שלום לכם

TISAN1234

New member
שלום לכם

אני לומד עכשיו נגינה והמורה שלי לימדה אותי איך לבנות אקורדים. היא לימדה אותי שסולם מזור מורכב מ2 טון +טון וחצי ושסולם מינור בנוי הפוך{קודם טון וחצי ואז 2 טון}{בהנחה שהבנתי נכון מה שהיא לימדה אותי}. עכשיו כדי לבנות אקורד אז אני לוקח את הצליל הראשון השלישי והחמישי בסולם ומיזה יוצר את האקורד.{וגם בס שהצליל שלו הוא הצליל של השם של התו. זאת אומרת אם האקורד הוא פה אז הבס שאני מתחיל לפרוט ממנו הוא פה} עכשיו זה תופס השיטה הזו לבניית אקורדים גם בסולם מזור וגם בסולם מינור{רק שבמינור יש את החסימות}? תקנו אותי אם יש משהו שלא הבנתי נכון. שנה טובה לכולם ותודה מראש...

stamba

New member
בגדול הבנת את העקרון

רק שיש קצת בילבול במונחים. אקורד מז'ורי (לא סולם) מורכב מצלילים במרווחים 2 ו 1.5 טון - ז"א כשמתחילים משורש האקורד (צליל מספר 1 בסולם). לא הבנתי מה זה "חסימות" במינור (או בכל דבר אחר לצורך העניין...) אני מכיר חסימות בדרכי השתן (לא באופן אישי בינתיים)

אילת441

New member
קצת סדר בבלאגן

קודם כל, כמו שהגיבו לפני, אקורד מז'ורי ומינורי מורכבים משני טון+טון וחצי ולהפך, ולא הסולמות. לגבי בניית אקורד יש שתי אפשרויות: האפשרות הראשונה (שאליה כנראה התכוונת), היא לבחור תו שעליו רוצים לבנות את האקורד, ואז למצוא איזה תו נמצא שני טון אחריו, ואיזה נמצא טון וחצי אחריו, ונוצר אקורד מז'ורי. אותו דבר אבל להפך לגבי המינורי. האפשרות השניה, במידה ואתה יודע סולמות, היא לבחור תו כלשהוא בסולם ולהוסיף לו את התו שנמצא שניים אחריו, ואת התו שנמצא שניים אחריו (כמו שהזכרת ראשונה שלישית חמישית, אבל לא חייבים להתחיל בראשונה). במקרה הזה, אם אתה בסולם מז'ורי האקרודים על הראשונה רביעית וחמישית יהיו מז'וריים תמיד, האקורדים על השניה שלישית ושישית יהיו מינוריים תמיד והאקורדים עך השביעית יהיו מוקטנים תמיד. אם אתה בסולם מינורי האקורדים על הראשוינה רביעית וחמישית יהיו מינוריים, שלישית שישית ושביעית מז'וריים, ושניה מוקטנים. לגבי שם האקורד, לכל אקורד אפשר לקרוא לפי שם התו שבבסיסו, או לייחס אותו לסולם. למשל: לאקורד שמורכב מהתווים סול סי רה אפשר לקרוא אקורד סול מז'ור,ואפשר גם להגיד שהוא דרגה חמישית של סולם דו מז'ור.

למעלה