם אתם יודעים על אתרים מענינים לרכישת קריאה כתיבה וחשבון הילדה בת 8 בכיתה ב´ עדיין לא רכשה את הקריאה וחולה בבית. תודה אמא.

Diana M

New member
קריאה ברשת

שלום אמא של מוגלי וברוכה הבאה אלינו. האינטרנט אמנם נותן מענה לרבים מהצרכים והשרותים להם אנו זקוקים אך עדיין קשה לי להאמין כי ניתן להקנות קריאה באמצעות אתר כזה או אחר. אני מקווה כי נערך לבתך איבחון אשר על סמך הממצאים שלו נבנתה עבורה תוכנית עבודה אישית לרכישת קריאה. חלק מהתוכנית בהחלט יכולות להיות לומדות מחשב. במידה ואין לבתך איבחון ותל"א אשמח להנחות אותך מה עליך לעשות בנושא.

שלום דיאנה

אני מחפשת לה תוכנות לומדות שיגרו אותה לעשות משהו יעיל במקום לראות כל הזמן TV לביתי נערך איבחון (האחרון) לפני שנתיים היא בת 8 עם אחור התפתחותי, היום היא בכיתה ב' מקדמת בבי'ס רגיל 13 ילדים בכיתה. אבליש דברים אחרים שמטרידים אותי.וזה שהיום המעקב היחיד המקצועי שיש עליה זה הכיתה שלה ואין לי איזה מומחה שילווה אותנו ואני תמיד מפחדת שאולי אנחנו מפספסים משהו עד גיל 5 היתה בהתפתחות הילד אבל מה עושים עכשיו? אולי אוכל למצוא פה את התשובות? ותודה לך דיאנה

Diana M

New member
מעקב מקצועי

אשמח מאוד לסייע בכל דרך אפשרית, אם רק אוכל. כתה מקדמת יכולה להיות "יחידה" מאוד מקצועית. המחנכת של כתה כזו היא מורה מקצועית לחינוך מיוחד. יש שם לפחות סייעת אחת ואמורים להיות גם מטפלים בתחומים שונים. לכל ילד בכתה יש לבנות תוכנית לימודים אישית (תל"א) כאשר ההורה וגם הילד (על פי גילו והבנתו) שותפים להצבת המטרות השנתיות. בדרך כלל לכתה כזו תהייה גם מדריכה מקצועית אשר תלווה את הכתה בנוסף ליועצת ולפסיכולוגית של בית הספר. בקיצור, למרות שמדובר בכתה בתוך בית ספר רגיל המסגרת נהנית מתמיכה רבה ואם נעשית עבודה נכונה היא בהחלט יכולה לשלב את שני העולמות. מחד שילוב התדרגתי בחינוך הרגיל (על פי יכולתו של הילד) ומאידך סביבה טיפולית אישית על פי מותאמת על פי צרכים. האנשים בהם את יכולה להעזר, מלבד מחנכת הכתה, הם היועצת החינוכית של בית הספר הפסיכולוגית והמדריכה של הכתה. את גם ראשית להמשיך ולהנות מהשרותים של המכון להתפתחות הילד, מכונים להתפתחות הילד מטפלים בילדים עד גיל תשע. דיאנה

כן זה נכון

שיש מורה לחינוך מיוחד אבל לא מכירה מדריכה לא שמעתי על יועצת הפסיכולוגית באה פעם ב...לבית הספר אף פעם לא שמעתי ממנה שום דבר בקיצור אני לא מודאגת סתם ומה קורה אחרי גיל 9 אם רוצים איבחון חדש או מעקב ? חוץ מזה יש לי עוד סיפור שקרה לנו לאחרונה ואני אקליד אותו עכשיו בהודעה נפרדת אם כבר נכנסתי לפה אז עד הסוף

למעלה