שלום לכם!

jessyca

New member
שלום לכם!

איכשהו אני נכנסת לכאן לפעמים ואז לא יוצא לי לחזור כמה שבועות.. חיפשתי עכשיו תגובות לשאלה ששאלתי לפני חודש בערך ואני רוצה להודות לכולכם על התגובות המדהימות.. מצטערת שלא חזרתי קודם ועכשיו אני אנסה לחזור לבקר יותר בקביעות. תודה! :) ועכשיו אם לא אכפת לכם היתי רוצה לשאול שאלה... איך אפשר לגרום לבן אדם לאהוב את עצמו? אני יודעת שהכוח נמצא בתוכי והכל אבל זה לא כל כך עוזר.. אני לא שלמה עם עצמי! פעם גם לא יכלתי לסבול את העולם הזה והיום אין דבר שאני אוהבת יותר מאשר את העולם המדהים הזה. אבל את עצמי עדיין קשה לי לקבל, ומה שהכי עצוב זה שהחיצוניות שלי בעיקר מפריעה לי. אני יודעת שאם היתי שלמה עם עצמי לגמרי אז גם החיצוניות שלי לא היתה מפריעה לי, אבל אני חושבת שהשלמתי עם כל החלקים שלי חוץ מהמראה ובעיקר המשקל שלי... וזה הורס אותי. זה מדכא אותי וגורם לי לבכות המון... מה אני יכולה לעשות? ניסיתי דיאטות ואני מתעמלת בזמן הפנוי (המעט) שיש לי וזה לא עוזר... אני צריכה עזרה.. היתי בולמית פעם במשך שנה וחצי ואז נראיתי בדיוק כמו שרציתי, אבל אני לא רוצה לחזור ליהיות בולמית שוב... תודה לכם... וסליחה על ההצקות שלי.. ;)

היי ג'סיקה../images/Emo24.gifלאהוב את עצמנו../images/Emo23.gif

מודעות עצמית וכל התורות המיסטיות למיניהן, אמורות לעזור לנו להתקרב אל עצמנו, לקבל את עצמנו ללא תנאים, לאהוב, על מנת לחיות מתוך שמחה.
אני רוצה להביא לפניכם סדרה של מאמרים בדבר האומנות של האהבה העצמית, כאשר זה יהיה החלק הראשון, ולאחריו יבואו החלקים הממשיכים מאותה נקודה שהנוכחי ייפסק. אני תקווה כי אוכל לשפוך אור רב על רבים מאתנו אשר עדיין חיים בהכרה מוטעית כי האושר שלהם תלוי באחרים ואו במצבים וחומר.
יש דרכים רבות לאהוב את עצמנו, וכל אשר קורה לנו הוא הזדמנות להתנסות אוהבת. מנקודת המבט הנכונה, כל דבר יכול לספק לנו הזדמנות לאהוב את עצמנו. הדברים שלכאורה פועלים נגדנו, בעצם מצביעים על חסימה בשימוש שלנו בכוח. כך למשל, לו היו מבקשים מאתנו לערוך רשימה של דברים אשר מעודדים אותנו לאהוב את עצמנו, ודאי היינו מוצאים רבים כאלה. ואז, אולי יזכיר לנו חלק כלשהו בנו, כי איננו עושים את הדברים, ותתעורר מחלוקת פנימית. מלחמה כזו עשויה להתיש אותנו, אשמה איננה הדרך הנכונה להשתמש באנרגיה.
לאהוב את עצמנו פירושו לקבל את עצמנו כפי שאנחנו עכשיו, ברגע זה.
אין יוצאים מן הכלל החוזה זה, זהו הסכם עם עצמנו להוקיר, לתמוך, לקבל את מי שאנו ברגע זה. פירושו המיידי הוא לחיות בזמן הווה. רבים מאתנו מסתכלים אחורה בצער ומנסים לחשוב על אופן גבוה יותר בו יכולנו לעמוד ולהתמודד עם מצבים. מדמיינים שאילו היינו עושים את הדברים כך או אחרת, הם היו מסתדרים טוב יותר. אחדים מאתנו פונים להטיל דופי במי שאנו היום. העבר יכול לסייע לנו, אם אנו זוכרים את המצבים בהם הצלחנו, שבהם יצרנו זיכרונות חיוביים. העתיד יכול להיות ידידנו, אם אנו רואים אותו כדימוי של הצעד הבא שלנו. אל לנו להאשים את עצמנו בכל שעדיין לא השגנו. חשוב יותר לאהוב את מי שאנו כאן ועכשיו ללא סייג. אהבת העצמי נמצאת מעבר לכל תלות וניתוק. אנו קיימים בגוף פיזי ולכל אחד מאתנו ייחוד היוצר את האני. נולדנו כדי ללמוד את כל מה שאנו מתנסים בו, בין אם אנו מכנים זאת טוב, או רע, זה מה שמרכיב את יישותנו, את הייחוד שלנו ואת התכלית שלנו. כל אחד מאתנו שונה צירוף ייחודי של אנרגיה. לו ראינו זאת כך, כפי שזה באמת, היה לנו קל יותר להינתק מדעותיהם של האחרים ולפעול לפי ההדרכה העצמית שלנו. אחת הדרכים לאהוב את עצמנו, היא להפסיק להשוות אותנו לאחרים. יש לנו נתיב משלנו. מערכת האמונות הקבוצתיות והמשפחתיות שאימצנו, עשויה להוות מכשול לאהבת עצמנו. כך למשל, אנו יכולים לשמוע שכל אחד אומר שטוב לעשות מדיטציה, ואולם לכעוס על עצמנו כאשר איננו עושים זאת.
האתגר בלאהוב את עצמנו הוא להביט בכל מהצד, לסגת לרגע ולשאול "האם זה מתאים לי? האם זה מביא לי שמחה? האם אני חש בטוב כשאני עושה את זה?" בסופו של דבר, מה שבאמת חשוב זה ההתנסות שלנו. מאד מפתה להתייחס לאדם או לספר כאל סמכות, לייחס למקור חיצוני את היכולת להחליט מה טוב עבורנו. יש תועלת רבה בישיבה במחיצת מורים, אבל יש לזכור כי זו האפשרות שלנו ללמוד, לרכוש מידע רב יותר. לכן, כאשר אנו יושבים עם מורים רוחניים למיניהם כדאי שנקשיב בזהירות, אפשר שנקבל את דבריהם כאמת, ואז חשוב שנשאל, האם מה שהם אומרים נכון רק לגביו או גם לגבינו.
זוהי כתבה ראשונה מתוך סידרה של ארבע, המשך אם תרצי, בקישור המצורף.

jessyca

New member
את צודקת לגמרי

אבל את כל זה אני יודעת. באמת שאני יודעת. פעם גם זה לא היה מובן לי אבל כיום אני יכולה להגיד בלב שלם שלא מעניין אותי מה החברה חושבת, אני לא מנסה להידמות לחברה ולעמוד בנורמות החברתיות, אני בעד התנסות (ודרך אגב זה אחד הדברים שהרבה מהחברים שלי לא מבינים, למה אני מעדיפה להתנסות בהכל טוב או רע, מאשר ללמוד מטעויותיהם של אחרים. איזה שטויות- אם כל אחד היה לומד מטעויותיהם של אחרים כל העולם היה ננעל בבית ופוחד לצאת!) אני אוהבת ללמוד מההתנסות שלי, ואני סקרנית תמיד ותמיד רוצה ללמוד עוד ועוד ועוד, לדעת הכל, להתנסות בהכל, להכיר את הכל ואת כולם, לטייל בכל מקום בעולם ולטעום כל טעם שקיים. זאת אני. אבל הבעיה שלי עם המשקל שלי לא נובעת מהנורמות החברתיות, לא נובעת מהשוואה שלי לאחרים. רע לי עם זה. לי לא נוח עם זה, אני לא אוהבת את זה. זה לא קשור לאף אחד אחר חוץ מלתחושה המגעילה שזה מעביר בי. ורק את זה נשאר לי לשנות בכדי להגיע אל סוג של שלמות שאני מרגישה כל כך קרובה אליו, כל כך קרובה לשלמות הזאת ומצד שני כל כך רחוקה וזה רק בגלל שהמשקל שלי והמראה החיצוני שלי כל כך לא נוחים ויפים בעיניי... את מבינה אותי?

loren30

New member
הייי ג'סיקה....

את צודקת לא קל לאהוב את עצמנו- תמיד יש לנו בעיה אם האהבה העצמית. אבל תרגול נכון יביא אותך לאהבת עצמך. תסתכלי כל יום במראה לתוך עיניך ותגידי לעצמך- אני אוהבת אותך- אני ממש אוהבת אותך, תעשי ככה כל יום וכמה שיותר, בסוף איכשהו זה יתפוס מקום בתת מודע ויעבור למודע. את יכולה לפנות אלי בפרטי ואני ימליץ לך על ספר שייתכן מאוד שאת מכירה - אבל הוא יכול לעזור לך מאוד. תגידי לעצמך גם כל היום.."אני אוהבת את עצמי כפי שאני" ג'סיקה כולנו יפים בכל דרך- כולנו ילדיו של האלוקים- אין יפה ואין מכוער - כולנו שווים- את יפה- את מקסימה - ואין בך שום פגם... אור ואהבה לורני

jessyca

New member
אני מסכימה איתך

כולנו שווים ובעיניי האלוהים אין יפה ואין מכוער וכולנו בניו האהובים. אבל זה לא קשור. גם בנוגע לזה שאני יכולה לעמוד מול המראה ולהגיד לעצמי כל בוקר "אני אוהבת אותך, אני אוהבת אותך" אני מסכימה איתך שזה יעבוד, אבל זה נראה לי סוג של התפשרות ואני לא בן אדם שמתפשר על דברים שבאמת חשובים בעיניו. זה כאילו אני עובדת על עצמי ומשכנעת את עצמי שככה אני הכי יפה וככה אני אוהבת את עצמי. וזה לא נכון! אני יודעת שאני יכולה ליהיות רזה, הרי כל אחד יכול! זה כמו שתיקח ילד שמקבל תמיד 50 במיבחנים וממש רע לו עם זה ותגיד לו "תלך כל בוקר למראה ותגיד לעצמך 'לא רע לי עם זה שאני מקבל רק 50 במבחן'". אתה מלמד אותו להתפשר על מה שיש, במקום לעודד אותו להבין שהוא מסוגל לקבל גם יותר! אני באמת מודה לך על התגובה שלך, באמת- מכל הלב! אבל כניראה שאתה לא ממש מבין אותי, כי בעיניי ובתוכי אין מקום לפשרה. כשאני יודעת באמת מכל הלב שאני מסוגלת ליותר מהממוצע, אני אעשה הכל בשביל להשיג טוב יותר. וכמעט בכל דבר שנסיתי להשיג יותר- הצלחתי. אבל בזה אני נלחמת כבר הרבה זמן ולא מצליחה להגיע אל התוצאה הרצויה. (לא בדרך בריאה לפחות). אולי אין לזה פתרון פשוט?? אולי אני צריכה להתפשר ולהיות מכוערת בעיניי לנצח ופשוט לשכנע את עצמי שזה מה שיש וככה אני הכי יפה שאוכל להיות..? בכל אופן תודה רבה!

playtrip

New member
דעה חוכמה לנפשך

אם תסתכלי לתוך נפשך, ותזכרי ברגעים מן העבר שקרו לך ופגעו באהבה העצמית אליך, ואם תחווי אותם מחדש אולי תצליחי לשחרר רגשות מודחקים בתת מודע שלך ותוכלי להשתחרר מהם. אז וודאי תאהבי את עצמך יותר! =)

jessyca

New member
אולי אין מה לעשות?

תודה לכל מי שהגיב לשאלה שלי, אבל נראה לי שאף אחד לא באמת יכול לעזור. זה בסדר, אני לא יודעת למה בכלל ציפיתי כל כך לקבל פה את התשובות שאליהן אני כל כך משתוקקת.. בכל אופן, רציתי להודות לכל מי שניסה, אני אוהבת אתכם, אבל עדיין לא הבנתי איך עושים את זה. זו בעיה אצלי, אני יודעת. זו הראייה המעוותת שלי,העקשנות שלי או לא יודעת מה. אולי אין מה לעשות ואני פשוט תקועה על זה. אוף לא יודעת.. בכל אופן, תודה כולם.

למעלה