שלום לכם

שלום לכם

אני גננת בחינוך המיוחד. ואני מחפשת לילדה גן טיפולי תקשורתי באיזור בת-ים..מישהו יודע איך מגיעים לרשימת הגנים הקיימים? ובכלל למה ה"שופינג" הזה של גנים בח"מ הוא כל כך שושואיסטי? איך בתור גננת אני יכולה לעזור להורים ולתת להם מידע..?

Diana M

New member
גן חינוך מיוחד

גננת יקרה שלום, אין זה מתפקידך לחפש גן חינוך מיוחד. בהנחה שמדובר בילדה הזקוקה לגן חינוך מיוחד, ועדת ההשמה אשר תדון במקרה תדע להפנות את ההורים למקומות המתאימים על פי צרכיה של הילדה. יחד עם זאת אני מבינה את הרצון לעזור להורים, אין מדובר בשושואיזם כפי שהגדרת זאת, אלא בהליך הפניה תקין. ישנן הרבה מסגרות ורק ועדה מקצועית תדע להתאים מסגרת לסוג הצרכים היחודיים של הילד. את יכולה כמובן להתייעץ עם השרות הפסיכולוגי שלכם ולהציע גם להורים לעשות זאת. הם ידעו לתת לכם את רשימת האלטרנטיבות באזורכם. בברכה דיאנה

דיאנה

תודה על התשובה, אך זו לא היתה הכוונה שלי.. כהליך נורמטיבי..ברור לכל מי שבח"מ..הפנייה לגנים הטיפוליים השונים, נעשת דרך השפ"כ. אך יחד עם זאת, מדיי שנה, ההורים שואלים על גנים בסביבה הקרובה לביתם, ובעצם נוצר מצב..שגם אם ידועים שמות של כמה גנים..השפ"כ והעירייה מציאים את הגן עד שניי הגנים הקרובים לביתו של הילד ולאו דווקא את הגן המתאים ביותר..( כולנו מודעים לצד הכלכלי של העניין), אבל מעבר לו, בעצם למה לא כמו כל בתי הספר והגנים של החינוך הרגיל אשר שמם והדרך ליצור איתם קשר מפורסמים.. מדוע אין הדבר קיים בח"מ? ניסיתי למצוא דרך גוגל פרטים..ו..נדא.. מצטערת אותי באופן אישי זה מתסכל, כשמצד אחד אני מסבירה להורה שהילד שלו מיצה את מה שניתן לתת לו במערכת שלי כשההורה ומבקש מידע הוא בעצם מופנה לבירוקרטיה הישראלית, להעברה לפקיד הבא ( במקרה הזה הפסיכולוג) בשרשרת הבירוקרטיה, אין לי דרך לעזור, ובעצם אני חסרת כל תועלת, דווקא בעת ה"שופינג"הכל כך לא פשוט של ההורה במציאת המערכת המתאימה ביותר למען ילדו. אבל כמו שאני מבינה...אני אאלץ רק להחזיק את היד ולא באמת לתת כלים, עד שהפסיכולוג, יתפנה בסדר היום העמוס מאוד שלנו, להורה הספציפי...

Diana M

New member
גנים בחינוך המיוחד

לימון חביבה, אני חשה מדבריך הרבה תסכול. אך לא אוכל לסייע, לך כגננת בגן רגיל אין סמכות להפנות הורים לגן חינוך מיוחד כזה או אחר, מהסיבה הפשוטה שאכן אין לך את הכלים לדעת לאיזה גן מתאים הילד והפניה לא מקצועית לגן X ולא גן Y X סתם תבלבל את ההורים ותצור תסכול מיותר. אם בכל זאת אינך שבעת רצון מתפקוד השפ"ח (שרות פסיכולוגי חינוכי) את יכולה להפנות את ההורים למתי"א. שם נמצאת כל רשימת הגנים המיוחדים באזור השרות של המתי"א ואין לי ספק כי יסייעו להם וגם לך במידע. אגב, רשימת גנים מיוחדים כמו רשימת כל גני הילדים נמצאת בכל רשות מקומית. בהצלחה.

הרעיון המרכזי מובן

דרך אגב, אני גננת בחינוך המיוחד שמנסה להעביר ילדה לגן אחר בחינוך המיוחד. הדגש בגן שלי מופנה לתחום משני מבחינת הצרכים של הילדה ולכן החיפוש מחדש, אחרי גן מתאים. הגן שלי הוא גן איזורי ולכן אין לי שום קשר עם השפ"ח של האיזור הספציפי, ועד כמה שאני מבינה מתי"א עוסק בשילוב במערכת הרגילה... בכל מקרה תודה על התגובות.

Diana M

New member
ועדיין..

גם גננת חנ"מ אינה יכולה לתת המלצות על גנים בחינוך המיוחד. היא כן יכולה לומר שעל פי הבנתה המקצועית הגן שלה אינו מתאים לילד מסויים ואם אנשי מקצוע נוספים כגון המטפלים השונים, הפסיכולוג וכד' בדעה אחת איתה, יש מקום לזמן ועדת השמה בעיצה אחת עם ההורים. כגננת חינוך מיוחד וודאי יש לך גם מפקחת על החינוך המיוחד שמגיעה לגן. היא כתובת מצויינת להתייעץ עימה לגבי מסגרות אחרות בכלל והתאמה לגנך בפרט. המתי"א עוסק בשילוב ילדים בעלי צרכים ציוחדים בחינוך הרגיל כאחד מתפקידיו המרכזיים. יש לו תפקידים נוספים רבים בינהם מתן שרותים למסגרות חינוך מיוחד במסגרת סל שח"מ. לך בגן מן הסתם יש מטפלים פרא רפואיים השייכים למתי"א. המתי"א גם אחראי על הגנים הטיפולים ועוד.. וככזה הוא יש לו מידע נחרב ביותר על מסגרות חינוך מיוחד באזור השירות שלו. בברכה דיאנה

למעלה