שלום לכם.

שלום לכם.

ביתי סיימה טירונות לפני כשבוע וכרגע נמצאת במהלך קורס מד"ניות. מאחר והמחלקה שלה עברה הדרכת נשק, במהלך השבוע האחרון הם נשלחו לשמור בירושלים, במקום יחידות אחרות. לפני עשרה ימים פחות או יותר, היא נפלה ונפצעה בברך, מאז הרגל שלה נפוחה מאוד, כואבת, עד כדי צליעה, היא מתקשה לדרך על הרגל וללכת האצבעות והשוק נרדמים ומכחילים. היא נשלחה למרפאה בירושלים שם בדק אתה רופא נתן לה מיני הקלות ופטורים ואמר כי הוא אינו מוסמך לשלוח אותה לרופא מומחה. היום, הגיעה רופאת היחידה שלהם אל הבסיס בו היא נמצאת, בדקה אותה, טענה שהיא מציגה את הדברים מתוך כוונה לקבל שחרור וביטלה את רוב ההקלות שהיא קבלה מהרופא הקודם, מאחר והרופאה ביטלה את ההקלות, היא עומדת כרגע למשפט, ואלחר ששבועים היא לא הייתה בבית, המפקד רוצה להשאיר אותה שבוע נוסף. כרגע המפקדים מסרבים לתת לה אישור למסדר חולים נוסף. ויותר מכך, היחידה כולה אמורה הייתה לצאת לחמש"וש אך מאחר ואחת הנערות התחצפה למפקת הקורס, הן קיבלו עיכוב נוסף, ונשארים עד ליום שישי בצהריים. באתר צה"ל, קראתי כי אין למפקדים זכות לתת עונש קולקטיבי שכולל השארה או עיכוב של חופשה. השאלה שלי, היא מה ניתן לעשות? מאחר והן לא עברו טקס השבעה [כי היו בשמירות ובכוננות] הן כרגע על וקף טירוניות אע"פ שהתנאים המגיעים להם הם של אנשי קורס! כיצד ניתן לערער על החלטת הרופאה ולגשת בכ"ז, לרופא מומחה או לבית חולים כך שיבדקו את רגלה, ויחבשו אותה במידת הצורך? בתודה מראש, אם מודאגת.
 

oshiko

New member
שלום. קודם כל מספרי טלפון ...

לפני שנברר יותר לעומק, או שנקבל דרכי פעולה טובות על סמך ניסיון וידע של הגולשים, קחי בבקשה מספרי טלפון חשובים, ונסי לפעות דרכם: - מוקד חירום לחיילים חיל הרפואה הקים מוקד חירום רפואי טלפוני, שמבטיח לפתור בעיות, קשיי בירוקרטיה ומצוקות של חיילים בתוך 45 דקות. המוקד הוקם כניסוי, בהמשך למוקד טלפוני ארצי של החיל, שפועל כבר חודשיים. בשלב ראשון נותן המוקד מענה לחיילי פיקוד הצפון מאזור קרית שמונה ועד נתניה ולקרובי משפחה מדרגה ראשונה שפונים בשמו של החייל. בכוונת חיל הרפואה להקים בעתיד הקרוב מוקדי חירום טלפוניים נוספים לשאר הפיקודים. מספר הטלפון של המוקד בצפון : 04-6979222. מספר הטלפון של המוקד הרפואי הארצי : 03-7379220 פניות ציבור, מפקדת קצין רפואה ראשי לפניות בענייני פרופיל ובריאות טלפון: 03-7379220 03-7379221 המספרים נמצאים גם במאמרי הפורום
 
אני מודה לך מאוד.

אנסה את המספרים. השאלה היא, אם מותר לי להתערב בכך? או שביתי צריכה לעשות זאת בעצמה?
 

oshiko

New member
זו תמיד שאלה עדינה

התערבות במקום ובמידה הנכונה עשויה מאד להועיל. יתר התערבות או התערבות שלא במקום עלולה להזיק. לפי הערכתי במקרה הזה כן כדאי להתערב. ראיתי לצערי יותר מדי מקרים שקשורים לבעיות רפואיות בהן הטיפול של הגורמים הישירים וה"ראש הקטן" שלהם בעניין גורמים לנזקים לטווח ארוך. מ"מ לא יכול לעשות מעצמו אורתופד, וגם רופאת הבסיס, עם כל הכבוד, איננה בהכרח אורתופדית מומחית. התערבות של הורה מודאג תגרום להם להגדיל ראש ולהתייחס לבעיה ברצינות המגיעה לה. אני לא ממליץ להתנפל בצעקות, אלא להסביר באופן בוגר ומכובד שאין לאף אחד סמכות לקבוע שהיא מתחזה, ושהקלת הראש שלהם בבעיה עלולה לעלות ביוקר לכולם.
 

אימשל2

New member
אל תהססי להתערב !

כפי שאושיקו אמר, ישנם יותר מידי מקרים בהם המפקדים והרופאים הצבאיים החליטו שהחייל מתחזה ובשל כך נגרם לחייל נזק בלתי הפיך. אני אישית מכירה לפחות 2 מקרים כאלה. רק התערבות הורים הצליחה לגרום לכך שהחייל יקבל טיפול רפואי נאות (במקרים שאני מכירה קצת מאוחר מידי). אתמול קיבלנו מכתב ממפקד הבא"ח של הצנחנים. בין השאר, הוא כתב על התערבות הורים. הוא הפציר בהורים שלא להתערב באף תחום חוץ מתחום בריאות הגוף או בריאות הנפש של הבנים. במקרה של חשש הורים להזנחה רפואית או בעיה נפשית אצל החייל, הוא דורש דיווח מידי לפיקוד. כך שיש לך הכשרה מסמכות בכירה מספיק בצה"ל, שבמקרה כשלך התערבות היא דבר מבורך.
 
למעלה