שלום לכם

גםללי

New member
שלום לכם

אני פעם ראשונה כאן. חיה בחו"ל ומגדלת את הילדים. אנחנו עכשיו בתקופת ימי ההולדת. נעתרתי לבקשתו של בן ה-7 והזמנתי 4 פרחחים נוספים לישון אצלנו בלילה שלפני הארוע הגדול (שייערך בבוקר יום ראשון הקרוב, באחד המוזיאונים בעיר מגורנו - כך שאני לא צריכה לדאוג יותר מדי לבלאגן בבית, כי ב-9 בבוקר כבר נהיה עם כל הכנופייה בחוץ) אבל - הייתי רוצה לבלות עם חמשת הבנים + אחד נוסף שלי בן רבע לארבע שבטח יסתובב כאן, במטבח, ולהכין ביחד אתם משהו. לא יודעת בדיוק מה. רצוי שיהיה הרבה בצק להתעסק אתו, ושתהיה תוצאה יפה ושובת לב, שתעשה להם חשק גם לאכול וגם לשמור אותה, שיהיה שווה לצלם להם, ואח"כ לזלול. לא חייב להיות בצק, יכול להיות גם משהו צבעוני. (אולי בצק צבעוני???) האם יש למישהו מכם רעיונות. כל רעיון יתקבל בברכה ובתודה גדולה. ואגב - אם צריך מצרכים - מחר אני עוד יכולה לקנות כי כאן בשבת פתוח הסופר (סגור ביום א') תודה לכם מראש. ללי.
 

נופר א

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo20.gifברוכה הבאה!../images/Emo140.gif../images/Emo141.gif

יהיה לך כייף נעים וטעים איתנו!!!! ומה שאני מציעה לך להכין עם הילדים זה בצק פסטה,הילדים מאוד אוהבים לשחק עם הבצק ומאוד אוהבים לאכול פסטה. אנחנו עשינו את זה בבית ספר עם הילדים כשהם למדו "טבחים צעירים" והם ממש ממש נהנו וטרפו וזללו הכל. רוטב הם הכינו מרסק עגבניות ושמנת מתוקה, אני לא יודעת מה הטעם כי הם לא השאירו לנו כלום..... אני מצרפת קישור לאתר של ג'אקומו שיש שם בצק פסטה, שבת נעימה ומזל טוב ליום ההולדת!!!
 

מירבלי

New member
ברוכה הבאה../images/Emo39.gif../images/Emo91.gifעוגיות עם

סוכריות עדשים אני מכינה אותם עם ביתי בת ה-3 יחד
עוגיות שוקולד עם עדשים
מצרפת לך תמונה להתרשמות
הן מעלות חיוך עוד לפני שטועמים אותן. אחרי הביס הראשון החיוך מתרחב. חומרים ל-50 עוגיות: 200 גרם חמאה רכה 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן 3/4 כוס דחוסה (180 גרם) סוכר חום 1 כפית וניל 1 ביצה 1 חלמון 21/4 כוסות (320 גרם) קמח 1/3 כוס (50 גרם) קקאו 1/4 כפית מלח 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1 כוס שוקולד צ'יפס 200 גרם סוכריות עדשים 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מקציפים במיקסר במהירות בינונית חמאה עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית. 3. מוסיפים ביצה וחלמון ומקציפים עד שהם נבלעים בתערובת. 4. מנפים יחד קמח, קקאו, מלח ואבקת סודה לשתייה ומוסיפים לתערובת יחד עם השוקולד צ'יפס. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5. בידיים רטובות צרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 6. משטחים את הכדורים ונועצים 6-5 סוכריות עדשים. 7. אופים 10 דקות לעוגיות רכות (מוציאים את העוגיות מהתנור כשהן תפוחות ומרכזן עדיין רך), או 15 דקות לעוגיות קריספיות (מוציאים את העוגיות מהתנור לאחר ש'צנחו' מעט והן יציבות למגע). מצננים ומאחסנים בכלי אטום. טיפ לעבודה עם ילדים : ממיסים את החמאה במיקרוגל במקום להקציף. את החמאה המומסת מערבבים עם שאר החומרים, לפי הסדר המופיע במתכון. אם הבצק רך מדי לעיצוב עוגיות (בגלל החמאה החמה), מכניסים ל-20 דקות למקפיא. בשיטה הזאת העוגיות יוצאות קצת יותר שטוחות ומקומטות, אבל יתכן שזה דווקא ימצא חן בעיניכם. מקור המתכון: על השולחן
 
למעלה