שלום לכם !

שלום לכם !

זו אמנם כרישה ( כריש נקבה ) בהריון אבל תסלחו לי זה מקרה יוצא דופן כנסו לקישור .

לילב

New member
כריש אינו יונק ימי

ומחמל"י היא עמותה לחקר יונקים ימיים

לילב

New member
../images/Emo31.gif

כמה רוע...

ilanbt

New member
זה לא רוע

זו אטימות וחוסר מודעות לשמירה על הסביבה.

לילב

New member
הממ...

נראה לי אותה גברת בשינוי אדרת.. אתה מכביר במלים אני מקצצת וזה בכלל לא משנה איך מגדירים את זה.. כל עוד אנחנו תמימי דעים שזה רע

ilanbt

New member
השאלה היא מה הפתרון?

לרוע אין פתרון, לאטימות ואי ידיעה הפתרון הוא בחינוך ובהסברה. ואכן אנחנו מסכימים שזה רע

לילב

New member
../images/Emo45.gif מסכימה

אני חושבת שחשוב לעשות, כל אחד בקוביה הפרטית שלו... לדעתי, צריך להגיש תלונה, אני, אתה , הוא, היא .... כל קול קטן יצטבר בסוף לקול גדול מנסיון שלי, אני יודעת שאם עושים משהו קטן יש לו את הכוח להפוך למשהו גדול... כי אם אנחנו כותבים פה שזה רוע ולא עושים כלום, זו גם סוג של אטימות...

ilanbt

New member
בפורום שמירת טבע

כבר פנו מספר פעמים לרט"ג שאמורה להיות אחראית על שמירת הטבע בישראל בנושא הטבח שמתבצע בכרישים ולצערי היתקבלו תשובות מאוד סתמיות ובלתי מחייבות

../images/Emo45.gif

אז אולי תהיה עמותה למען דגים(כרישים וכל סוגי הדגים )? ולמה לכרישים יצא שם רע בגלל שהם גבוהים בשרשרת המזון?

לילב

New member
בדיוק בגלל זה...

לא מחכים שאחרים יעשו בטח ובטח לא רשויות... אלא אני, אתה, היא, הוא, הם וכד'... בקיצור אם נחכה לרשויות נגיע לאן שהמדינה הזו הולכת בכל נושאי הרשויות.. ודי לחכימא (אני יודעת שאתה כזה) בכל מקרה, אני מחר אבדוק את הנושא יותר לעומקו (ברמת הלמי בדיוק מגישים תלונה)... ומקווה לחזור עם תשובה יעילה...

ilanbt

New member
היא מתכוונת אלי ../images/Emo8.gif

בכל מקרה ליאורה שווה ליצור קשר עם עמית מנדלסון(מנהל פורום שמירת טבע) ולברר איתו מה בדיוק נעשה מול רט"ג.

לילב

New member
ובאותה נשימה כמעט

הבנתי שאין צורך להגיש כרגע תלונה כיוון שהעיניין בטיפול, כרגע הפרטים חסויים, אשמח לפרסם כאשר יותר לפרסום מסתבר שיש אנשים שכבר פעלו מאחורי הקלעים.
כל הכבוד!!!

ספוקי

New member
לא צריך לפעול מאחורי הקלעים...

מספיק להיכנס לאתר של רט"ג, להוציא את הטלפון של משרד המנכ"ל ולהתקשר. אני קיבלתי ככה את הטלפון של סגן מנהל מחוז מרכז (מנהל המחוז בעצמו היה במילואים) ואת הטלפון של הפקח שנשלח לאשקלון וליפו בשביל לבדוק את העניין. דיברתי עם שניהם מספר פעמים, ולדבריהם הם קיבלו עוד הרבה טלפונים מאנשים אחרים. בכל מקרה, נאמר לי שמתכננים להגיש כתבי אישום נגד הדייגים. אני מאוד מקווה שזה לא רק הפרחה של בלונים באוויר אלא מתכוונים (לשם שינוי במדינה הזו) גם לבצע את זה. רק הזמן יגיד...

ilanbt

New member
צריך גם להציף בתלונות עיתונים

ואתרי חדשות שמפרסמים את תמונת הדייג ה""גיבור"" ואת גופת הכריש כאילו זה דבר טוב ולהזכיר להם שזו עבירה על החוק לפגוע בערכי טבע מוגנים.

ספוקי

New member
להזכירך, עשיתי גם את זה...

אבל לצערי לא נותר לי אלא לסכם את המאמץ ככישלון חרוץ. דיברתי עם המערכת של ynet וידיעות אחרונות ועם תלונות הציבור של המערכת. לטענתי, אין שום בעיה עם עצם הדיווח, אלא עם הפן ה"חיובי" שעולה ממנו. במקום לחזור ולהדגיש שמדובר על מעשה פלילי הם מוסיפים מתכון לקציצות כריש. (ציטוט: "כמו שהיה מתכון לארבה לפני מספר חודשים"). אני מקווה שלפעם הבאה (בתקווה שלא תגיע) הם יזכרו את השיחה הזו.

למעלה