שלום לכם

שלום לכם

רציתי לקבל עצה מכם אני בת לחולת סרטן לפני חמש שנים סרטן השד שכלל כריתה חלקית וכריתה של בלוטת לימפה אתמול התגלו גרורות בריאות וכנראה במקומות נוספים. אז בסדר היא תקבל טיפול אבל אני רוצה לעזור לה באיכות חיים טובה יותר רפואה לא קונבנציונלית או כל דבר אחר אם אפשר לקבל המלצות ובכלל איך מעודדים בן אדם שלא מוכן להתעודד וכבר מדבר על צוואה וחלוקת רכוש ? תודה אורלי

אורלי שלום

הדבר החשוב ביותר זה להקשיב לה לעשות את רצונה בלי לריב או להתוכח להקשיב לפחדיה לא לבכות לידה אפילו שזה מאוד כועב לך . שתכין צוואה עם זה עושה לה טוב .גם אני עשיתי צוואה ברגע שנודע לי שיש לי סרטן

תודה על התגובה צילה

אני אין לי בעיה שתכין צוואה אם זה רק היה עושה לה טוב אבל היא נכנסת לכונכיה כזו ומתכנסת בתוך עצמה ורוצה שירחמו עליה ויגידו לה שהיא מסכנה ויאשרו לה את המצב שהיא נמצאת בו במקום לנסות לקום ולהתעלות על הבאסה (אני יודעת שקל להגיד קשה לעשות) אבל סה"כ יש לה בשביל מה לחיות יש לה נכדה ועוד אחד בדרך (עוד חודש בלי נדר) יש לה ילדים יש לה בעל שאוהב אותה ובכלל

מיקה בוקר טוב

יש אנשים שאוהבים שירחמו אליהם ושיגידו כמה הם מסכנים וזה עושה להם טוב. יש לי בעל שיש לא בעיות בראש והוא היה מאושפז פעמים באברבנל והוא כל הזמן רוצא שירחמו עליו.מאז שאני חולה הוא פסיכולוגית נהיה יותר חולה ומרחם על עצמו.אני לגמרי אחרת אני לא רגילה להיות חולה ואני ממשיכה לתפקד כמה שאני יכולה.לכן אם זה מה שהיא רוצה אז תרחמו אליה וזה יעשה לה אולי טוב

איכות חיים

ניתן להשיג איכות חיים טובה בעזרת רפואה קונבנציונאלית דווקא, תוך כדי הסתייעות ברופאים שמומחים להרדמה ורפואת כאב. הרופא המטפל באונקולוגיה שלכם אמור להפנות למטפלים משלימים שהוא סומך עליהם ועל פועלם.

איכות חיים

רפואה משלימה בדרך כלל ניתנת במקביל לרפואה קונבנציונאלית ,היא לא תחליף !!!!! למיטב ידיעתי ,המלצת הרופאים בדר"כ היא קודם כל לסיים את הטיפולים ורק אח"כ לנסות לפתור ולשפר את איכות החיים . האנרגיות הפיזיות והמנטליות הנדרשות במהלך הטיפולים גדולות ולכן ממליצים קודם כל לסיים את הטיפולים ואח"כ להשקיע אנרגיות בטיפול לכאב,תיפקוד . אבל כל מקרה לגופו ..כדאי לך להתייעץ עם האונקולוג שלך .

מיליתו

New member
איכות חיים

איכות חיים זה דבר חשוב מאוד מאוד. אני דווקא לא חושבת שצריך לחכות לסיופ הטיפולים. נכון שיש הרבה דברים שקל יותר לעשות לא בזמן טיפולים כמו יוגה וריקודי בטן (דברים שאני עושה עכשיו), אבל דיקור סיני, מדיטציה וטיפול פסיכולוגי עשיתי כל הזמן. אני גם קיבלתי טיפול תרופתי נגד דיכאון שלדעתי עזר מאוד. כדי להצליח צריך לרצות לחיות. טבשביל רצון לחיות צריך תקווה לעתיד טוב, אבל גם הווה סביר. אני מאוד ממליצה על רפואה משלימה, ואם את רוצה פרטים נוספים שלחי לי מסר אישי, ואחזיר לך שמות וטלפונים של אנשים שעזרו לי מאוד.

דיטה1

New member
רפואה משלימה - שמות וטלפונים

הי מיליתו, אני מחפשת סיוע נוסף דרך רפואה משלימה..אשמח אם תוכלי לסייע לי... תודה.

מיכל ג1

New member
קינסיולוגיה ומוח אחד

קינסיולוגיה ומוח אחד הינה דרך טיפול מאוד ייחודית המטפלת באופן אינטגרטיבי בתחום הריגשי והפיסי יחד. זוהי דרך אמיתית ליצירת שינוי מתוך בחירה ועשייה.

היי ג'ס

קודם כל ברוכה הבאה לפורום. אני חושבת שאיכות חיים היא נקודה חשובה מאד ולפעמים אפילו יותר מאריכות חיים. וכן, יש מה לעשות. כרגע יכול להיות שאימך מרגישה שחרב עליה עולמה שוב, ולכן את מרגישה קושי בלעודד אותה. אולי כרגע היא צריכה את הזמן לעכל את החדשות ולמצוא בעצמה את הכוחות להתמודד איתן, עניין הצוואה הוא דרך ההתמודדות שלה כרגע, ומאד יכול להיות שתוך כמה ימים היא תחזור לעצמה בכוחות מחוזקים. אני חושבת שחשוב לתת לה את התחושה שהרגשות שלה הם לגיטימיים ויש מקום לעצב וכעס וכל שאר הרגשות. מעבר לזה נראה לי שכדאי לערב איש מקצוע כמו פסיכואונקולוג, וחשוב שיהיה דווקא כזה כי ההתמחות שלהם היא באנשים שמתמודדים עם המחלה ויש להם את היכולת לעזור אבל צריך גם קצת שיתוף פעולה מצד המטופל. לגבי טיפולים לא קונבנציונליים, מהתנסות אישית, כל תקופת הטיפולים עשו לי הילינג וזה מאד עזר לי, גם מבחינה גופנית וגם נפשית. אני לא יודעת איך הייתי עוברת את זה ללא התמיכה הזו. זו גם תחושה שכל מה שהטיפולים לוקחים ממני, יכולתי להחזיר לעצמי במקום אחר. זה גם קצת מחזיר תחושת שליטה על החיים. בכל מקרה במידה ויש סוג טיפולים שנראה לך שיכול לעזור ושאימך תסכים לקבל, יש לשתף את הרופא המטפל כיוון שיש טיפולים לא קונבנציונליים שעלולים להתנגש עם הטיפולים בבית החולים. רק בריאות גלי

תודה על התגובות ../images/Emo24.gif

עודדתם אותי הכוונה שלי היתה לתת לה תחושות טובות בטיפולים הקודמים לקחתי אותה לעשות מדיטציות ודמיון מודרך (רק ככה היא היתה נרדמת כל פגישה שילמתי 150 ש"ח אני עשיתי מדיטציה והיא היתה נרדמת ל- 3 שעות מתוקות של שינה עמוקה וזה היה שווה לי) היום אני לא יכולה לעשות את זה בגלל שאני בהריון מתקדם ואמא ויש לי חיים משלי שקצת קשה לי לזוז מהם הצידה ולהיות עם אמא שלי ב-100%(בפעם הקודמת הייתי רווקה) בכל מקרה תודה על התגובות החמות אורלי

לגבי דמיון מודרך

אני חושבת שאת יכולה בעצמך לעשות לה. יש ספרים של דמיון מודרך שאת יכולה להשתמש בהם. ולפי מה שאת מתארת את הקשר ביניכן, אני חושבת שזה יכול לעשות לשתיכן טוב. מה דעתך?

היי ג'ס צר לי לפגוש אותך פה

אני באמת מקווה שזה משהו שעובר והכל יהיה בסדר. גם חמתי לא במצב מי יודע מה ומתנהגת בדיוק כמו אמא שלך. בכל אופן אם היא מבקשת את התשומת הלב הזו אז להיבא לה. שתיהיה בריאה

למעלה