שלום לכם

דופאז

New member
שלום לכם

ראיתי דגם ממש יפה של פרפר עשוי משטר של דולר, יכול להיות שלמישהו פה יש את ההוראות לזה? וכל הקיפולים האלה מדולר אמורים להצליח גם בשטרות ישראליים?

r o m 1 1

New member
הנה

הקיפולים בדולרים הם קיפולים של המידה 11 על 16 ס"מ אז זה יצליח גם בשתרות ישראלים והנה הקישור לפרפר

עלמה7

New member
אבל למה לקפל משטר?

לא חבל על הכסף? בעיני, עדיף לסרוק. אני רציתי לעשות רק דבר אחד מדולר, וזה חולצה, כדי להבהיר איזושהי נקודה (עבודת ילדים במזרח אסיה). בדיוק באותה תקופה, אחותי היתה בארה"ב בטיול, ושלחתי לה SMS, שתשמור לי דולר אחד. כשהיא חזרה לארץ, סרקתי אותו, ומאז אני משתמשת בסריקה (לשמחתי בשביל החולצה צריך רק צד אחד של השטר, אבל זו לא בעיה להדפיס על שני הצדדים).

דופאז

New member
סבבה לסרוק

אבל בהחלט לא חבל על הכסף, זה לא הורס אותו או משהו כזה והוא שווה אחרי שאתה פותח את הקיפול בדיוק כמה שהוא היה שווה לפני. יכול להיות שאפילו יותר...

עלמה7

New member
אני מדמיינת את עצמי משלמת ב

"חולצות" משטרות. מה הבעיה? זה שווה אותו דבר, לא?

bshuval

New member
בארה"ב מאד פופולרי לקפל מדולרים

זה הרבה יותר קשה, משום שהנייר קטן יותר, עבה יותר, ומלא קישקושים. בכל זאת, זה מאד פופולרי. את הדגמים המורכבים מדולר אני פחות אוהב, משום שהם גוזלים זמן רב לקיפול, ודורשים קיפול באמצעות כלים מיוחדים (אלא אם כן אתה מומחה כמו וון פארק, שמסוגל לקפל דברים מרהיבים מדולר ללא שום כלי מיוחד). למדתי מספר דגמים משטרות של דולר, על מנת להשאירם כטיפ במסעדה. ברוב המקרים המלצרים התאכזבו לראות ש"הרסתי" את השטר בכך שקיפלתי אותו... כיום אני הולך בארנק עם קיפול אחד, מדליק, מדולר, של חתול. מה שמיוחד בקיפול הזה הוא שהוא משתמש בציורים שעל גבי השטר על מנת ליצור פרצוף לחתול. (ולא, אין הוראות)

mirigami

New member
קיפולי כסף יפה כמתנה בחתונות

או באירועים, אנחנו תמיד מקפלים את הכסף זה ממש מרשים את המקבלים ולעיתים קשה לראות אם זה 100 דולר או דולר אחד... אפשר גם לקפל בכסף ישראלי במרכז לאוריגאמי יש שני ספרים למכירה של ג'ון מונטרול "קיפולי כסף"

דופאז

New member
לא ממש

את הפרפר הזה אני מכיר, אני מדבר על משהו שראיתי קצת מזמן, הוא קצת יותר מורכב מזה בקיפול והתוצאה הרבה יותר יפה.

למעלה