שלום לכם

lorencz1

New member
שלום לכם

נכוןש מזה זמן רב מאד לא כתבתי כאן אך אני עוקב בעניין רב אחר המתרחש כאן. אני, כפיש כתבתי כאשר גיליתי את הפורום הזה נדהם ונפעם מפורום ומהאיכות האדירה של חברי הפורום. אבל לא על זה רציתי להדבר כאן... מזה זמן רב אני נדהם מתופעה שמתרחשת בארצינו. המוני חברים שלי והמוני אנשים שאני מכיר והרים ורצים כמו אחוזי תזזית להשיג כל מיני מסמכים שונים ומשונים המוכחים את זכאותם לדרכון פולני, הונגרי, רומני וכו'. רבים מאד (אם לא כולם) דור שני לשואה שבוודאי גדלו כמוני על הסיפורים האיומים שהוריהם עברו במהלך השנים ההם. לרוב (כמו למשל אבי) דור ההורים ראה וחווה את שיתוף הפעולה של העמים בקרבם חיו דורי דורות עם הרוצחים. לדומא אבי ז"ל סיפר לי איך ההונגרים בכפר שהוא גדל בו ומשפחתו חייה בה דורות רבי, עמדו לצד הדרך בה הובילו את היהודים לרכבת ומחאו כפיים !!! אז איך אפשר עכשיו ללכת לאותם אנשים ולבקש ושיעו לי טובה וקבלו אותי חזרה לחיקם ? מדהים - לא ?

Pukipsey007

New member
לורנץ ../images/Emo24.gif אני זוכרת אותך../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אהלן, זה באמת מדהים. ושנוי במחלוקת, יש הרואים בזה אולי לנצל אותם או משהו בסגנון. אתה אומר את זה כאילו זה לא מכבודך להגיש בקשה לדרכון [וזה לגיטימי ומובן].

lorencz1

New member
זה לא שזה לא מכבודי...

איך אני ביכלל יכול או משהו שגדל על סיפורי הזוועה המחרידים לרצות להיות שוב שייך לאותם אנשים ועוד לבקש את זה יפה מהם כאילו אני נזקק לטובה מהם ? נכון יש הרבה שאומרים לעצמם "אני קופץ על ההיזדמנות ואנצל אותם" אבל בדרך אותו איש חייב להתייצב מולם ולבקש ..ככה עם נכןבע ביד ..להגיד יפה בבקה...סליחה..להסביר ..לתרץ... לא נראה לי

shklar1

New member
הסיבה פשוטה ממה שנראה לך...

פולין הולכת להיות חלק מהאיחוד האירופאי (או שהיא רשמית כבר חלק, מצטער שאני לא מעודכן). רבים מן הישראלים שהם דור שני או שלישי לשואה מנסים "לנצל" את השורשים ההסטוריים שלהם על מנת להשיג כביכול כרטיס כניסה לאיחוד האירופי. דרכון פולני מאפשר מעבר בגבולות ללא שום בעיה, וגם הטבות בכל מיני מדינות אירופאית בתור אזרח האיחוד. יש לציין שגם קבלת רשיון עבודה ואישור שהייה בארה"ב נעשית קלה משמעותית במידה ואתה אזרח האיחוד האירופאי, בניגוד לפרוצדורות שישראלים צריכים לעבור.

ואנחנו הישראלים נורא אוהבים../images/Emo77.gif

קומבינות

arie1y

New member
לורנץ שלום

מדוע הפליאה כמי שמכיר תהליכים היסטוריים אתה בוודאי יודע שהתשובה במקרה זה אינה פשוטה. נכון עברו רק כמה עשרות שנים וכבר נראה שנשכחות הזוועות.והרי ההיסטוריה מלאה בדוגמאות אמנם לא כל כך מחרידות כמו השמדת עם בתהליך תעשייתי מתוכנן אבל עמים שטבחו בעבר אחד את משנהו חיים היום בשלום עם גבולות פתוחים. איך נסביר את התופעה של יהודים שבחרו להשאר בגרמניה אחרי המלחמה מה הגרמנים שינו את עורם שבועיים לאחר המלחמה? ישנם אנשים שנולדו למשל בפולין ולמרות השואה רואים בה עדיין את מולדתם ועומדים על זכותם לקבל בחזרה עבורם ועבור ילדיהם את האזרחות שנשללה מהם.באקט הזה הם דווקא רואים ניצחון ולא התרפסות. ישנם אחרים שהמניע שלהם כלכלי תועלתי ולא מענינת אותם שאת ההתרפסות אלא התועלת. אני לכשעצמי הייתי שמח לקבל אזרחות פולנית בזכות ורק בזכות ולא כדי להיות בעל אזרחות אירופאית כי אם בשל העובדה שדורות אחורה היו בני משפחתי אזרחים פולנים משלמיי מיסים כחוק יחסייהם עם שכנייהם הגויים היו תקינים.הם בדרך כלל חיו זה בצד זה באיזו שהיא הרמוניה מסויימת שעד היום נבצר ממני להבינה. במסעותי לפולין נתקלתי בשתי הפנים באנטישמיות הבסיסית שמקורה באמונה שהיהודים צלבו את ישו בפחד שבאתי לדרוש את הרכוש ובמאור פנים ושמחה של הבן האובד שחוזר לביתו. פנים רבות יש לשאלתך אולי עזרתי להאירה במקצת.

למעלה