שלום לכם

נצחית

New member
שלום לכם

אני עושה עבודה בספרות (אני כיתה ט´) ואני זקוקה לעזרה. בחרתי את השיר "מעין אחרית הימים" של יהודה עמיחי (ז"ל) הינה הוא: האיש תחת תאנתו טילפן לאיש תחת גפנו: "הלילה הם בהחלט עלולים לבוא. שריין את העלים סגור היטב את האילן, קרא למתים הבייתה, והיה מוכן." הכבש הלבן אמר לזאב: "בני אדם פועים ולבי כואב: הם יגיעו שם לידי קרבות כידון. בפגיה הבאה בנינו העניין ידון". כל הגויים (המאוחדים) ינהרו לירושלים לראות אם יצאה תורה, ובנתיים, היות ועכשיו אביב ילקטו פרחים מסביב. וכיתתו חרב למזמרה ומזמרה לחרב וחוזר חלילה ושוב בלי הרף. אולי מכתותים והשחזות הרבה, ברזל הריב בעולם יכלה. והעזרה שאני זקוקה לה בקשר לשיר היא: מה תוכן השיר? מה המסר בשיר? מה האוירה בשיר? האם יש אמצעים אומנותיים? אם כן איזה? ואיך המבנה של השיר? תודה רבה לכל מי שיעזור לי (מראש..
) -קרן-
 

ציפי ג

New member
זה שיר יפה

אל תקחי אותי כאסמכתא, לא למדתי מעולם שירה אבל: השיר נראה לי ציניקני אופטימי.הוא עוסק בלעג קל לנבואת הנחמה של נביאי ישראל, המנבאים את השלום העולמי כארוע בו כל עממי העולם יעלו לארץ ישראל, להגות בדברי תורה, ומסים בשאיפה שהנבואה תתגשם, ולו מתוך עיפות החומר. מיעצת לך לקרוא במקור התנכי את הנבואה המזכירה את "איש תחת גפנו ותחת תאנתו", "וגר זאב עם כבש","כי מציון תצא תורה ודבר ה´ מירושלים" "וכתתו חרבותם לאתים..." קריאת הפסוקים במכלול עשויה להאיר לך את השיר. לגבי האמצעים המבנה וכו´ ממש אין לי מושג.
 

נצחית

New member
תודה רבה..

עזרת לי רבות... ברוב הפורומים שניגשתי אליהם לא ענו לי או פשוט לא רצו לענות. תודה רבה לך!!!!!
 

חיננית

New member
ש לב לשילוב פסוקים מהתנך עם טבע

אילן עם עלים ,זאב וכבש,אביב ופרחים ,שימוש במוטיבים מהטבע . לעומת הפס´ והיה באחרית הימים לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ידעו עוד מלחמה וכיתתו חרבותם לאיתים.....וכו.איש תחת גפנו ותחת תאנתו...
 
למעלה