שלום לכם

zehavitu

New member
שלום לכם

רציתי לשאול ו/או לדעת ו/או להבין. לאמא שלי יש מצבים שהיא שוכחת מה היא רצתה לומר ואפילו שזה היה ממש לפני דקה ושניה. פעם היה אפילו מצב שהיא שכחה שאני לא אוהבת ממרח מסויים (כל השנים אני הייתי אנטי אליו ופתאום היא שמה לי אותו) היה לה מצב היא הכינה את הדברים בשביל פיקניק קמה מוקדם כדי להכין את הבשר ובסוף בדרך התברר כי שכחה אותו. אני מספרת לה משהו ואחרי יום היא שוכחת שאמרתי לה את זה שספרתי לה את זה. יכולת ההבנה שלה קצת נפגמה אפשר לומר, אני צריכה להסביר לה שוב את מה שאמרתי. לומר את דבריי שוב כדי שהיא תקלוט. אני.. פשוט פוחדת להבין מה זה... אני יודעת שהיא מתבגרת גם אבל....

ronnyw

New member
אמא ששוכחת

שלום זהבית. קשה לדעת. לכל המתבגרים יש ירידה בזכרון (בת כמה אמא שלך?). הירידה יכולה לנבוע מתופעות פיזיולוגיות שאינן אלצהיימר, סתם מגיל או, אכן, מאלצהיימר. אני מציעה לך ללכת איתה לבדיקה, על מנת שתדעו איפה אתם נמצאים. ובנתיים - לא להתווכח, לא לאמר "כמה פעמים צריך להגיד לך ש...", לענות בסבלנות בפעם העשירית את אותה תשובה, וכ'. שנה טובה ובריאה !!

ענתי44

New member
זהבית היקרה../images/Emo24.gif

ראשית חיבוק גדול כי את נשמעת מבוהלת ודואגת לאמא. ואשריה של אמא שיש לה בת כמוך. אני לא מומחה או רופא אבל נראה על פי דבריך שלאמא יש בעיה כל שהיא עם הזכרון בטווח המיידי, כלומר מיד אחרי האירוע או השיחה כאילו מישהו לוחץ לה על כתפור delete והכל נשכח כלא היה. הדבר מצריך בירור רפואי. זה יכול לנבוע מכל מיני סיבות. זה יכול להיות בעיה זמנית או נזק קבוע ורק רופא מומחה ידע לענות.לכןתשתפי את רופא המשפחה במה שקורה והוא ידאג להפנות אותך לרופא מומחה. אולי רק נירולוג אולי למרפאת זיכרון ששם יאבחנו מה קורה לאמא. ואת יקירתי, הרבה אורח רוח וסבלנות.אם תנסי להכנס לנעלים של אמא אז תראי שגם לה לא קל. היא לא מבינה מה קורה לה ובטח מבוהלת. מנסה בכל הכוח להמשיך ולטפל במשפחה ולא מצליח לה והיא לא יודעת למה. אז למרות שמעייף ומרגיז לומר שוב ושוב ולהסביר כמו לתינוקת אבל תהיי סבלנית איתה.ואל תנסי להתווכח איתה כי היא לא מבינה מה את רוצה. בלב את יכולה לצחוק ממצבים מצחיקים ככה אני עושה וזה מקל קצת על הקשיים. שיהיה לך שנה טובה ומקווה שיהיה בסדר בשבילך ובעיקר לאמא

למעלה