שלום לכם,

theshahars

New member
שלום לכם,

אנחנו שוקלים קנית קוטג', שאני מצרפת את תרשימיו. אני יודעת, מעיון קצרצר בפורום, שאתם לא ממש עוסקים בשלב הזה, אבל חשבתי לנסות ולהתייעץ אתכם בכל זאת, אולי תראו "באגים" עיצוביים, ואולי יהיו לכם רעיונות לשיפור. אני מבטיחה בזאת הבטחה חגיגית, לשוב ולעדכן אתכם לגבי השינויים שנעשו בעקבות הערותיכם. תודה! שחר

theshahars

New member
קומת קרקע

שימו לב להיפוך הכיוונים, מזרח-מערב (תמונת ראי).

uvls

New member
אכן, יש מה לשפר אצלכם

כמו שכתבה לן, הכניסה לא כל כך סימפטית...מסדרון של 2 מטר. המקרר צריך להתחלף עם הכיור, אותו נראה נכון למקם מתחת לחלון. תוספת קיר של 90-100 ס"מ תסתיר את המקרר ותגדיר את המטבח טוב יותר. הסלון לא מאורגן היטב, אבל אני מניח שזו סתם תכנית מכר של הקבלן אז אולי עוד מוקדם להתייחס. יש חלל לא מנוצל בין פינת האוכל לסלון, ביחוד בסמיכות לקיר המזרחי. אמנם יש בבית קיר מעוגל "כמו בז'ורנלים", אבל אין שום התייחסות אליו בשאר החלל, וחבל. את המרפסת העקלתונית בקומה העליונה אף אחד אפילו לא רואה. פספוס. בקומה העליונה אכן בולט חדר הכביסה המרווח כל כך, שמשום מה הוא היציאה היחידה למרפסת הענקית שלכם. כמו כן החלוקה של חדר ההורים קצת מוזרה - חדר ארונות אינו נכון לחדר קטן כזה, והאמבטיה פיצית. ויתור על חדר ארונות לטובת ארון קיר יאפשר הגדלה של האמבטיה ואפילו דלת יציאה למרפסת. במצב הנוכחי השם "סוויטת הורים" קצת צורם. כפי שכבר כתבה לן, תכנון הבית לקוי למדי. בכל אחת מהבעיות שעלו ניתן לטפל בכמה וכמה דרכים, רצוי מתוך ראייה כוללת של הצרכים והרצונות שלכם. קטונתי מלהמליץ אם לקנות או לא, אבל אם הבית עוד לפני בנייה זה זמן טוב לערב מעצב פנים או אדריכל לטובת שינויים מול הקבלן. וצריך. בהצלחה ושנה טובה

lank

New member
"באג" עיצובי...

ממבט מהיר אני רואה מספר גדול יחסי של בעיות בתכנון שלי אישית ומקצועית הן מפריעות. בקומת הכניסה - העליה במדרגות היא בעצם כאילו מתוך המטבח יש לשנות או לבנות קיר מפריד בין המטבח למדרגות . מיקום המקרר איננו מתאים ומומלץ להזיז אותו אל הקיר שיבנה בצמוד למדרגות , כך שהוא יוסתר מעיני היושבים בסלון . כיור השירותים בקומת הכניסה יושב מחוץ לשירותים - באם אתם לא משפחה דתית הזקוקה לפינה לנטילת ידיים , מומלץ להכניסו פנימה או לפחות להסתירו ע"י קיר . הכניסה לבית די משעממת , צרה מדי ואין בה שום איפיון . מומלץ להזיז קימעה את קיר הסלון , ליצור נישות מעניינות או לפתוח ע"י עמודים מעוצבים ללא קיר ... בקומה העליונה - חדר האמבטיה קטן מדי , ממליצה להגדיל על חשבון חדר כביסה ואז להזיז את דלת היציאה למרפסת. היות שחדר האמבטיה אמור לשרת את כל הישנים בקומה זו ( מלבד ההורים ) מומלץ לתכנן ארון אמבטיה גדול ומרוווח ואפשר אולי לבטל את מרפסת השירות ולצרפה לאמבטיה . רגע , יש רק דלת יציאה אחת למרפסת או פיספסתי משהו ...? יש לי הערות גם לגבי הדלתות בחדרים . לדוגמא בחדר ילדים , אפששר להוציא את הדלת מעט החוצה ואז היא לא תפתח ישירות אל תוך החדר ו"תגזול" מגודלו. יש עוד הרבה דברים שהייתי מזיזה , השאלה העיקרית האם זה אפשרי או כרוך בבלגן. בכל אופן שיהיה לכם בהצלחה. לן קרפטי קצב עיצוב פנים ותכנון אדריכלי

theshahars

New member
תודה לך!!

וואוו, איזה ניתוח ענייני!
המטבח - הארכת הקיר והעברת המקרר - קיבלתי!
הכיור בשירותים - אכן עוצב לדתיים, ואנחנו נכניסו פנימה.
הכניסה - במקום קיר שמאלי משהו מעוצב, שגם יסיט את תשומת לב הנכנס לכיוון הסלון - קיבלתי! לגבי האמבטיה - שכחתי לציין שמדובר באמבט פינתי של 1.5X1.5, ולא אגנית. את יודעת עד כמה דבר כזה הוא פרקטי לילדים / תינוק? האם זה לא "מסוכן" למכונת כביסה להיות בלי הפרדה בחדר הרחצה? האם הגדלת חדר הרחצה כך שיכלול את חדר הכביסה, לא תהפוך אותו לגדול מדיי (לצרכי חימום וכו')? מכיוון שזה בלתי אפשרי לסגור דלת בין המסתור לבין המרפסת (אין שם בכלל קיר, זה לא פתח בגובה דלת) אז חשבתי להתרחב רק לתוך חדר הכביסה, יחד עם ארון גדול לפי עצתך שגם יסתיר את העיוות בקיר, אני מצרפת הסברון עילג... (וכן, היציאה למרפסת היא רק מהמסתור, לא נורא - הגינה יותר שווה...). דלתות בחדרים - התכוונת, להוציא אותן החוצה בשני החדרים? זה לא הופך את המסדרון לקלסטרופובי נורא? ולגבי הבלגאן - כרגע, בתיאוריה, הכל אפשרי כי זה עוד במו"מ. אז אם יש לך עוד הצעות, אשמח מאוד לשמוע. נתת לי כמה נקודות חשובות למחשבה. תודה לך! שחר

melodynoa

New member
גם לדעתי אין הצדקה לכמה דברים:

המרפסת המעוקלת: חדרים עם קירות מעוקלים קשים לניצול, מה כבר אפשר לשים שם? אם היה אלמנט מיוחד... אבל זה לא מוצדק, ושימו לב: יהיה קשה בבוא העת להכניס שם מיטה זוגית (בגלל הקיר המעוקל), וזה עוד חדר שינה שאמור להיות גדול. במקום הקיר המעוקל הייתי עושה קיר רגיל, שמשני צידיו חלונות, וביניהם שולחן כתיבה רי"ש. בין הארן לחלון על הקיר המערבי, הייתי עושה דלת למרפסת. ואם זה לא מסתדר, אז בלי חלון איפה שהוא קיים היום. אמבטיית ההורים בגודל שלא יבייש שירותים התחנת דלק. אני הייתי מסדרת אחרת לגמריי חדר ארונות וחדר אמבטיה הורים על חשבון המרפסת הענקית המיותרת. למרות שאולי זה ככה כי הגודל המקסימלי שמותר לבית להיות כבר מנוצל. כמו כן, הייתי עושה יציאה למרפסת מאמבטיית הורים, אולי עם דלת שנפתחת החוצה. בחדר ילדים בקומה השנייה ליד המדרגות, לא ברור לשם מה המבואה, כדי ליצור נישה לארון קיר? גם אני בעד להעביר אותה לקצת אחרי קו הקיר, שעם משקופים זה כבר יסתדר. ניצול לא טוב של חדר האמבטיה לילדים. בשביל מה הכיור צריך להתרווח על כל כך הרבה מקום? הייתי עושה כיור שנמצא בתוך ארון אמבטיה רגיל (ששם יכולים להיות חומרי רחצה, נייר טואלט, כלי ניקוי, חיתולים, ארגז כביסה, ועוד, וגם אסלה לא צריכה כל כך הרבה מקום. אפשר להכניס במקום ג'קוזי ענק, שיתפרס מהקו השמאלי של הדלת, עד האסלה. אפשר גם בכיף לעשות אמבטיה וטוש: אמבטיה איפה שהיא נמצאת היום, עד לאסלה (מרחיקים את האסלה), וטוש בסמוך למכונת הכביסה, ואז הכיור משמאל לדלת. קומה תחתונה: הכניסה באמת קטנה וקלסטרופובית, הייתי מורידה את שני השוונצים שיוצאים כבייכול מהקירות האחרים. בקיר השמאלי בכלל הייתי משאיר רק איזה חצי מטר, ומארגנת אחרת את הסלון. ובכלל, המרבץ מתאים יותר לחדר טלויזיה, ולא לסלון לארוח, שזה היחיד שיש בבית, ונדמה לי או שהוא חוסר חצי מהיציאה הגדולה? אותה בכלל הייתי דוחפת צפונה, יותר לכיוון פינת האוכל. הייתי מוסיפה חלונות צרים וארוכים מאחורי הספה הגדולה. יש איזשהו חוסר איזון וחוסר זרימה: ישנן פינות צפופות בכל הבית, ולעומת זאת מרחבים בלתי מנוצלים. חבל. לא הייתי קונה, אלא אם כן זה הצעה מושכת מבחינות אחרות (מיקומית, כספית, ארנונית, וכו'). זה לא בית שאי אפשר לחיות בו, או שקשה לחיות בו. כמה מגבלות עיצוביות, שמשפיעות בעיקר על נוחות, אסתטיקה ותחושה. לא יותר. יש שם הכל, ואפשר להסתדר.

למעלה