שלום לכם

LINKING5

New member
שלום לכם

כמה זמן לא רשמתי פה, לא חשבתי שאני ארשום כשסיימתי כבר תלימודים. רציתי לבקש עצה..... אני צריכה ללמוד תפריט כדי לעבוד במסעדה. ובתכנון שלי היה ללמוד אותו מקסימום שבוע. עבר כבר שבועיים ואני בקושי יודעת מה שקורה הוא שאני לוקחת תדף חוזרת כמה פעמים על כל מנה איזה בשרים איזה רוטבים איזה תוספת ואני כאילו זוכרת אני שמה תדף וחוזרת על זה הכל טוב ויפה אבל יום אחרי, אני ממש לא זוכרת כלום!!!! וזה מתסכל אותי, כי אני חסרת כוחות לשבת וללמוד, וגם ככה משהו בראש שלי אומר "אני גם ככה לא אזכור" יש לכם איזה אסטרטגיה \דרך שאני אוכל תוך לפחות יומיים שלושה לזכור את זה אפילו ממה מורכבים רטבים אני צריכה לזכור. זה מתסכל שאני יבוא ולא יעבור תמבחן שהם יעשו לי אני לא רוצה לאכזב אנשים ואחרי זה זה לאכזב אותי כי אנשים אחרים עם זיכרון צילומי אחרי יום אחד ילמדו את זה
והנה עכשיו במקום לשבת וללמוד אני בוכה לכם פה.. מתסכל, כבר אמרתי?

מצליח למוד אבל שוכח. האם יש למידע

משמעות מוחשית עבורך? האם משנה לך מאוד שמנה מסויימת מכילה דווקא תמצית ורדים ולא תמצית וניל?

../images/Emo6.gifתחשבי שאת אני....

ואת אוהבת לאכול... רק תדמייני את זה
ואולי אז תוכלי לזכור מה יש וממה מורכב כל אוכל... ולעצם העניין ברצינות - יש דרך שבה כותבים את התפריט לאורך דף. בצד אחד כותבים את ההכללה ומספר האפשרויות, למשל : בשר 5 תוספות חמות - 7 סלטים - 9 קינוחים 300 בחלק השני של הדף - את כל האפשרויות, כלומר הפירוט. (בשר) ----- עוף (מבושל, גריל), בקר (ברוטב כחול, ירוק וסגול) ,ממולאים (פלפל, תפוחי אדמה), כבד ... 1. את צריכה מספר פעמים להעתיק את הרשימה לפי שורות. 2. לקפל את הדף, להסתכל רק על החלק הימני - ההכללה, למשל רק על בשר, ולבד להשלים (בראש או בכתיבה) את האפשרויות. 3. לבדוק אם זכרת. כך לעשות כמה פעמים. בהמשך, לוקחת שוב את הרשימה ומסמנת מה את זוכרת. מה שלא זוכרת, שוב מסתכלת. שוב כותבת. ושוב בודקת מה כבר זוכרת. בסוף, או בהמשך, תלוי בכמה זכרת - לכתוב את הרשימה הימנית (של ההכללה) ולהשלים את כל מה שיש בתפריט, מה שאת זוכרת. יכול להיות שתזכרי הכל, ויכול להיות שרק חלקית. אבל זו דרך מעולה ללמוד, גם לפני השינה, גם סתם כך באמצע היום. כל פעם כשיש זמן. זו אגב דרך טובה ללמוד מילים באנגלית ואת הפירוש שלהם (דף חצוי) בהצלחה ! יאמי יאמי...

LINKING5

New member
את משהו את!

חחח... אני יאמץ את הרעיון תודה. ו.. בהצלחה לי :p בעזרת השם שתבואו לבקר אותי בעבודתי החדשה :p

למעלה