שלום לכם

מיי B

New member
שלום לכם

אמי בת 80. עד לשנה האחרונה התמודדה עם החיים בגבורה. בשנה האחרונה נפטרו אחותה התאומה, האהובה. מי שהיתה החצי השני שלה ומקור התמיכה שלה. חצי שנה לאחר מכן נפטר בעלה של האחות (הגיס), ואמי נשארה לבד, חוץ ממני ומאחותי. מאז מות אחותה צפינו בהתדרדרות של מצבה הנפשי. כמובן שהיא מאד עצובה. מטופלת בתרופות נוגדות דיכאון. אבל גם המצב הקוגניטיבי התדרדר. הזכרון לטווח קצר ממש על הפנים. אפשר להגיד לה 4-5 פעמים את אותו דבר והיא לא תזכור. אפילו תתווכח שלא אמרת לה. אין מה לדבר על לזכור לקחת תרופות או משהו כזה. לפעמים אפילו שוחכת לאכול. מזל שבשעות הבוקר היא הולכת למועדון, מה שמחזיק אותה באותו זמן. היא מאד מאד תלותית. הפסיכוגריאטורית של הכללית אבחנה אצלה רק ירידה קלה בזכרון. אנחנו תוהות אם זו לא התחלה של אלצהיימר. בכל אופו היינו מאד רוצות לעצור את הירידה. אם שי לכם עיצות, וגם המלצות על רופא מאבחן טוב. אשמח לשמוע. תודה

פנטזי1

New member
כדאי לבקש הפניה למרפאת זכרון באחד

מבתי החולים.באיכילוב למשל יש מרפאה כזאת.

שריוש2

New member
שלום! אני מצטרפת...

לדעתה של פנטזי1 והייתי ממליצה לכם כמוהה לקחת את אמא למרפאת זכרון באחד מבתי החולים (סבתי מטופלת במרפאת הזכרון בתל השומר), ולראות חוות דעת של רופא מומחה. מה שתארת פה על אמך, דומה מאוד לסימנים של אלצהיימר, אבל יכול להיות שזה קורה לה בגלל מה שהיא עוברת, כי אחותה נפטרה (אני מאוד מקווה בשבילכן שזה כך ושאין לה אלצהיימר). אני לא רופאה ואולי אני טועה, אבל בכל אופן הייתי ממליצה לכן לבקש הפנייה למרפאת זכרון ולהתייעץ עם עוד מומחה בתחום.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום מיי B

שלום רב מיי B זה שאמא הלכת למועדון זה מצוייןם. עלייך לזכור שהכדורים לחולי אלצהיימר אינם מפאים הם רק מעכבים למן מה את ההתדרדרות במחלה.ממליצה לפנות לנוירולג טוב ולבקש את אחחת התרופות הניתנול לחולי אלצהיימר. אני אאכתוב לך במסר אישי שמות של רופאים זהבה שחם

ronnyw

New member
שלום למיי B

חבל שנגזר עליך להיות איתנו... לפי הסימנים שכתבת נראה שאכן אתם בתוך עולם הדימנסיה, וכנראה שהגורם הוא אלצהיימר. אז קודם, כמו שאמרו קודמי, רוצו-אוצו למרפאת זכרון טובה. אלצהיימר זה לא רק זכרון (אם כי זה אחד המאפיינים הקלים לזיהוי) זה עוד שורת התנהגויות. רופא מומחה ידע לאבחן אלצהיימר בקלות. ואם זה אכן זה - קחו הרבה אויר, ותתחילו ללמוד... המלצה ראשונה - עברו על מסרי הפורום לאחור לכמה חודשים טובים. המלצה שניה - ספרים. המלצה שלישית - מפגשים של בני משפחהשל חולים שנערכים אחת לחודש במקומות רבים בארץ. הבשורה הטובה - אם אפשר לקרוא לזה כך - זה שאתן מצטרפות למשפחה גדולה מאוד, עתירת נסיון וידע, עם הרבה נכונות לעזור ולייעץ. אבל בואי לא נקדים את המאוחר - אולי זו הזעקת שוא. נקווה כך...

מיי B

New member
אני רוצה להודות לכולכם

אמנם אנחנו 'נפגשים' בנסיבות מעציבות, אבל אתם נשמעים בני אדם ששוה להכיר. אני אנסה לקבוע לה תור במרפאת זיכרון. אם יש לכם טיפים לגבי התהליך ואם יש החזרים מקופ"ח (כללית) אשמח לדעת ושוב תודה.

ענתי44

New member
מרפאות זכרון יש בבתי חולים

אצלנו הניארולוגית הפנתה אותנו למרפאת זכרון, שם מהר מאוד איבחנו. למרפאת זכרון לא שילמנו, הבאנו טופס התחייבות של קופת חולים, אבל, ההמתנה לתור ארוכה מאוד, כחצי שנה. מה שלא ידעתי היום זה שאם יש לך (לחולה) ביטוח מושלם, יש אפשרות ללכת לרופא מומחה בהסדר, כולל פסיכיאטר גריאטרי. יש החזר של חלק מהסכום או אפשרות לשלם רק מאה שקלים לרופאים מהרשימה של המושלם ובתיאום מראש. ואז כמובן התור מתקצר מאוד.

למעלה