שלום לכם.

צ י ו ר

New member
שלום לכם.

שלום, אני מוכר פה בכינוי אחר אך העדפתי לפתוח כרטיס חדש על מנת להישאר קצת יותר אנונימי..וגם כי הסיפור הבא הוא לא קל ואינני רוצה להיחשף. רק אומר שהגעתי לכאן בעקבות מסר שקיבלתי וזה לא היה מזמן.( המבין יבין).קודם כל אתן רקע עליי כאדם,אני אדם די בודד וסגור, אני סובל מחרדה חברתית קשה והייתי מטופל עד לפני כשבועיים. אוכל לומר שלא נכנסתי לטיפול שנים רבות בגלל שלא רציתי אך ידעתי שאני זקוק והטיפול שכן קיבלתי קרה לפני חצי שנה בעקבות פרידה מאד קשה שלאחריה כמעט וחשבתי לא להיות יותר. אין לי הרבה חברים אם בכלל יש לי. לא ממש חברים אלא ידידים מעטים מאד. אני מנותק ממשפחתי קרוב ל5 שנים כשתמיד היה ניתוק ביננו אך עוד היה קצת קשר לפני 5 שנים. הניתוק הוא ביוזמתי ומיד נגיע לסיבותיו. אתם יודעים שנורא קל להאשים את העבר על מה שקורה לנו כיום אך במקרה שלי זהו הדבר היחיד שבו נותר לי לתלות את האשם על מצבי הנפשי. אני כבר מזמן וויתרתי על הרצון לחיות השאלה היא רק מתיי וזהו רק עניין של זמן אצלי. אבל מאד רוצה לספר את סיפורי. אין לי הרבה זיכרון מהגיל הקטן , מה שכן יש זה איפהשהו בגיל 6 או 7 אני זוכר שבכיתי בגלל משהו ששברתי וצעקו עליי. בגיל 12 שם הכל התחיל ושם התחילה התדרדרות משמעותית במצבי הנפשי והגורם הישיר למה שאני כיום. בגיל 12 עד 14 בערך עברתי התעללות פיזית בבית מצד האבא,המכות היו כמעט יום יומיות עם חגורה או ידיים ,הייתי מאד מפוחד לחזור הביתה והרבה פעמים הייתי מחכה שעות ולא חוזר. בבית הספר הייתי תלמיד לא טוב,בגיל 13 עברתי אונס על ידי קבוצת נערים בנוסף למכות שקיבלתי בבית. אף אחד לא יודע על האונס פרט לידידה טובה שלי לשעבר. גם בצבא היו לי מלא בעיות, מאז אני רק נודד ממקום למקום ומנסה למצוא את מקומי.אך כנראה שאין מוצא. הבעיות שלי הם בעיקר יצירת קשרים עם אנשים ,לסמוך על אנשים,לשמור על קשר עם....אני ביישן רגיש מאד מאד וסגור. רציתי לסיים את חיי לפני חצי שנה וזו לא הפעם הראשונה שאני מנסה אלא הפעם השניה.אך שוב המחשבות האלו לא מרפות ואני מרגיש שאני רוצה אך אין לי עדיין אומץ. לעומת זאת אני לא מוצא שום חשק לטפל בעצמי כאילו שהמצב שלי כבר אבוד למרות שהייתי רוצה לשנות אבל אני פשוט לא מצליח. נראה לי שקצת בילבלתי פה בין המילים זה בגלל שאני בעצמי מבולבל. אשוב לכתוב פה ואשמח לדעת את דעתכם. דרך אגב אני בן 30 +

שלום לך../images/Emo20.gif

רק היום נכנסתי לפורום ככה שאין סיכוי שאני אכיר אותך, קראתי את מה שכתבת ווואלה אני ממש לא יודעת מה להגיד (אני יודעת שזה לא נשמע מעודד במיוחד, אבל זאת האמת), זה מאד עצוב מה שכתבת, ויחסית עליך אני מרגישה נורא פטאתית עם הבעיות שלי כי האמת שאני חיה בתוך צמר גפן ואף פעם לא עברתי את מה שאתה עברת, אל אף שהמשפחה שלי היא לא בדיוק "בריידי באנץ'" וגם אצלנו לא חסרים בעיות, אבל דבר אחד טוב יש במצבך וזה העובדה שאתה יודע ממה נובעת החרדה החברתית שלך, אביך, והאונס שעברת זה פשוט נורא... ואני? אין לי שמץ מושג למה אני כזאת, אין לנו אף אחד במשפחה כזה רק אני הדפוקה היחידה, וגם אני כמוך המון פעמים חשבתי על התאבדות.... (ואף פעם אין לי אומץ)

צ י ו ר

New member
אוסיף משהו שכתבתי בפורום אחר......

לכל תקופה יש את הפגיעות שלה. בגיל מוקדם, הילד מאד תלוי בהורים ומצב לא טוב ביניהם, מתח או מחלה של אחד מהם יכולים להטביע בילד תחושת דיכאון כבר בגיל צעיר. אחר כך, בגיל ההתבגרות, מתרחשים כל מיני תהליכים כמו השתלבות במסגרות ומקובלות בחברה, ולכן יש לו את היכולת לתקן או להחמיר מצבים שהתחילו מוקדם יותר. גם הצבא ובמיוחד הטירונות מהווים מסגרת מלחיצה עם הרבה דרישות. גבר שעבר התעללות כילד הוא פצוע. הוא מרגיש שבור או ריק מבפנים. הוא מאמין שהוא אינו ראוי לאהבה.לעיתים, הוא לא מסוגל להיכנס למערכת יחסים או בוחר מערכות יחסים שבהן הוא יהיה מנוצל, יעבור התעללות או ימשיך חהיות קורבן בדרך כלשהי. שום כמות של אהבה מבחוץ לא תוכל למלא את החור או הריקנות בפנים. שום כמות של הסחה, כמו מין , עבודה או אכילה לא יעלימו את ההרגשה ליותר מזמן קצר. יש להתמודד עם הפצע ולרפא אותו מבפנים. אני יכול להעיד על עצמי שכשמישהו שנשללה ממנו האפשרות להנות ממגע יד מלטפת,חיבוק תומך או סתם אוזן קשבת ,חיפשתי כל חיי (ועדיין מחפש) את אותם הדברים,ומנסה להשאיר מאחור את אותם זכרונות אלימים רחוקים. אבל כשמגיעה אותה יד מלטפת ,הראש אומר "כן" אבל הגוף מגיב אחרת .מן רתיעה לא רצונית ומתרחק באי נוחות. לסיום....אנחנו יכולים לתלות את האשם והאחריות בכל העולם הסובב אותנו, אבל בסופו של דבר אנחנו נשארים לבד עם כל המשקעים שלנו,ולא יעזור שום דבר תמיד זה יהיה קשה מנשוא....

subtitles

New member
אוי יקירי.. ../images/Emo24.gif

דבר ראשון אני מבינה כמה זה בוודאי היה לך קשה לכתוב כאן את סיפור חייך.. אז קבל ממני חיבוק חם ואוהב!
אני כל כך כל כך מצטערת לשמוע שחייך היו כה קשים.. ומעציב אותי גם שאמרת שאין לך חברים קרובים.. כי חברים הם הדבר שמחזיק אותי בתקופות הקשות.. עוד דבר שמעציב אותי זה שהיית צריך לעבור את כל זה ללא טיפול.. מדוע הפסקת את הטיפול שהתחלת לפני כחצי שנה? אני בטוחה שטיפול יכול לעזור לך המון ולהחזיר לך את הרצון לחיות! תמיד יש מוצא.. למרות שגם לי קשה למצא אותו בדרך כלל.. הוא קיים שם. סבלת באמת הרבה שנים.. אך אני בטוחה שאם תלך לטיפול זה יעזור לך ואתה תראה שעדיין לא סיימת את יעודך בחיים! בבקשה.. תכתוב לנו. תשתף אותנו.. אנחנו כאן! רוצים לעזור! אל תפגע בעצמך שוב.. אני מבינה כמה אתה מיואש ובאמת שעברת הרבה יותר מדי.. אבל אתה חייב לזכור שהנך עוד צעיר ויש לך עוד כל כך הרבה מה לתרום לעולם!

../images/Emo24.gif

סיפורך קשה וכואב. מי לא היה יוצא עם צלקות ופגיעות אחרי ספור חיים שכזה?! ילד בן 12 שמסתובב שעות ופוחד לחזור הביתה במקום שיהיה לו מובן מאליו שיש בית שאפשר לחזור אליו ושבטוח להיות בו (גם אם לפעמים לא כל כך נעים), בוודאי מקבל תמונה על העולם כמקום רע וקר ועל עצמו כלא ראוי לאהבה ולטפול. אתה לא מוצא שום חשק לטפל בעצמך. אני בטוחה שאנחנו פה דווקא נמצא. ברוך שובך המחודש אלינו. מקווה שתצליח לשים את העבר מאחוריך ולפתוח דף חדש שתוכל לצייר עליו ציור חדש, את הציור שלך, שיהיה שונה מהציור השחור שגדלת בו. זה מאבק, זה אפשרי. מקווה שתצבור פה ובחיים האמיתיים בחוץ, חוויות שיתנו קצת צבע לציור. כן יהי רצון!

כתומית

New member
ציור אהוב ../images/Emo24.gif

אני אגיב לך בציור בתקווה שהוא מכיל את מה שאני רוצה לתת לך

מדהים../images/Emo70.gif

פשוט מדהים הציורים האלה! מאיפה אתם מוציאים אותם?! הם פשוט מקסימים

yaeltal

New member
../images/Emo7.gif צ י ו ר יקר..

כתבת שנורא קל להאשים את העבר על מה שקורה לנו כיום, אבל במקרה הזה, גם בלי לחפש כלל אשמים, כלכך קל להבין איך החוויות האיומות שעברת הותירו אותך מצולק.. כלכך קל להבין את הקושי לבטוח באנשים.. לבטוח בעולם הזה.. לראות בו מקום שאתה רוצה לחיות בו.. איך הילד הזה בן ה 13 שעבר חוויה איומה כזו, ושאין לו אפילו בית לחזור אליו ולבקש את תמיכתו, ובמקום ההגנה והעזרה שלהן הוא זקוק כלכך הוא רק ממשיך לסבול דווקא מידי האנשים שהיו אמורים להגן מפני כל זה.. איך ילד כזה יכול לגדול ולהאמין בעולם הזה? ולהרגיש בו בטוח..? וקל כלכך להבין את אותה ריקנות ואת החלל שהחוויות האלו הותירו.. חלל ששום יד מלטפת לא תוכל למלא בחומה.. ואת תחושת הבדידות והריק שאין דבר שיוכל להפיגה.. כי איך מי שעבר התעללות כזו, גם מתוך הבית וגם מחוצה לו, יכול להאמין שאפשר באמת להיות נאהב.. שמגיע לו להיות נאהב ושיש מה לאהוב בו.. וגם את הייאוש הזה אפשר להבין.. בעולם שאין לך מקום שתרגיש בו בטוח, ושייך, ונאהב, איזו סיבה תמצא להישאר..? כשאין גם מי שיזיק.. אין מי ששותף איתך לחוויות שעברת, מלבד אותה אחת.. אין מישהו שנמצא איתך באמת, שרואה אותך כמו שאתה. עם הצלקות שנותרו בך, עם הייאוש והכאב והכמיהה למשהו אחר.. צ י ו ר יקר, אני יכולה להבין איך אין חשק לטיול.. יכולה להבין איך כל מה שעברת השאיר אותך מחוסר כוחות.. עייף ומיואש.. ואיך נדמה שאין תקווה לאיזשהו שינוי.. בערך 20 שנה שאתה סוחב, לבד, תחושות קשות כלכך.. כל כך הרבה זמן שנאגר בך, בנוסף לכאב הפגיעה על ההתעללויות האיומות שעברת, גם כאב הבדידות.. החוסר ביטחון, החוסר שייכות.. והריק הזה שהוטבע וכבר כלכך הרבה זמן שלא מצאת שום דרך למלא.. בתוך כל התחושות האלו.. והכאב הזה והייאוש והרצון לסיים עם הכל, קשה לראות סיכוי כלשהו למשהו אחר.. ואני יודעת שאולי גם אם אגיד זאת, זה לא מסר שתוכל לגמרי להפנים כעת, אבל אגיד בכל זאת- שיש סיכוי. ועברת 30 שנים שהיו קשות מנשוא, אבל יש עוד זמן לשנים אחרות.. וגם אם זה נראה בלתי אפשרי, יש דרכים לטפל.. ויש דרכים ללמוד להשתקם.. ולסגור את הפצעים האלו.. ולפתוח דף חדש.. החשק והכוחות להתחיל טיפול יכולים אולי להיראות כמשאב שאינוי מצוי בידך.. אבל אולי גם בלי הצהרה חד משמעית "אני רוצה לטפל בעצמי", ובלי שיהיה בתחילה הכוח והתקווה שדרושים לטיפול, תוכל פשוט לקבוע תור.. להגיע לפגישות סדירות, רק להניח את עצמך מול המטפל ולא הרבה מעבר לזה.. ולתת לקשר להתפתח.. ולאט לאט, ייעשה קל יותר להכניס אותו לחוויות שלך.. ולתת למישהו להיות איתך בדרך הזו, וסוף סוף לקבל את התמיכה והעזרה שאתה זקוק להן כלכך.. אתה לא חייב להגיע עם כוח רב "להתחיל בעבודת השיקום".. אתה יכול לתת לו לאט לאט להיבנות.. רק לתת לפגישות הסדירות האלו להחזיק אותך כאן, ולאט לאט תראה שיתחילו לעשות את שלהן.. אני מאמינה, ויודעת, שזה אפשרי.. ובינתיים, כמובן, שיש לך גם את המקום הזה, ואולי גם כאן, נוכל אולי לתת לך רק מעט כוחות, לנסות לחזק אותך, להוות איזושהי נחמה.. אולי להקל מעט את העול הזה שאתה סוחב כבר כלכך הרבה זמן.. כתבתי הרבה.. ואני מצטערת שזו יצאה הודעה ארוכה כלכך.. ומקווה שהיא לא הייתה יותר מדיי מייגעת.. אני מקווה לקרוא ממך עוד.. יעל..

ציור אח יקר שלי../images/Emo20.gif

כל כך כואב לקרוא. אני קראתי ובכיתי ממש דמעות שטופות לי בעיניים עוד מאתמול לא מהיום, הריי אתה יודע,, אתול קראתי את הכל. אתה בחור מקסים ממה שהספקתי להכיר יש בך יכולת נתינה אדירה, אני מקוה שיום יבוא ותרגיש יותר טוב, וכן תוכל להאמין באנשים יותר מעכשיו. אני מאמינה שהכל נשאר בזכרון- אבל תהיה חזק כי אתה לא לבד. בוקר טוב, המשך יום נעים ושבת שלום. אוהבים אותך צ י ו ר

צ י ו ר

New member
../images/Emo42.gifבוקר טוב לכולם

רציתי לומר שאני פוחד לקבל טיפול..כמו פסיכולוג לדוגמא מכיוון שאני לא חושב שאוכל להיפתח אליו ואני ארגיש מאד מאד נבוך פנים מול פנים. הרבה יותר קל לי לתקשר עם אנשים באמצעות כתיבה.ובגלל זה אני שנים לא הסכמתי ללכת לפסיכולוג. ועוד משהו חשוב....לכתומית- הציורים שלך אכן מהממים! כל הכבוד לך. ולסיום אוסיף שאלה....האם ידוע לכם על אפשרות לקבל טיפול שהוא דרך כתיבה? דרך האינרנט? שיהיה לכולנו שבוע מקסים .

למעלה