שלום לכם

2good1

New member
שלום לכם

אני לא יודעת אם אתם כבר מכירים אותנו - יש לי בת בת 4 וחצי ושני בנים תאומים בני שנה ו 10 חודשים. הבנים נולדו בשבוע 28 (לא הצליחו לעצור את הלידה) במשקלים קילו ומאה וקילו מאתיים. המהלך בפגיה היה תקין - לא הונשמו בכלל לא היו דימומים ובסך הכל היה בסדר. אמנם שבועיים אחרי שהגענו הביתה (חודשיים אחרי הלידה) שניהם קיבלו RSV והיו מאושפזים אחד במחלקת ילדים והשני היה 10 ימים בטיפול נמרץ מונשם/ מורדם. מאז-
הכל בסדר והשאלה שלי היא- היינו במעקבי התפתחות במכון להתפתחות הילד ביפו וגם בבי"ח מאיר (שם נולדו) . בביקורת האחרונה קופ"ח מכבי לא אישרו לנו להמשיך במעקב בביה"ח ובבדיקה במכבי אמר לנו הרופא - שמבחינתו אין יותר צורך לבוא למעקבים ושהילדים השלימו את הפער. אז מעבר לשמחה - אני דואגת הרי לפי מה שאני יודעת יכולות להיות בעיות שמתעוררות מאוחר יותר.לא? מה עצתכם/ דעתכם אשמח לתגובות

ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

את יכולה לקבוע לעצמך עצמאית דרך הקופה מעקבים למה שנראה לך שדורש מעקב מיוחד.(נניח הפניה למכון להתפתחות הילד או לפזיותרפיה),אם משהו נראה לך לא תקין,תמיד תוכלי לפנות. והחיפושיות שלך חמודות להפליא (חמודים החיפושיים)

ברוכה הבאה!

טוב, אנחנו כבר קצת מכירות... כתבתי בדיוק שלשום לאורן שאני חושבת שממהרים היום לשחרר פגים שנולדו בשבועות מוקדמים ממעקב, ושלדעתי בד"כ מדובר בשיקולים כלכליים של הקופות. הרי ברור שחלק גדול מהדברים אי אפשר לבדוק בגיל שנתיים וזה שהילד נכנס לנורמה בתחומים מסוימים לא אומר בהכרח שלא קיימות בעיות סמויות שיצוצו על פני השטח בהמשך. השחרור המוקדם הזה (לדעתי) ניזון גם מהשמחה של ההורים מזה ש"הילד הדביק את כל הפערים", ולדעתי הרבה פעמים השמחה מוקדמת מדי. אני גם מכירה לא מעט פגים ששוחררו ממעקב, ואח"כ חזרו עם בעיות שאפשר היה לעלות עליהן מוקדם יותר. לגבינו אני יכולה לומר שאנחנו במעקב של המכון להתתפתחות הילד בתל השומר (מקבלים טפסי 17 ממאוחדת), ולמרות שבבדיקה האחרונה בגיל שנתיים הילדים היו מעל הממוצע מבחינה התפתחותית, ביקשו מאיתנו לבוא שוב בגיל 3. אני מאוד מרוצה מזה ולא ממהרת "להתשחרר", כי ברור לי שאם תצוץ בעיה - התערבות מוקדמת יכולה לעשות את כל ההבדל. עצות - אין לי כי לא נתקלתי בבעיה עד היום. הקופה לא עשתה לנו בעיות עם המעקבים. מצ"ב חוזר משרד הבריאות בענין מעקב פגים. אם את רוצה להיות רגועה, אני מציעה לך לקבוע תור "פרטי" לרופאה שעוסקת התפתחות בתל השומר בעוד כשנה (זה יעלה לך כ-200 ש"ח לכל ילד). אם היא תכתוב סיכום פגישה שבו הילדים יתבקשו לשוב לביקורת או לעבור טיפולים כלשהם (פיזיו', ריפוי בעיסוק וכו') - תוכלי לקבל מהקופה את כל הסיוע הנדרש. כלומר: פני בעוד כשנה לבדיקה אובייקטיבית ולא בדיקה של מכון של הקופה, שהוא "קצת משוחד".

ברוכה הבאה...

קודם כל- תודה לאל שאין שום דבר חמור... בעייות יתכנו בהחלט. יש כאן הורים לפגים מבוגרים יותר ואנו רואים כי בעיות עלולות (או עשויות) להתגלות אפילו עד גיל 6. הכל תקציבים. אין בזה ספק. לאחרונה- מינינו צוות מיוחד (איך זה נשמע, הא?) שיבדוק את הזכאויות לפיזיוטרפיה בקופות השונות ויבדוק האם זה עונה על הצורך האמיתי- ואז, נחליט איך להמשיך. כרגע- חסרים לנו נתונים בנושא- אבל הנושא הזה בהחלט מטריד. מהנסיון שלי למדתי דבר אחד- אם אתה מתעקש מספיק- אתה גם עשוי לקבל. את יכולה לבקש הפניה למכון מעקב אחר (איכשהוא, צריך לתחמן) ואז, אם הם יבקשו מפגשים נוספים הקופה אחלה אותה והיא תאשר לך. בגלל זה הם משתדלים שהרופאים שממליצים או לא יהיו הרופאים שלהם... בכל אופן- שוב, תודה לאל שאין בעיות אקוטיות שאי אפשר להתעלם מהן.

shirar1

New member
אישית - בגיל כזה העדפתי מאד את מכבי

על פני מעקבים בהתפתחות הילד בבית החולים. לא יודעת איך זה במאיר, אבל התפתחות הילד של מכבי בבני ברק, שכבר קיבלה היום לא מעט מחמאות בהודעה אחרת, עולה לדעתי בהרבה ברצינות המעקבים, הטיפול והיחס בהשוואה למה שקיבלנו בזמנו בהתפתחות הילד בתל השומר. צריך לבדוק כל מכון לגופו, ובמידת הצורך, להתעקש.

doritya2

New member
ברוכה הבאה

גם בני נולד בשבוע 28 במשקל נמוך יותר, אנחנו עשינו את כל המעקבים, מלבד BERA, במכון של הקופה, ועיניים עם רופא של הקופה. ועד עכשיו, אם יש לי בעיות או חששות, אני מתקשרת אליהם וקובעת תור. מעבר לזה נאמר לי אחרי בדיקת המעקב של גיל 3, שאם הכל בסדר, לחזור שוב בגיל 6. לגבי עיניים אנחנו כבר מגיל שנה וחצי עושים בדיקת עיניים כמו שהרופא רוצה שילדים לא פגים יעשו(העיניים בסדר טפו טפו), וזו בדיקה שנתית, עד גיל 6 מכיוון שבגילאים האלה יכולה להתפתח עין עצלה. מעבר לזה אני גם מגיל שנתיים, כל שנה, לוקחת את יהב לרופא שיניים לילדים לבדוק שהכל בסדר. מה שאני ממליצה זה לדרוש להמשיך את המעקב בתוך המכון של הקופה, לפי מה שהבנתי למכבי יש מומחים לא פחות טובים מאשר לבתי החולים. חפשו רופא ילדים התפתחותי באזורכם, והוא זה שיקל עליהם את העבודה וירשום את ההפניות הנחוצות.

hilia

New member
בי"ח לא בהכרח עדיף על קופ"ח

אנחנו (שבוע 27
טונוס שרירים גבוה) ביקשנו מיד כשהשתחררנו מבי"הח (איכילוב) הפניה למעקב בבי"ח, לאחר אי אלו קשיים, מכתבים, שיחות טלפון ופגישת איבחון אחת אצל דר' זנדהאוז מהמכון בבני ברק קיבלנו ממנו הבטחה לטפסי 17 עד גיל שנה. כבר לאחר הבדיקה הראשונה במכון של בי"הח יצאתי בהרגשה לא טובה. הרגשתי שהמעקב בקופ"ח היה הרבה יותר רציני, דר' זנדהואז (ו-אוף, אני לא יכולה להתאפק יותר, תמיד השם שלו נשמע לי, וסליחה דר', כמו שם של
) היה קשוב, סימפטי, הסביר לנו בפירוט את כל הסיכונים שנובעים מהדימום שהיה לה, כאילו שלא שמענו את זה 100 פעם, ואילו בבי"ח, ההרגשה היתה הרבה פחות טובה. קשה לי לשים את האצבע בדיוק על הסיבה, אבל זה פשוט הרגיש פחות רציני, ולא שווה את המאמץ. בנוסף, התאכזבתי מהבירוקרטיה המטופשת שלהם (או שזה גם כן סימן לחוסר רצינות), למה, לאחר שהילדה היתה מאושפזת אצליהם כ"כ הרבה זמן, אני צריכה להביא להם את טופס השיחרור ומסמכים נוספים מתקופת האישפוז, היא לא יכולה לקחת את התיק מהפגייה ולעיין בו ??? אז נכון, הלכנו גם לבדיקה השנייה בבי"ח, אבל היום, לפני הבדיקה השלישית אני הולכת להתקשר לקופ"ח ולהגיד להם שאני מוותרת על הטופס 17, ורוצה להגיע אליהם, זה בטח עוד לא קרה להם...

למעלה