שלום לכם!

DirtyGirl

New member
שלום לכם!

היי, חברה שלי חירשת באוזן אחת. האם יש לה זכויות לפיצויים מהמדינה או משהו כזה?! תודה מראש.

0ne Man

New member
שלום DirtyGirl ../images/Emo13.gif

וברוך בואך לפורום!
לא כתבת לנו ממה נובע החירשות באוזן אחת- אם החירשות נובעת כתוצאה משרות צבאי או תאונת עבודה, אזי יש זכאות לפיצויים. אולם אם החירשות נובעת ממחלה או מלידה, אני חושש שאין כל זכאות לפיצויים, במיוחד אם חברתך שומעת לחלוטין באאוזן השנייה. אם חברתך מובטלת, היא יכולה לפנות למחלקת השיקום של המוסד לביטוח לאומי, ואם יכירו לה 50 אחוזי נכות בגלל החירשות, היא תוכל לקבל סיוע מהמחלקה במציאת מקום עבודה, וסיוע גם ברכישת אביזרי עזר לשמיעה כדי שתוכל להשתלב במקום העבודה. אני ממליץ שחברתך תפנה למוסד לביטוח לאומי על מנת לברר את זכויותיה. בהצלחה, וחג שמח!

Subil

New member
אז אתה אומר שאם החרשות באוזן אחת

היא מלידה אין סיכוי לפיצויים? אם אני מתקשר לביטוח לאומי יש סיכוי לקבל פיצוי כלשהו? ואם כן באיזה סכום מדובר?

0ne Man

New member
שלום SUBIL

לצערי הרב, החירשות במדינתנו איננה נחשבת לנכות, שמזכה בפיצויים. רק לאחרונה, לאחר מאבק ארוך שנהלו החירשים, החלה הממשלה לשלם דמי סל תקשורת לחירשים. קטינים, שיש להם חירשות, נדמה לי שזכאים למימון מכשירי שמיעה עד גיל 18, תלוי בדרגת החירשות ובמצב הכלכלי של ההורים. אני לא זוכר בדיוק את הקריטריונים לכך. אפשר לברר את הפרטים המדוייקים בארגון שמ"ע לחינוך ילדים לקויי שמיעה. תוכל למצוא את כתובתם ברשימת הקישורים של הפורום. לגבי הביטוח הלאומי- אין זכאות לפיצוי. ביטוח לאומי לא משלם פיצויים ללקויי שמיעה. הוא רק דואג לשיקום לקויי השמיעה, וכל הכספים שהוא משלם, הם ישירות לצד ג' ולא לכיסו של הלק"ש. למשל הביטוח לאומי מממן מכשיר טלפון מיוחד עם הגברה ללקויי שמיעה כדי שהלקוי שמיעה יוכל לשוחח בעבודה בטלפון. את מחיר הטלפון הוא מעביר ישירות לספק. כיום עומד תקרת הסיוע של הבטוח לאומי ללקויי שמיעה על סך של 28,000 שקל. אבל, שוב- לא לכיסו של המבוטח... מקווה שהצלחתי לעזור לך. בהצלחה!

למעלה