שלום לכם!

wizofoz

New member
שלום לכם!

קניתי מזגן אלקו 17 עילי 1.7 כ"ס. צריכת הזרם שלו המקסימלית 6.9 AMP. ברצוני לחברו לקו חשמל רגיל בדירה. עובי החוט 1.5 קודרט וכרגע יש שקע רגיל והקו עובר דרך נורה 100 וואט שמחוברת במקביל. בהנחה שהקו כולו נשען על אותו פקק ויש בדירה פחת האם ניתן לחבר את המזגן לקו הנ"ל? האם חייבים לשנות את השקע? מהו גודל הפקק הדרוש (אני זוכר אי משם שמנועים חשמליים צורכים זרם רב יותר בהנעה ) מבחינת יכולת עמידה בזרם. תודה. מראש

רשר

Well-known member
מנהל
חבר את המזגן לשקע התואם את התקע

שהיצרן הרכיב לו. התקן קובע לחוט בחתך 1.5 ממ"ר בידוד PVC זרם של 10A נומינלי נורה של 100W צורכת זרם של 0.45A יחד יש לנו 7.35A מבחינת החוט אין כל בעיה המאמ"ת הסטנדרטי שמתקינים לקו כזה הוא של 10A טיפוס L או H שאינו יכול לעמוד בזרם ההתנעה של המזגן רצוי להחליף את המאמ"ת לטיפוס G או C שיתאים. את ההחלפה חייב לבצע חשמלאי ואם כבר הזמנת חשמלאי מומלץ להחליף את החוטים ל 2.5 ממ"ר ואת המאמ"ת ל 16A

wizofoz

New member
תודה רבה

אז ככה. המאמ"ת הוא 16 C אני אשהה בדירה עוד כמספר חודשים אז אוותר על החלפת החוטים מה גם שהחיווט הפנימי ביחידה עצמה הוא רב גידי 1.5 ממ"ר. לא יודע איזה תקע יש היחידה ארוזה עדיין אבל מקסימום אשיג שקע דומה. אני פשוט מנסה לחסוך את החשמלאי במיוחד בגלל שהוא יעץ לי ספציפית להחליף את כל החוטים כי הם לא יחזקו את הזרם ובירור קטן עם השכן אצלו אין בעיה באותו מזגן על אותה נקודה, וכן הפרוספקט שמציין 1.5 ממ"ר בחיווט הפנימי ואתה שאישרת גם כן את עובי החוטים כתיקני. אם הייתי חיי פה בהמשך היתי משקיע אך אני מתקין מזגן ל 4 חודשים בלבד וחבל. תודה רבה עזרת לי מאוד.

wil

New member
החיווט אצלך אינו תקני

על חוטים של 1.5 ממ"ר צריך להיות מאמ"ת 10A ולא יותר. אם לא היית עוזב בקרוב הייתי ממליץ לך להזמין חשמלאי שיעשה אחד משניים: (1) יחליף את החוטים במעגל הנ"ל ל-2.5 ממ"ר; -או- (2) יחליף את המאמ"ת ל10A (מהטיפוס שמחזיק זרם התנעה של מזגנים). מאחר ואתה עוזב בקרוב - תשאיר את המצב כמו שהוא, סביר מאוד שהמזגן מגיע עם תקע רגיל לחלוטין ואם השקע שלך תקין (לא שרוף, חיבורים לא רופפים) לא תהיה לך בעיה. רק תקפיד לא להעמיס בו-זמנית מכשירים "כבדים" נוספים על המעגל הזה. (תאורה זה זניח למדי)

רשר

Well-known member
מנהל
יתכן שהחוטים במעגל 2.5 עד לפיצול

הראשון וממנו 1.5 וזה תקני למאמ"ת 16A. אפשרות נוספת היא שהבידוד הוא XLPE ואז התקן ל 1.5 ממ"ר הוא 16A. ומכאן, דרך צלחה וקיץ קריר

wil

New member
כל יום לומדים משהו חדש.

האם תוכל לפרט את דרישות התקן המינימליות לכל גדלי המאמ"תים הנפוצים (10, 16, 20, 25)? והאם יש הבדל בחוטים לגבי טיפוסים שונים (L, G, וכו')?

רשר

Well-known member
מנהל
יש ספרות מקצועית ענפה

אין טעם לתת כאן את כל הטבלאות והתקנים אין שוני לגבי חתך הגיד בין הטיפוסים השונים

למעלה