שלום לכם!

abcd80

New member
שלום לכם!

זאת פעם ראשונה שלי בפורום ואני שמחה שיש פורום כזה. אני לא עו"ס אבל אני סטודנטית שנה אחרונה (לא בעו"ס) אבל אני שוקלת הסבה לעו"ס ואני נורא מתלבטת בקשר לזה.. רציתי לדעת מה ההבדל בין הסבה לעבודה סוציאלית לבין לימודי עבודה סוציאלית לתואר ראשון? ודבר נוסף, איזו אוניברסיטה נחשבת טובה מאוד ללימודי עו"ס? המכללה האקדמית באשקלון טובה ? אשמח לתשובות והמלצות..!!

שלום לעו"ס שבדרך

מאחר והיו בפורום לא מעט דיונים בשאלות דומות לאלה ששאלת, אני מצרף לך כאן קישור לשרשורים כאלה. כמו כן יש בקישורים הפניות לבתי ספר לעבודה סוציאלית במוסדות לימוד שונים. כדאי להסתכל ולהתרשם.

תשובה בעניין ההסבה

שלום לך. אני סטודנט הסבה ב' לעו"ס בבר-אילן, ויכול לומר מניסיון אישי שהתואר שעושים בהסבה הוא הרבה פחות ממצא, ובאופן כללי יש בקרב הסטודנטים אווירת תלישות מהמקצוע ומהמציאות של העו"סים. עד כמה שאני מבין, בתואר המלא שעושים, יש קורסי יסוד בעו"ס, סיורים במוסדות ומקומות עבודה של עו"ס וכד'. בנוסף לכך, את צריכה להביא בחשבון שבמסלול ההסבה מתחילים את ההכשרה המעשית מיד, ואילו בתואר הראושן הרגיל מתחילים רק בשנה השנייה, ואז אין את ההלם הראשוני, ובעיות אחרות הקשורות בכך. אם יש לך זמן וסבלנות, אני ממליץ לך לעשות את התואר מבראשית.

למעלה