תשובה
האם אתה לא מאמין באלוהים כי לא בא לך או כי אתה יודע שהוא לא קיים חיים לא זה ולא זה. מה זאת אומרת כי לא בא לי? ההתיחסות שלי לנושא זה איכשהו משפיעה על האמת? אני רוצה שיהיה אל שידאג לי, שיגיד לי שאני אמשיך לגן העדן אחרי מותי, שיגיד לי בדיוק מה לעשות ואיך לחיות בדרך הנכונה. אני רוצה להרגיש שאני(האדם) הוא נזר הבריאה ושכל היקום האדיר נוצר רק בשבילי. אבל למה שאני רוצה או לא רוצה אין השפעה על העולם. "או כי אתה יודע שהוא לא קיים" אני לא יודע שאלוהים לא קיים. באותה מידה שאני לא יודע שזאוס לא קיים ושסנטה קלאוס לא קיים. האם אתה לא מאמין באלוהים כי לא בא לך או כי אתה יודע שהוא לא קיים חיים לא זה ולא זה. מה זאת אומרת כי לא בא לי? ההתיחסות שלי לנושא זה איכשהו משפיעה על האמת? אני רוצה שיהיה אל שידאג לי, שיגיד לי שאני אמשיך לגן העדן אחרי מותי, שיגיד לי בדיוק מה לעשות ואיך לחיות בדרך הנכונה. אני רוצה להרגיש שאני(האדם) הוא נזר הבריאה ושכל היקום האדיר נוצר רק בשבילי. אבל למה שאני רוצה או לא רוצה אין השפעה על העולם. "או כי אתה יודע שהוא לא קיים" אני לא יודע שאלוהים לא קיים. באותה מידה שאני לא יודע שזאוס לא קיים ושסנטה קלאוס לא קיים. האם אתה יכול להוכיח ללא כל צל של ספק שזאוס אכן לא קיים? לא. האם אתה מאמין בו וסוגד לו ומקריב לו קורבנות? גם לא. למה? כי הסבירות לקיומו כל כך נמוכה שאין טעם להתייחס אליה.