שלום לכם...

נוב 00

New member
שלום לכם...

היום השתחררתי ויש לי כמה שאלות כבר על המילואים... אני דיי בטוח ששאלו את השאלות האלה אבל לא מצאתי קישור לשאלות נפוצות או משהו כזה... אז ככה.. שיבצו אותי כמש"ק מודיעין באיזה גדוד חי"ר ת"פ פקמ"ז. מה הולך בשנה הראשונה של המילואים? מתי אפשר לזמן? כמה זמן? לאיזו מטרה? ברור לי שצו 8 מבטל הכל ואני מתייצב כמו טאטלה.. אבל הגיעו לאוזניי שמועות שעוד חודשיים הגדוד מבצע תעסוקה מבצעית יש מצב שיכולים לזמן אותי? תודה על היחס... ואני מרגיש כמו איזה נוב' 2003 ששואל שאלות על הגיוס...

בשנה הראשונה

ברוך הבא לאזרחות אז ככה זה, בשנה הראשונה לשיחרור בדרך כלל לא מזמנים למילואים, ואם מזמנים זה בהסכמה,ולתקופה קצה יותר מיתר היחידה ,ואו לאימונים. כמובן כמו שאתה אומר צו 8 "אוכל הכל" ויש חובה

ניר נגר

New member
היי איש, בתור חייל מחזור אוגוסט 00

ברוך הבא לאזרחות, מניסיון של 10 שנים לפנייך אני יכול להגיד לך שמילואים זה לא סוף העולם, במיוחד אם אתה מש"ק מודיעין (היציאות הרבה יותר טובות מלוחמים) ובכן, בשנה הראשונה אסור לזמן אותך לתעסוקה מבצעית. יכולים לזמן אותך לאימונים. כמובן שצו 8 (או צו גיוס לאלה שאוהבים לשחק עם מילים) , לא עלינו, מבטל הכל. אתה מוזמן לשאול איזה שאלות שאתה רוצה, אנחנו פה בשביל זה... בהצלחה בהמשך דרכך

נוב 00

New member
תודה רבה ועוד משהו...

אני עוד מעט טס לחו"ל למשך חצי שנה בערך, איך הולך כל הסיפור של חו"ל עם הצבא? צריך אישור יציאה מהארץ? רשום לי בדף שהביאה לי היום קצינת קישור שיש לעדכן את הקצינת קישור על כל יציאה לחו"ל.. זה בשביל שהם ידעו שחייל שלהם בחו"ל או בשביל שהיא תעדכן משהו במחשב? ומה קורה אם אני לא מטלפן? פשוט אני מפחד שאם אני יטלפן פתאום יחליטו שהופס יש משהו ואי אפשר לטוס... אני יודע שזה ראש של צעיר מילואים, אבל אני עדין בראש של הצבא בגלל זה אני שואל... תודה..

Section

New member
סע ותהנה!

גם אם רוצים לזמן אותך לאימון זכותך לסוע (אם לא עברו 3-4 ימים מיום משלוח הצו). אם אתה בחו"ל זו לא בעיה שלך אלא שלהם. אתה לא צריך אישור או חתימה בדרכון. כמובן שאם אתה מתכוון לטוס למקום שיכולה להיות איתו בעיה של ביטחון שדה- אולי כדאי לבדוק את הנושא קודם.. עקרונית אם אתה בחו"ל הם אמורים לראות את זה במחשב. כמובן שזה לא תמיד עובד ככה.. רק היום דברתי עם מישהו שלפי המחשב הוא בחו"ל עוד מספטמבר. אבל זה שטויות ואפשר לסדר את הנגררת אם פונים למקשל"ר. עקרונית כדאי ורצוי לעדכן את משרד הקישור על נסיעות ארוכות מסוג זה, אבל בגלל שאתה משוחרר טרי אז זה לא ממש משנה.

למעלה