שלום לכם!

עינבלית

New member
שלום לכם!

האם תוכלו להפנות אותי להגדרת "נפגע טראומה"? איך מתנהג ילד שנפגע מטראומה? האם טראומה היא מצב הפיך או בלתי הפיך בתפישה שלכם? האם הפורום כאן נפתח כמענה למצב המלחמתי השורר בארץ? <עינבלית באמת מנסה להבין, מה גם שהיא עצמה נפגעה מהמלחמה ברמה מסוימת, וגם ילדיה (ועדיין מפסיקה לנשום כל פעם שנדמה לה שיש אזעקה>

גן חיות

New member
שלום לך וברוכה הבאה

מפגע טראומה זה מישהו שהושפע מאד מטראומה כלשהי שחווה. לדוגמה - כאשר שמעתי קאסם פעם ראשונה , רעדתי ללא שליטה ועיני דמעו במשך כשעה. כשבתי היתה בתאונת דרכים (לא היו נפגעים בגוף) גם היא וגם הנהגת של האוטו הפוגע הגיעו למיון. אני לקחתי את בתי כשמונה שעות לאחר האירוע כי היא המשיכה לרעוד, להתלונן על כאבי בטן, להגיב לא לעניין, ולהיות חיוורת מאד. זה חלף תוך יום. לא תמיד ניתן לנבא אם זה הפיך או לא. שני אנשים שחווים אותו אירוע מגיבים שונה. עובדה, בתי היתה באוטובוס מלא תיכוניסטים. ברגע אמת, היא היתה היחידה שחשבה לידע הורה ולבקש ליידע את בית הספר. היא גם היחידה שנזקקה לביקור בחדר מיון. בפיגועים, יש אנשים שיוצאים מפוחדים, שיוצאים מחוזקים ומתפקדים ועוזרים, ויש שמתפרקים- לפעמים זמנית, לפעמים לתקופה ארוכה מאד. ילד נפגע טראומה מתנהג שונה מקודם. כל שינוי קיצוני ופתאומי בהתנהגות, בכל גיל, הוא בעצם תמרור שזועק :"בעיה, בעיה, בעיה!!". זה יכול להתבטא בסימנים כמו שתיארתי. בבכי. בהתנהגות מסוגרת. בהתנהגות מוזרה כמו צחוק בזמנים לא מתאימים. זה יכול להתבטא בהרטבה או סיוטים או ירידה בריכוז ובלימודים. זה יכול להתבטא גם בציורים או סיפורים של הילד. כאשר הפורום נפתח היתה מנהלת אחרת. המטרה היתה לעזור להורים שילדיהם עברו התעללות מינית. עדיין,להערכתי, הרוב שמגיעים לכאן מגיעים עם בעיה כזאת. אבל בעצם, יש הרבה מאד סוגים של טראומה כמו תאונות ומלחמה ופיגועים ומות הורה ומחלה קשה ו...... לכולם יש פה מקום. בקיץ התעסקנו יותר בעניין המלחמה. כמו שאמרה לי תרפיסטית שמתמחה בפגיעות על רקע מיני כאשר המליצה על תרפיסט אחר: " הוא מומחה לטראומה בכללי. לא לטראומה מינית. אבל בגדול זה לא משנה כי כל טראומה זה טראומה ובגדול, מטפלים בכל סוגי הטראומות בדרכים דומות." לגבי התגובה שלך, היא נורמלית בהחלט. אני מצרפת לך קישור לרשמים שלי מהרצאה ששמעתי על התמודדות עם מצבי לחץ לפני תחילת שנת הלימודים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=984&msgid=84614384 מקווה שעזרתי. אם יש שאלות ספציפיות - שאלי וננסה לענות לך פה.

לב אם

New member
אני רוצה לחדד את נושא ה"חזקים"

אנו נוהגים לחשוב שיש אנשים שהם חזקים, מתפקדים נהדר ויוצאים מחוזקים מכל משבר, ולכן להם לא צריך לדאוג. לעתים קרובות, אנשים כאלו מוצאים בתוכם את העוצמות ותעוזות הנפש כדי לתפקד נפלא במשבר, מהוים עוגן איתן לכל הסובבים אותם ומחזקים את כולם. אך אסור לשכוח שגם החזק בתוכו הוא רגיש ופגיע, אוסף בתוכו פנימה את השברים, את הכאבים, את המצוקות. חשוב מאד לדאוג למצוא את הדרך להשתחרר מכל הכאבים והרעלים האלו לאחר המצב המשברי, לחזק את החזק, ולתת לו למצוא את רגע החולשה ואת הדרך להוציא החוצה ולהחלים אף הוא מהמשבר.

לב אם

New member
אחרי התשובה המפורטת והיפה

באמת לא נותר לי להוסיף כמעט כלום , אז רק אברך אותך על הגיעך לפורום, ובכל זאת אוסיף מעט מהזוית שלי על שאלותיך. בפורום הזה אנו לא כל כך מתעמקים בהגדרה המילונית או הרפואית של טראומה, אלא באים מהצד של ההורה שנתקל בילד שנמצא במצוקה ועוסקים גם בצד של כלים ודרכים לסייע ליד, וגם בצד של קבוצת תמיכה להורים ולהתמודדות הקשה שלהם עם הילד הסובל. לכן, פחות חשוב לנו אם מדובר בילד שעבר התעללות מינית (כפי שסיפרה גן חיות - הפורום במקור עסק בקבוצה זאת של הורים , אבל מזמן שהוא פתוח לכולם), בילד שמפחד מהחושך או מכלב מפחיד בשכונה, בילד שעבר תאונה וסובל מנזק פיזי וגם נפשי, בילד שסובל מאלימות או במה שעכשיו נפוץ במיוחד: ילד שיושב תחת אימת קסאמים, טרור או טילים (או זכרונם שנותר מהקיץ) כל הילדים האלו סובלים מבחינתנו מטראומה - מזכרון קשה שצריך להשתחרר ממנו כל ההורים של הילדים האלו סובלים מטראומה כפולה ומשולשת - גם הפחד האישי, גם תחושת המצוקה על כי לא הצלחנו למנוע את הסבל, וגם תחושת חוסר אונים מכך שאין לנו אפשרות בהינף של מטה קסמים למחוק לילד את כל מצוקותיו. יש לנו פתרונות קסם: חיבוק, נשיקה, המון אהבה, לנסות לדבר ולשתף. יש לנו הבנה לתחושה כשפתרונות הקסם עדיין לא עובדים - כי זהו פורום של הורים, וככאלה כולנו עברנו או עדיין עוברים את אותן המצוקות והתחושות ולעתים נכנסים לכאן גם אנשי מקצוע שמביאים מן הפן שלהם , ובסופו של דבר גם הם הורים ובני משפחה. מקווה שתמצאי כאן את הבית והמקום להיעזר בשעה הקשה, ולסייע לאחרים כאשר לך יהיה כבר יותר קל

ובכל זאת תעלולי ישאל

תעלולי נכנס אתמול להציץ בעקבות פניתה של לב אם והוא מנסה להבין מדוע לא ניתן לשלב את פעילות הפורום שלכם עם פעילות הפורום להיות הורים. תעלולי בטוח למדי שרוב הנושאים האלה מעניינים את כל ההורים. פורום שעוסק רק בעניני טראומה יגרום לכך שאנשים יכנסו בשעות מצוקה. לקבל עיצה חד פעמית ואז ימשיכו הלאה. קשה מאוד לגלוש כל יום לפורום כזה. ויש כאן אפקט מתגלגל. שכן גם אנשים שיש להם בעיה, ברגע שרואים נפח גלישה נמוך כנראה שאפילו לא יטרחו לכתוב את בעיתם. ולכן תעלולי חושב שאם הכל זאת רוצים לשמר את הפורום הזה כפורום נפרד, כל פעם שיש נושא מעניין לדיון או בעיה חשובה שהעלה אחד מהגולשים ניתן להשאיר הודעה בפורום הורים המפנה לכאן. כמובן עם בקשה להגיב כאן ולא שם. תעלולי <שמקווה לקפוץ יותר לבקר>

לב אם

New member
הי תעלולי

בעבר נכנסתי באופן קבוע לפורום שלכם (ולא במקרה פרסמתי דוקא בו), הפורום הוא פורום נפלא ומאד פעיל. כל הודעה שנכנסת אליו ולא זוכה לתגובות של 200 איש, בורחת מיד לעמוד השני והשלישי. לאדם שרוצה לקבל תמיכה ויחס, גם אם זה מאחד או משנים, זה מעט מרתיע. בנוסף, לעתים אנו עוברים תקופות קשות, ואז לא תמיד יש חשק להתדיין בתוך שלל הדברים הכיפיים שקורים לאחרים ושרשורי ה OFF המקסימים. מקום שבו אפשר לא להיות לבד, גם אם הוא שקט ופחות תוסס. והנקודה האחרונה ואולי הכי חשובה - בפורום כל כך הומה לפעמים יש תגובות בוטות ולא לעניין, ובאמת שאי אפשר לדרוש מהמנהלים שימנעו זאת, כי זה טיבו של הפורום - כללי ופתוח. תודה שנכנסת לתמוך

"הפורום שלנו?"

קשה לתעלולי לאמר שהורים וילדים זה הפורום שלו הוא יותר על תקן אורח שמבקר מדי פעם אבל תעלולי עדיין חושב שאת יכולה להשתמש בו למינוף הפורום החשוב הזה בהצלחה
תעלולי

לב אם

New member
סליחה - טעינו , טועים ...

הייתי צריכה להגיד "הפורום שלנו" - כי כנראה אתה ואני מבקרים בו במידה דומה. תודה על ההמלצה, אשתדל להיעזר בה ובכל זאת חשוב שיאמר כי הפורום הזה אינו רק שלי, הצלחה בפעילות של פורום נובעת מקבוצה של אנשים שפעילים ומפעילים ומקדמים אותו. פורום שתלוי רק במנהל, נמצא בבעיה אמיתית שמצביעה על כך שבסופו של דבר , אולי הוא חשוב באמת רק למנהל. האין זה כך?

צודקת../images/Emo70.gif

פורום שתלוי במנהל בלבד לא ישרוד לאורך זמן. אבל תעלולי כן חושב שלפורום מסוג זה יש מקום בתפוז ולכן למרות שאינו מתאים להגדרת נושא הפורום (לפחות כך הוא מקווה) הוא ישתדל לבוא לבקר. תעלולי <שמחזיק לפורום אצבעות>

מממאיה35

New member
לפעמים זה בעייתי

"לקרוא" מפורום אחר, שכן, שיבואו להגי כאן. הפורום הזה הוא
קטן וחמים ונעים.. תמיד אוירה תומכת ומקבלת, בטח לא שופטת. ולפעמים, כשבא מישהו "מבחוץ" ולא מכיר את האוירה פה ואת כללי הכתיבה פה ואת המקום הרגיש שכל אחד שכותב בפורום הזה נמצא בו, זה יכול להביא למקומות לא טובים. אני כותבת לצערי מניסיון אישי שלי, שהודעה שכתבתי פה הועברה לפורום אחר ע"י כותבת משותפת, וכתוצאה מכך חלק מהפורום השכן באו להגיב גם כאן. חלק מהתגובות היו תומכות ואמפתיות, וחלק היו תוקפניות, שופטות, מבלי בכלל לדעת את הפרטים. הרגשתי שה
שלי נפרץ..

לב אם

New member
אכן לא פשוט

הארוע שאת מספרת עליו הוא הסיבה העיקרית שהפסקתי לפרסם את הפורום שלנו - לפני כן ניסיתי בכל הכוח להעיר אותו, פרסמתי בפורומים אחרים ובפורום המומלצים של תפוז, וניסיתי להגדיל את נפח הפעילות אבל אחרי שנפגעת כל כך מהתגובות, חשבתי שנכון יותר יהיה לפורום להיות תומך ושקט , מאשר סואן ופוגע מקווה שנצליח איכשהו למצוא את האיזון, כך שתהיה כאן קהילה קצת יותר פעילה, אך עדיין תומכת ומחבקת.

למעלה