שלום לכם..!

BloodySkunk

New member
שלום לכם..!

אני חדשה בפורום, בערך.. אני גל, בת 14 וחצי בערך... תיאורטית הקשר שלי לפסנתר הוא שבגיל 5 קנו לי אורגנית ומאז אני "משתעשעת" איתה.. למדתי שנה אחת והפסקתי. אבל הקשר האמיתי שלי לפסנתר הוא הרבה יותר עמוק מזה..! לצערי אין לי פסנתר בבית (בקרוב יהיה...!!) אבל כשאני מנגנת על פסנתר... זה עולם ומלואו... משהו שאני לא יכולה להסביר.. אני פשוט מתנתקת. אני מאמינה שעד גיל 15 כבר יהיה לי פסנתר ורציתי לשאול אם זה לא מאוחר מדי בשביל ללמוד?.. אני יודעת שיגידו שאף פעם לא מאוחר וכו'... בכל מקרה, לא משנה מה יגידו, אני אלמד פסנתר כי אני אוהבת את זה. אבל רציתי לשאול איך לדעתכם זה ישפיע, אם בכלל, ואם קשה להתחיל ללמוד בגיל כזה... עוד שאלה זה לגבי המיקום של הפסנתר... איפה הוא נמצא אצלכם? כי המיקום היחידי שיהיה אפשרי אצלנו בבית זה בסלון ואני חוששת שאני לא אמצא מספיק זמן להתאמן עליו בלי שזה יפריע.. ועוד שאלונת.....
כמה יעלה פסנתר יד שנייה.. בערך..? אני מחפשת פסנתר עם צליל נקי וחד, אמנם לא יותר מדי.. על איזה הייתם ממליצים? ולסיום המלצה...! לנגן על פסנתר יחד עם גיטרה קלאסית.... זה כל כך כייייף. ניגנתי עם חברה וסתם אילתרנו ביחד או ניגנו שירים שאנחנו מכירות, היה שמיימי
עד כאן.

דניעל

New member
יש כאן בפורום שניים לפחות שהתחילו

בגיל יותר מכפול ממך... ניתן להם לספר על החוויה. לגבי מיקום הפסנתר - בדירה הקודמת של ההורים שלי הוא היה בכניסה לבית, וגם אצלי היום הוא בכניסה. צריך להתחשב בכל העולם (טלוויזיה, טלפון, אורחים...), אבל מוצאים את הזמן לנגן. לגבי מחיר - טווח רחב. אני קניתי ב- 4000 ענתיקה כמעט בן מאה. זה מחיר מאוד נמוך. יש יד שניה סביר גם ב- 12,000 וכמובן אפשר גם יותר יקר. אם את רוצה צליל חד אז נדמה לי שה"יאמאהא" כזה וגם באיכות טובה. קצת מתכתי ולא רך, אבל אם זה מה שאת רוצה... צלילים רכים יותר יש לאירופאים.

BloodySkunk

New member
הממ..

טוב קודם תודה.. אני מחפשת צליל חד אבל לא עד כדי מתכתי... ו.. טוב, זהו. תודה שוב

דניעל

New member
צריך לנגן על הפסנתר ולשמוע

יכול להיות שמה שנשמע מתכתי עבורי, נשמע רך ונעים עבורך. זה פשוט עניין של טעם. אצל ההורים שלי ניגנתי בכל השנים שלמדתי על יאמאהא והייתי בטוחה שיש לו צליל נפלא. מאז שקניתי את הפסנתר הגרמני (או האוסטרי. שכחתי מה המקור שלו...) ממש קשה לי לשמוע את היאמאהא של ההורים שלי. שלא לדבר על נגינה... הקלידים קשים יותר והאצבעות שלי מתעייפות כי אני כבר לא רגילה אליו.

utoo

New member
גל היקרה

לשאלתך לגבי הגיל. אני התחלתי ללמוד בגיל 39 לפני שנה בערך ואני יכולה להגיד לך שממש אפשר בגילך. יש לי פסנתר של ימהה ישן מאוד (35 שנה) והצליל שלו נהדר בעיני וגם הקלידים שלו קלים ונוחים לנגינה. אבל כשאת הולכת לקנות פסנתר נסי לנגן על כל הפסנתרים בחנות אפילו אם את יודעת רק מנגינה פשוטה ביותר ורק ככה תוכלי למצוא את הפסנתר שיהיה נעים לאוזנייך. דרך אגב השאלה היא גם למה את שואפת להגיע בנגינת הפסנתר, כי בגילך את עדיין יכולה להספיק הכל. אני מנגנת רק בשביל הכייף ולכן אני לא בלחץ בכלל. רק שתביני שבשנה הזאת שאני לומדת הספקתי כבר (משעור אחד בשבוע) להגיע לנגינת קלאסי (פור אליז, פרלוד של באך..) שירים ישראלים וגם קצת ג'אז. הכל עניין של רצון וכמה זמן תוכלי להקדיש לאימונים. בהצלחה !!!!

shykedmi2

New member
דעתי -

איני יודע אם הדיעה שלי תעזור לך בדבר, שכן אני תמיד מתייחס לעניין הזה כאילו כולם רוצים להיות מוסיקאים, וזה כמובן לא נכון, אז הגישה שלי אישית היא הרבה יותר מחמירה משל הרבה אנשים אחרים. אז אני אומר שזה הכל תלוי במה שאת רוצה. אם את רוצה סתם להשתעשע עם מוסיקה, אז הייתי מציע לך ללכת למישהי שתלמד אותך יצירות נטו. אם את רוצה לבנות את עצמך בצורה נכונה ולהיות בבוא היום מוסיקאית מקצועית, אז תיאלצי לקחת מורה יותר רצינית. אבל אני לא חושב שזהו המקרה שבו אנו עוסקים, אלא אם כן אני טועה, ואם כן, עימך הסליחה. לגבי הגיל, כמו שכבר אמרו פה לפניי, הגיל אינו מכשול. אני אמנם מנגן הרבה זמן, אבל אני מנגן באופן רציני רק שלוש שנים, והגעתי לרמות מצויינות. מיקום של הפסנתר? ב-6 השנים שיש לי אותו הוא נמצא אצלנו בסלון. המשפחה שלי והדיירים אצלנו מזמן הבינו שאני מוסיקאי, אז אין לאף אחד שום ברירה. עוד מעט אנחנו עוברים דירה, ותהיה לי קומה משלי, וכל הכלים שלי יהיו שם, ואני מקווה שישמעו פחות חזק הכל. זה יהיה קוטג', אז זה גם יפריע לפחות אנשים. אל תשכחי שאימון הוא תמיד מפריע, ככה שאת לא ממש יכולה להימלט מזה. תנגני מתי שאת רוצה (לא בשעות האסורות, כבר חטפתי בראש על זה) וכמה שאת רוצה, כי להפריע זה במילא יפריע, ואנשים יצטרכו ללמוד לחיות עם זה. פסנתר יד שניה? כשאני קניתי את הפסנתר שלי, הוא היה יד שניה הוא עלה לי 8000 שקל, כשיד ראשונה הוא עולה 16 אלף. זה הכל תלוי מה את רוצה. אני מאוהב בפסנתר שלי, פסנתר YAMAHA C108. ואני אוהב מאוד את הצליל המתכתי - כי אם לומדים להפיק צליל בצורה נכונה, אז הסאונד שמקבלים מהפסנתר הוא חלומי. המתכתיות שלו, והעומק של הצליל שיוצר הפסנתרן, הופכת את הצליל לחלומי - אין הגדרה אחרת. וניגנתי על הרבה פסנתרים אחרים, גם של STEINWAY, ואף פעם לא נהניתי כמו שאני נהנה מיאמהה. פסנתר יד שניה את יכולה גם להשיג ב-500 שקל. שורה תחתונה היא שאת צריכה ללכת, לנגן על הפסנתר, ולהחליט אם הוא מוצא חן בעינייך או לא. ומבחינת הגדרות הסאונד, כבר ציינו פה לפניי שיאמהה הוא חד ומתכתי, והאירופים הם הרבה יותר עדינים. התרשמתי מפסנתרים רוסיים שיש להם סאונד מאוד עדין שכזה, אבל הסאונד הכללי שלהם לא טוב בכלל. אומרים תמיד על הגרמניים שהם הכי טובים. ושוב, הכל תלוי בטעם שלך. תחפשי מודעות (לא חסר), לכי לאנשים, תנגני על הפסנתר, ותתרשמי מהסאונד של הפסנתרים. זוהי עצתי לך. שי

למעלה