שלום לכם...

שלום לכם...

אני צמחונית.. הייתי לפני 3 שנים צמחונית לשנה- הפסקתי עקב לחץ מהמשפחה.. אבל עכשיו אני גדולה*** אם תפיסה משלי ואני רצינית בעיניין בעלי חיים הם דבר מדהים שחבל להרוג, או להתעלל בו! רציתי לשאול אותכם, מה אני יכולה לקחת כדי להמשיך לקבל את הוויטמינים. אני פשוט לא רוצה להחלש בעקבות זה (אני צמחונית בערך חודש) אשמח אם תעזרו לי חן

K A R I N

New member
היי חן ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אז ככה, קודם כל דפדפי לך בין דפי הפורום יש כאן המון המלצות לתחליפים. ובקצרה: קודם כל, את כל הויטמינים שאנו מקבלים מן הבשר ניתן גם לקבל ע"י תזונה צימחית מאוזנת- לכן עלייך להתייעץ עם תזונאית, שתמליץ לך על תחליפים מתאימים. מה שחשוב הוא באמת מההתחלה לאכול באופן מאוזן וכך לא תצטרכי לצרוך ויטמינים ב צורת כדורים- כמו שקרה לי אחרי צימחונות/טיבעונות של 3 שנים שבהן לא אכלתי תחליפים מתאימים ולכן היה עליי לעבור הרבה בדיקות וכדורים שיכולתי בפשטות לחסוך לעצמי אם הייתי מתייעצת עם בעלת מקצוע שמבינה בנושא. חוץ מזה- סויה וטופו הם תחליפים נהדרים ובריאים. בהצלחה חן, ואל תישכחי: הדרך מצימחונות לטיבעונות קצרה... קארין

nIcKiTa

New member
היי קארין

אני חן מניק אחר... בכל מקרה תודה. אני ילך להתיעץ אם תזונאים (או משו כזה) אני פשוט לא יכולה! אבל לא יכולה!!! לסבול את העובדה שאני יהיה חייבת לאכול בשר שוב! חוץ מזה: המבורגר טופו שולט!!!! חן

nIcKiTa

New member
יש לי גם שאלה

בגלל שאני חדשונת פה החלטתי לשרשר זה מזה כיף! לכתוב: יש לי שאלה בקשר ל... חחחחחח בכל מקרה יש שלוש פורומים: צמחונות וטבעונות,חיות מחמד,וזכויות בעלי חיים... אבל בעצם בכולם מתייחסים לאותו דבר: ההתעללות... אני אישית רושמת הודעה בכל אחד מהם. אבל למה הם לא מאוחדים, או לפחות בעלי שיתוף פעולה..? ד.א כתבתי את זה בשניים מהם! אבל תענו לי חן

Talia E

New member
הי נדיה

אני צמחונית כבר יותר מ- 4 שנים ובריאותי טובה... אני משתדלת לאכול בצורה מגוונת ולא להיצמד לסוגים מצומצמים של מזונות בלבד - זהו לדעתי המפתח. חוץ מזה אני ממליצה לאכול אוכל ביתי, ולא כזה שמעובד. אמנם שניצלי טופו למיניהם שמוכרים הם טעימים, אך הם פחות או יותר "ג´אנק פוד של צמחונים" מבחינתי... ישנן דרכים פשוטות וטעימות לבשל לבד בבית עם טופו וסויה - אם תרצי אתן לך כמה הצעות. אם תהיי הרפתקנית ומגוונת במטבח, לגופך תהיינה יותר אפשרויות לקחת מהן את מה שהוא צריך (ירקות, קטניות, ממממ....) והדבר החשוב ביותר בעיני: לדעתי (ממה שראיתי) הרבה אנשים שלאחר תקופה של צמחונות הרגישו חלשים, הרגישו כך לא רק מפני שלא אכלו בצורה בלתי מגוונת (גם), אלא גם מפני שהיה להם מעין "הסכם פנימי" לא מודע, שצמחונות מחלישה עם הזמן. הרגישי שעם צמחונות את יכולה להישאר בריאה וחזקה כל חייך (וזה נכון) - וזו תהיה התחלה טובה. אין סיבה שתחלשי, ולכן גם אין סיבה לפחד מכך. ה|סגדש|סיבה שאינני טבעונית כרגע, היא שאני חשה שיש לי "הסכם פנימי" שכזה עם הטבעונות, שאני מרגישה שאם לא אוכל ביצים וחלב אני אהפוך חלשה די מהר, וברור לי שאם אתחיל להיות טבעונית כעת, זה משהו שלא אוכל להחזיק בו מעמד (באיזשהו שלב אהיה חולה). אולי זה משתנה בהדרגה...

היי נדיה

ברוכה הבאה גם אני צמחונית כמו שהציעו לך דפדפי בין דפי הפורום את גם יכולה פשוט ללכת לבית המרחקת ושם ימליצו לך על ויטמינים מתאימים. בכל מקרה ברוכה הבאה למועדון

tookmy

New member
היי נדיה

אני צמחונית כבר למעלה מחמש עשרה שנה. יש תקופות שהגוף שלי מגיע לחוסרים, בעיקר של ויטמין B12 ויש גם תקופות שלא, כדאי להיות במעקב לגבי הויטמין המסויים הזה, כשעושים בדיקות פעם בכמה חודשים לבקש שיבדקו גם את הרמה שלו. בכל מקרה אם חסר לך הוטמין הנ"ל לא לקנות את זה שקופת חולים מממנת, אלא את ההורודים הפיציים של סולגאר הם היחידים שעובדים באמת, שמים אותם מתחת ללשון עד שהם נמסים. בקשר לשאר- אני ממליצה כמו שאמרו לפניי לאכול טופו וסויה פחות מעובדים ולא את הזבל של טיבעול וכל אלה. מלבד טופו וסויה מקור נוסף חשוב לחלבונים הם קטניות: שעועית, חומוס, עדשים שאפשר להכין מהם דברים נפלאים. באופן אישי אני גם אוכלת ביצים אורגניות, כאלה שהתרנגולות שהטילו אותם הסתובבו חופשיות בחצר וניזונו מגרגרים ולא מאטיביוטיקה, אני בטוחה שזה גם מקור טוב לחלבונים. מאכלי חלב, אם את אוכלת, הם גם מקור לחלבון, אם כי הרבה אנשים אלרגיים אליהם וחוץ מזה אם הם לא אורגניים אז יש בעיה עם ההתעללות בפרות וכו´... למרות שהבעיה פחות חמורה מאשר בקר לבשר, כי פרה בריאה נותנת הרבה חלב, אז יחסית דואגים להם. לי אים בעיה כזו פשוט מפני שאני לא אוהבת מאכלי חלב, כך שאני לא בודקת את העניין על עצמי.... בהצלחה

למעלה