גם לדעתי אין הצדקה לכמה דברים:
המרפסת המעוקלת: חדרים עם קירות מעוקלים קשים לניצול, מה כבר אפשר לשים שם? אם היה אלמנט מיוחד... אבל זה לא מוצדק, ושימו לב: יהיה קשה בבוא העת להכניס שם מיטה זוגית (בגלל הקיר המעוקל), וזה עוד חדר שינה שאמור להיות גדול. במקום הקיר המעוקל הייתי עושה קיר רגיל, שמשני צידיו חלונות, וביניהם שולחן כתיבה רי"ש. בין הארן לחלון על הקיר המערבי, הייתי עושה דלת למרפסת. ואם זה לא מסתדר, אז בלי חלון איפה שהוא קיים היום. אמבטיית ההורים בגודל שלא יבייש שירותים התחנת דלק. אני הייתי מסדרת אחרת לגמריי חדר ארונות וחדר אמבטיה הורים על חשבון המרפסת הענקית המיותרת. למרות שאולי זה ככה כי הגודל המקסימלי שמותר לבית להיות כבר מנוצל. כמו כן, הייתי עושה יציאה למרפסת מאמבטיית הורים, אולי עם דלת שנפתחת החוצה. בחדר ילדים בקומה השנייה ליד המדרגות, לא ברור לשם מה המבואה, כדי ליצור נישה לארון קיר? גם אני בעד להעביר אותה לקצת אחרי קו הקיר, שעם משקופים זה כבר יסתדר. ניצול לא טוב של חדר האמבטיה לילדים. בשביל מה הכיור צריך להתרווח על כל כך הרבה מקום? הייתי עושה כיור שנמצא בתוך ארון אמבטיה רגיל (ששם יכולים להיות חומרי רחצה, נייר טואלט, כלי ניקוי, חיתולים, ארגז כביסה, ועוד, וגם אסלה לא צריכה כל כך הרבה מקום. אפשר להכניס במקום ג'קוזי ענק, שיתפרס מהקו השמאלי של הדלת, עד האסלה. אפשר גם בכיף לעשות אמבטיה וטוש: אמבטיה איפה שהיא נמצאת היום, עד לאסלה (מרחיקים את האסלה), וטוש בסמוך למכונת הכביסה, ואז הכיור משמאל לדלת. קומה תחתונה: הכניסה באמת קטנה וקלסטרופובית, הייתי מורידה את שני השוונצים שיוצאים כבייכול מהקירות האחרים. בקיר השמאלי בכלל הייתי משאיר רק איזה חצי מטר, ומארגנת אחרת את הסלון. ובכלל, המרבץ מתאים יותר לחדר טלויזיה, ולא לסלון לארוח, שזה היחיד שיש בבית, ונדמה לי או שהוא חוסר חצי מהיציאה הגדולה? אותה בכלל הייתי דוחפת צפונה, יותר לכיוון פינת האוכל. הייתי מוסיפה חלונות צרים וארוכים מאחורי הספה הגדולה. יש איזשהו חוסר איזון וחוסר זרימה: ישנן פינות צפופות בכל הבית, ולעומת זאת מרחבים בלתי מנוצלים. חבל. לא הייתי קונה, אלא אם כן זה הצעה מושכת מבחינות אחרות (מיקומית, כספית, ארנונית, וכו'). זה לא בית שאי אפשר לחיות בו, או שקשה לחיות בו. כמה מגבלות עיצוביות, שמשפיעות בעיקר על נוחות, אסתטיקה ותחושה. לא יותר. יש שם הכל, ואפשר להסתדר.