שלום לכם

manew

New member
שלום לכם

יש כאן מישהו שיכול לערוך לי סיור קצר במסדרונות האתאיזם? אני עדיין מחפש להיכן אני שייך אולי פה ישכנעו אותי חיים

preacher

New member
זה מסדרון קצר מאוד

ולאורכו כתוב "אין סיבה להאמין באלוהים" וזהו, פחות או יותר. כל היתר - מה כן יש ביקום, איך הוא נוצר, אם יש מטרה לקיום, מה מוסרי ומה לא - לא קשור לאתאיזם עצמו.

L7

New member
חשוב על התועלת שבהמצאת אלוהים

המצאה מועילה פסיכולוגית חברתית נותן תיקווה משחרר מפחד המוות. היו הרבה סיבות להמציא את האלוהים- וזה תחילת האתאיזם.

אז אם זה המצאה כל כך טובה

אז למה אתה בא ומנסה להרוג את ההמצאה הזאת אם היא כל כך מועילה ?

חחחחח יופי...............

ואתה כרגע אמרת לעצמך למה אתה מאמין באתאיזם

אמר נבל בליבו אין אלוהים

אמר נבל בליבו, אין אלוהים;השחיתו, והתעיבו עול-- אין עושה~טוב

manew

New member
אבל

חשוב לי לדעת האם אין סיבה להאמין באלוהים כי האמונה בו גורמת לבעיות ויותר נוח לא להאמין בו כלומר אין סיבה להאמין באלוהים כי זה רק עושה לי צרות או שאין סיבה להאמין באלוהים כי הוא לא קיים ואני יודע את זה בגלל שהוכחתי את זה/הוכיחו לי את זה ההבדל הוא האם אתם הולכים לפי מה שנוח לכם ולא ממש אכפת לכם האמת או שחשוב לכם האמת וזוהי האמת שהגעתם אליה כי לי חשובה האמת ואני רוצה לדעת אם יש לי מה לחפש בפורום הזה חיים

ארינמל1

New member
לדעתי

אין סיבה להאמין באלוהים. זהו. אין לזה קשר לנוחות או אי נוחות כי דווקא האמונה היא הרבה יותר נוחה.

manew

New member
מה שאתה אומר

"אני לא מאמין באלוהים כי זה מה שבחרתי ואני לא מוכן לחשוב על זה פעם שניה"? לזה אתה מתכוון? כי אם ככה אתה הופך את עצמך למישהו שפועל לפי אינסטינקטים וללא טיפת מחשבה ואם אתה מאמין בתיאוריות של דרווין אתה בטח יודע שהשכל זה מה שגרם לאנושות לשרוד ללא שום אמצעי הגנה אחר חיים

ארינמל1

New member
מתי אמרתי את זה?

אתה מעוות את דברי כדי שיהיה לך יותר קל לענות עליהם. "אני לא מאמין באלוהים כי זה מה שבחרתי ואני לא מוכן לחשוב על זה פעם שניה" אני בהחלט מוכן לחשוב על זה פעם שניה. אני חושב על זה כל פעם שאני כותב הודעה בפורום. כל שאר דבריך נובעים מההנחה שהמשפט הראשון שלך נכון, ומאחר והוא לא נכון אין טעם לענות עליהם.

manew

New member
סליחה אם טעיתי

אמרת "אין סיבה להאמין באלוהים. זהו. אין לזה קשר לנוחות או אי נוחות כי דווקא האמונה היא הרבה יותר נוחה." מזה שאמרת שזהו הסקתי שזה חד משמעי ושאין מצב שזה ישתנה אי פעם מצטער... אבל עדיין לא ברורה לי השאלה האם אתה לא מאמין באלוהים כי לא בא לך או כי אתה יודע שהוא לא קיים חיים

ארינמל1

New member
תשובה

האם אתה לא מאמין באלוהים כי לא בא לך או כי אתה יודע שהוא לא קיים חיים לא זה ולא זה. מה זאת אומרת כי לא בא לי? ההתיחסות שלי לנושא זה איכשהו משפיעה על האמת? אני רוצה שיהיה אל שידאג לי, שיגיד לי שאני אמשיך לגן העדן אחרי מותי, שיגיד לי בדיוק מה לעשות ואיך לחיות בדרך הנכונה. אני רוצה להרגיש שאני(האדם) הוא נזר הבריאה ושכל היקום האדיר נוצר רק בשבילי. אבל למה שאני רוצה או לא רוצה אין השפעה על העולם. "או כי אתה יודע שהוא לא קיים" אני לא יודע שאלוהים לא קיים. באותה מידה שאני לא יודע שזאוס לא קיים ושסנטה קלאוס לא קיים. האם אתה לא מאמין באלוהים כי לא בא לך או כי אתה יודע שהוא לא קיים חיים לא זה ולא זה. מה זאת אומרת כי לא בא לי? ההתיחסות שלי לנושא זה איכשהו משפיעה על האמת? אני רוצה שיהיה אל שידאג לי, שיגיד לי שאני אמשיך לגן העדן אחרי מותי, שיגיד לי בדיוק מה לעשות ואיך לחיות בדרך הנכונה. אני רוצה להרגיש שאני(האדם) הוא נזר הבריאה ושכל היקום האדיר נוצר רק בשבילי. אבל למה שאני רוצה או לא רוצה אין השפעה על העולם. "או כי אתה יודע שהוא לא קיים" אני לא יודע שאלוהים לא קיים. באותה מידה שאני לא יודע שזאוס לא קיים ושסנטה קלאוס לא קיים. האם אתה יכול להוכיח ללא כל צל של ספק שזאוס אכן לא קיים? לא. האם אתה מאמין בו וסוגד לו ומקריב לו קורבנות? גם לא. למה? כי הסבירות לקיומו כל כך נמוכה שאין טעם להתייחס אליה.

manew

New member
הבנתי אותך

העניין הוא שאתה מערבב שני דברים שונים 1 קיום אל כלשהו 2 לאיזה מבין האלים שהופיעו אי פעם ראוי להאמין האם אתה מאמין שקיים אל ובגלל שאתה לא יודע לאיזה מהאלים שהופיעו צריך להאמין? חיים

ארינמל1

New member
למה אתה חושב שאני מערבב?

אני לא רואה את הערבוב. מה שכתבת ב (2) לא נכנס בכלל למערכת השיקולים שלי. מה זה משנה אם אל מסוים הוא ראוי או לא? או שהוא קיים, או שהוא לא קיים. אין השפעה לזה שהוא ראוי על סיכוי קיומו. האם אתה מאמין שקיים אל ובגלל שאתה לא יודע לאיזה מהאלים שהופיעו צריך להאמין? אני מאמין שמהנתונים שיש לי הסבירות לקיום של כל אחד מהאלים נמוכה ביותר ולכן אין טעם להתייחס אליהם או לתת להם להשפיע על חיי. כמו שכתבתי, ישנה סבירות(נמוכה אמנם) שזאוס קיים, אבל אתה לא סוגד לו כי זה לא סביר בעליל שהוא קיים.

למעלה