שלום לכם...

Mירב

New member
שלום לכם...

פעם ראשונה בפורום, ויש לי שאלה: נולדתי עם מפרק ירך (שמאל) "מפורק" (לא יודעת איך זה נקרא בעברית): Dislocated Hip או Dysplasia זה המושג באנגלית. בתור תינוקת, סידרו לי את זה ומאז מעולם לא הרגשתי שום דבר, עד.... ליומולדת 40, בדצמבר שעבר. התחילו לי כאבי-תופת וצליעה. הפסקתי כל פעילות למשך זמן מה, ולאט לאט הכאבים פחתו. מאוד חסרה לי הפעילות ובייחוד היוגה. כמו כן נאמר לי שעלי לחזק את השרירים סביב המפרק. עשיתי קצת תרגילים וזה עזר במידה רבה. לפני כשבוע חזרתי ליוגה אינטנסיבית. ההרגשה נהדרת, אך הכאבים במפרק הירך חוזרים, בייחוד לאחר הפעילות אך גם תוך-כדי, וכמובן גם הגמישות בצד השמאלי פחותה בהרבה מצד ימין. (למרות שכל החיים, כאמור, לא היתה לי שום בעיה!!!) אני חוששת שאני מזיקה לעצמי ע"י היוגה, אך מצד שני אני ממש ג'אנקית של יוגה ונורא קשה לי עם המחשבה על לוותר עליה לגמרי... ושאלתי....: האם יש אפשרות שרק תנוחות מסויימות מזיקות לי, ושלעומת זאת תנוחות אחרות עשויות אפילו לחזק ולהיטיב עם תופעת "המפרק המפורק"
(זה די מדהים, אם תרצו אסרוק ואעלה לפה צילום רנטגן) המון
מראש לכל המשיבים!

יוגי בר

New member
העקרון היוגי

היי לך מירב אז ככה: 1. העקרון יוגה- לצורך העניין שלנו- האתה'א יוגה נולדה כדי להבריא ולעשות אותך בריא. מה זה אומר: וכאן נשאלת השאלה- מהי יוגה? יוגה היא תרופה- היא לא תרופת פלא אבל היא תרופה. וככזו- לצורך העניין שלך כך את צריכה להתייחס אליה. תרופה תפקידה לרפא- מאידך, תשתמשי בה לא נכון ולא כהלכה היא יכולה להזיק ולהזיק מאוד. 2. ג'אנקאות וזו דעתי- אל תהיי גאנקאית בכלל וליוגה (להאתה'א יוגה)בפרט זו קיצוניות מצד אחד. פה דרוש איזון. לכן,לכי איתה ברגישות בעדינות ואל תמהרי לשום מקום. זה אני אומר לכל תלמיד שלי ולך על אחת כמה וכמה.(ראי שוב סעיף 1) מאידך, אין שום סיבה שתוותרי עליה. זו קיצוניות לצד השני. 3. חששות חששות מולידות חששות. תפתחי בזהריות את דלת החשש ותגלי שאין שום דבר מאחוריה. נאדה. זו מחשבה אשלייתית שאת נצמדת אליה. איך לפתור את זה? זה כבר סיפור אחר. 4. מה לא לעשות חשוב מאוד! וזכרי זאת הייטב! אסור לרגע אחד שתרגול האסנות יכאיב לך תוך כדי הביצוע וגם אחרי הביצוע. מה זה? המחלקה החדשה לסאדו מאזו. 5. מה לעשות במקרה הספציפי שלך( וצריך לראות את המקרה לגופו)- המפרק המפורק(חרוז פיצוצי)פועל על נוזל סיכוך מסויים- הנוזל הסינוביאלי. ולכן, בוודאי שיש כרגע תנוחות שאסורות לך ותנוחות אחרות שאת יכולה וצריכה לבצע כי הם "משמנות את המפרק". את צריכה להתארגן לטיפול יוגי ויוגיתרפי אישי. לאמור: צריך להתאים לך תכנית אסנות אישית ופרטנית עם גרף עבודה על כל המשתמע מכך. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

Mירב

New member
תודה רבה, ואגב:

מצאתי מאמר המדבר על יוגה לאחר ניתוח החלפת מפרק ירך: http://www.yogajournal.com/practice/596.cfm על פי מה שמוסבר שם, יש שתי אפשרויות. נראה לי, בניחוש פראי, ומכיוון שהטיפול שנעשה לי בתור תינוקת היה קיבוע המפרק בתנוחה פתוחה, שהמצבים והתרגילים המתוארים באפשרות הראשונה, עשויים להתאים לי...

למעלה