שלום לכם

שלום לכם

קוראת מזה זמן ועכשיו גם רוצה לבקש עזרה. פורמיקה איך ניתן לצפות במה אפשר לצפות או לשנות. תודה על העזרה.

Noga222

New member
תני קצת פרטים....

מה זה שולחן, ארון? בעיקרון אפשר לצפות עם טפט דביק, אפשר לצבוע (יש מאמר של חובב ציון במאמרים), להדביק מפיות. בגלריה שלי את יכולה לראות כמה דוגמאות. בהצלחה!

אז קודם תודה

מדובר במדפים שמצופים בפורמיקה חשבתי לקלף את זה אבל זה מדף סיבים אז אני לא בטוחה כמה יחזיק מעמד ללא הציפוי הזה. לגבי טפט זה מצופה כרגע אבל זה כל הזמן נפתח אז רוצה הצעה נוספת אם יש. הגלריה שלך איפה אני יכולה לראות אותה

Wainshtein Lev

New member
תסבירי מה את רוצה לעשות

פורמאיקה ניתן גם להוריד בקלות ולשים חדשה. השאלה מה את מנסה לעשות.

ציפוי מדפים מההסבר שלך אני מניח שהמדפים עשויים ממלמין.אי אפשר לקלף את זה ,הציפוי הוא חלק בלתי נפרד מהמדף עצמו. ציפוי עם טפט דביק בכל צבע שתבחרי נראה לי הפתרון הפשוט ביותר.גם המראה של המדף ישתנה,וגם לא תצטרכי להשקיע יותר מידי עבודה (וליכלוך ). אם תבחרי בכל זאת לצבוע .אז כמו שציינו ,עייני במאמרים ,יש שם פתרונות גם לזה.

Wainshtein Lev

New member
אלא מה, טפט לא אהוב עלי במיוחד

היות והוא לא תמיד נדבק ישר, עלולות להיווצר בועיות לא יפות, הוא נוטה להתקלף עם הזמן. אם המדפים הם מלמין או MDF, חובב צודק, אי אפשר לקלף את הפורמאיקה. כי זאת לא פורמאיקה, זה ציפוי דק אינטגרלי לחומר עצמו. במקרה כזה אני מציע לשייף שיוף עדין על מנת ליצור חיספוס ולצבוע על זה. אם המדפים הם סנדוויץ' או סיבית מצופה פורמאיקה, קחי מגהץ (כן, כן, מגהץ) שימי אותו על טמפ' מקסימלית ותעברי על הפורמאיקה. הפורמאיקה מתנפחת ומתפוצצת (לא כמו קאסם) והדבק לא מחזיק מעמד ומשתחרר. מגהץ ומברג חזק ורחב (או שפכטל דק וחזק, מברג בכל זאת עדיף, כי אני לא מכיר שפכטל חזק מספיק) יעשו את העבודה בקלות יחסית. ואז פשוט מדביקים פורמאיקה חדשה.

Noga222

New member
ואני אומרת...

הכי פשוט: פריימר+ צבע אקרילי+ לכה. ודרך אגב, גם אני לא אוהבת את פתרון הטפט, אבל פטנט כדי שלא יהיו בועות: לפני שמדביקים את הטפט לנגב את המשטח עם סמרטוט לח מעט. להדביק את הטפט בעוד המשטח לח, ואז אפשר לעבור עם סמרטוט מעל ולדחוף החןצה את בועות האוויר. לא לדאוג, הכל יתייבש. ודרך אגב, תראי למעלה כתוב גלריות, שם תמצאי גם את שלי. בהצלחה

רוקוקו

New member
שאלה קטנה קטנה .....

בדקת כמה עולה עץ חתוך למדף חדש? בכל מחסן עץ אפשר לבקש עץ או סיבית במידות של המדף לצבוע להלביש קנטים עם מסמרים קטנים ולצבוע. תני לי מידות ואומר לך מה המחירים של העץ. רוקוקו(ערן).

Noga222

New member
המלצה...

אם הולכים על מדפים חדשים, באיקאה מוכרים מדפים מעץ אורן עובי 15 מ"מ (בניגוד ל- 18 מ"מ שמוכרים בד"כ בהום סנטרים) מאוד זולים. אני אמצא את המחירים ואדווח לכם...

למעלה