שלום לכם.

Misundaztood

New member
שלום לכם.

אני מאמינה ביהדות. זה דבר ראשון. אבל עדיין, הייתי רוצה לדעת מידע כללי על הפאגאניזם.. מישהו מוכן להסביר בכלליות?

hadaraviram

New member
שלום וברכה!

ברוכה הבאה! קשה להסביר בכלליות מערכת אמונה... איך היית מסבירה יהדות בכלליות? במיוחד מסובך להסביר פאגאניזם כיוון שיש כל כך הרבה זרמים וסוגים, ואחד העקרונות הבסיסיים הם כיבוד כל זרם וכל השקפה כשווי ערך, ולא רק את הדרך שלך. יש כמה מאמרים טובים במחלקת המאמרים בפורום הזה, לגבי פאגאניזם בכלל ודתות ואמונות שונות בפרט. באופן מאוד כללי, פאגאניזם מכבד אלוהות בצורות ובמינים שונים - הן את הזכרי והן את הנקבי, אלים מקומיים וכלליים, או את ה"אלוהות" כפי שהיא מתבטאת בכל אדם, בכל חיה ובכל פרח. מודגש הקשר לטבע, לעונות השנה ולמעגל החיים. טקסים, מאגיה ומודעות רוחנית עמוקה מקבלים משמעות שאינה "על טבעית", אלא משתלבת בטבע. זרמים רבים של פאגאניזם מייחסים כבוד עמוק ליצורים חיים (ובני אדם!) ולצמחים, ובמקביל לקבלת עיקרון הבחירה החופשית והאחריות האישית, מתחייבים למזער ככל האפשר פגיעה ונזק ליצורים אחרים. לפעמים, מחוייבות זו מתבטאת בפעילות חברתית, אקולוגית ובין-אישית להרבות טוב בעולם. ישנם פאגאנים המכבדים פנתיאונים מסויימים של אלים (הפנתיאון היווני, אלים קלטיים, אלים נורדיים), וישנם פאגאנים המאמצים היבטים ופנים של אלוהות מכל מיני מסורות ותרבויות. כיוון שהאלוהות מתבטאת בצורות רבות, פאגאנים משתדלים, בחלקם הגדול, לקבל שוני וגיוון אנושי בסובלנות ובאהבה. את מוזמנת לקרוא עוד במאמרים בפורום. לפאגאניזם וליהדות יש הרבה מה ללמוד ולהתעשר מכל אחת מהאמונות.

L e s t a t

New member
שלום לך

הסבר בקצרה ובכלליות על פגניות (או פאגאניזם, איך שאת רוצה לקרוא לזה, רק שתדעי שיש מילה לזה בעברית) נמצא במאמרי הפורום ובטאגליין ונקרא "שאמאניזם ופאגאניזם על קצה המזלג", אני מצרף קישור אל המאמר. כמו כן, ישנו מאמר נוסף של מנהל הפורום השני, ארי-אל, שמצורף גם הוא. אם יהיו לך שאלות נוספות לאחר הקריאה, אל תהססי לשאול.

hadaraviram

New member
אמממ... לסטט יקירי?

"פגניות" היא מילה עברית ו"פאגאניזם" היא מילה לועזית? הצחקתני. (קטנוניות R us)

Justin Angel

New member
האמת?

אני עדיין מברר את הנושא. פשוט קשה לערוך בירורים דיסקרטיים עם בלשניים לעברית בהתחשב בעובדה שאין אחד שהוא לא דתי (למרות שכנראה יש, הם פשוט מתחבאים היטב) :) אבל פאגאניות נשמע יותר ישראלי מאשר פאגאניזם שנשמע כמו מחלה :)

hadaraviram

New member
אבל

נגררתי לדיון על הטפל במקום על העיקר. סליחה. יש כל כך הרבה דברים חשובים ומשמעותיים ללמוד על פאגאניזם, חבל להיטפל ללא-חשובים.

למעלה