היי ליאתי - יש לי רעיון לפעילות
למרכז למידה שלם קצת קשה לי לתת רעיונות, אתן חייבות להיות הרבה יותק ממוקדות כשאתן מבקשות רעיונות או עצות, אני לא מכירה את אוכלוסית הגן שלך, אני לא יודעת גילאים ורמה, איזה הקיף צריך להיות המרכז למידה, מה המקום המוקצה לו ועוד ועוד... מה שכן, יש לי רעיון נחמד לפעילות על פירות. מביאים סל ירקות ומנסים יחד איתם להכניס את כל ה"חפצים" האלה לקבוצה, מן הסתם הם לא יגידו ישר ירקות, אבל יש כאלה שיעלו על זה שזה "אכול" וכך לכוון אותם הלאה עד לשיום קבוצת הירקות. כל ילד בוחר ירק וצריך להגיד את שמו, ככה עושים סבב בין כולם, אח"כ אפשר לתת לכל ילד לבחור חבר שאליו הוא מעביר את ירק, אבל הוא חייב להגיד את שם הירק שלו, אפשר גם לתת לילדים האלה קודם להסביר למה הם בחרו דוקא את הירק הזה. לנסות לאפיין את המשותף לקבוצת הירקות והסיבה שכולם נקראים ירקות ומה עושים עם הירקות. אפשר לשלב שיר על ירקות, שיחבר אותם לנושא עוד יותר, ילדים אוהבים שירים וזוכרים על ידי זה עוד יותר טוב. כמובן שלא הכל בשיעור אחד וצריך בהדרגתיות... בהמשך אפשר להכניס פירות לקבוצה, לעמוד על הבדלים, להכין מיצי פירות, לחקור את סוגי הפירות, הקליפות, הגרעינים. גם מירקות אפשר להראות להם שאפשר להכין כל מיני דברים. גינה פרטית גם יכולה להיות רעיון נחמד, אם יש את האפשרות, ככה הילדים גם ילמדו איך זה גדל וכו'... אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות... רק תגידי לי אם הכיוון שייך לך.