שלום לכם

• פותח הנושא utoo
  • פורסם בתאריך

utoo

New member
שלום לכם

אני חדשה בפורום זה. מתרגלת יוגה כבר למעלה משנתיים בשיטת איינגר. תוך זמן זה התקדמתי מאוד והחזרתי לעצמי את הגמישות שהיתה לי בנעורי. דבר אחד מטריד אותי, לפני כחודשיים בישיבת גיבור , עשיתי תנועה כפי הנראה לא נכונה וכתוצאה מכך פיתחתי דלקת בחיבור של מפרק הירך.הפסקתי חודש את היוגה כדי שהמקום ירגע ואכן יש הקלה (אני לא מאמינה בתרופות). חזרתי להתעמל לאט ואחרי כל אימון יש לי כאבים עדיין, האם כדאי להמשיך להתאמן או לעשות הפסקה.

מי ידע טוב יותר ממך או מהמורה שלך ?

שלום. מכל התשובות שתקבלי כאן, התשובה הטובה והאמינה ביותר תהיה של המורה שלך. יכול להיות שהיא\הוא אפילו יכעסו שלא התייעצת בהם (במידה ולא)...

יוגי בר

New member
יוגה וכאבים

שלום לך. וברוך בואך לפורום (את יכולה להרגיש כמו ותיקה) אז ככה: 1. קודם כל זה אחלה שאת מקפידה ברגישות להקשיב לגופך. 2. עשית נכון שהפסקת לתרגל. המקום נח. מתרפא ומתחדש. כך זה אמור להתנהל. 3. מי שאמור לתת את הדעת על כך זה המורה שלך שמתרגל/ת אותך. 4. לדעתי, את יכולה לחזור לתרגול בזהירות רבה ולהניח לכל תנוחה שגורמת לך כאב. מה לעשות? כאב זה לא שם המשחק ביוגה! 5. השימוש במלה התעמלות ביחס ליוגה הוא טעות בהבנת מהות היוגה. יוגה היא צורת תרגול אחת. התעמלות היא אחת ממאות צורות תרגול אחרות. והיא שונה בתכלות השינוי ממנה. (באיינגר יודעים את זה יופי.) 6. באם תרצי, תוכלי להשאיר לי מסר בתיבת המסרים( התיבה הקטנה משמאל למסך) ואתייחס לעניין בצורה יותר אישית. לחיי הבריאות השלמה שלך. בברכה ואהבה יוגי בר

נזכרתי שפעם באתי לשיעור ניסיון ביוג

ביוגה, והמורה נתנה לעשות תרגיל וכשאמרתי שזה קשה היא ענתה שאין מה לעשות, ככה זה... מה אתם אומרים?

יוגי בר

New member
קשיים

היי לך. אז ככה: 1. קונספט היוגה יוגה היא אומנות האין מאמץ 2. מושגים שגויים ומבחינתך זה אומר: שכבר מההתחלה תנקי את המוח וההכרה מ"מושגים שגויים" תנטשי את המושגים קל או קשה מבחינה פיסית. 3. קשב לנשימה ולא לתנועה ביוגה את צריכה להיות קשובה לנשימה ולא לתנוחה. כי יוגה היא היפוכה של כל שיטת תרגול התעמלותית מערבית- שבהן אתה מבצע המון תנועות ומעט נשימות. 4. המודעות לנשימה לכל שתעמיקי יותר ויותר את המודעות בנשימה תגלי שהגוף רפוי ונינוח יותר ויותר ואפשר לתרגל כל אסנה.(צריך, כמובן, ללמוד אותה על בורייה ממורה מיומן. 5. ועד אז.... עד שלא תשיגי זאת. זכרי כללים אלו: * לעולם אל תנסי להכנס לתנוחת יוגה בכוח ו/או לצאת ממנה בכוח. * תמיד תקשיבי לגוף שלך. משהו לא מסתדר תצאי מהתנוחה(לא צריך רשות מאף מורה) ותרפי מיד בשאווה אסנה. * כנ"ל כשיש כאב. מתחיל כאב? צאי מהתנוחה ותרפי מיד בשאווה אסנה. זכרי אין דבר כזה כאב טוב או כאב רע. כאב הוא כאב. נקודה. ויוגה לא נועדה כדי שיסבלו בה. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

אפנים זאת לכש\אם אתחיל ללמוד יוגה

לי אישית קצת קשה להבדיל בין קושי לבצע פעולה לבין כאב... אולי זה בעצם כוח סיבולת. אז מה עם כוח סיבולת-כש"קשה" זה בשל כוח הסיבולת הירודה? אז צריך למחוק את המושג ההזה ולהעמיק ב"כוח הסיבולת"? שבו צריך להמשיך את הפעולה בניגוד לכאב שבו צריך לעצור?

gaiegos1

New member
למה שלא...

למה שלא תנסי שיואננדה יוגה, יותר רגוע, יותר מתון משלבים הרבה הרפיה ונשימות, אולי זה יתאים למצבך הבריאותי.

יוגי בר

New member
רגוע באוריגינאל

היי איתן מצטרף לדעתך בשמחה אבל שיהיה ברור: יוגה (וגם התרגול עם הפן הגופני) מטבעה תכליתם להביא אותך לרוגע ולהרפייה עמוקה יותר מתנוחה לתנוחה. וכן, סוואמי שיוואננדה שהיה אחד היוגים הגדולים של המאה העשרים. לא המציא את היוגה מחדש. גדולתו מתבטאת באהבתו האין סופית לאדם באשר הוא, ובכשרונו הייחודי להעביר את כל הידע היוגי הנסתר- אוריגינלי כמות שהוא- לכל העולם ולטובת כל האנושות. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה