שלום לכם!

4סיון

New member
שלום לכם!

הי! אני חדשה לפורום הזה - אך אשמח לדבר עם מי שמוכנה לדבר איתי על "העולם שלך" ---- אני בימים - שבועות - חודשים אלו מגיע להחלטה ואשמח אם מי שרוצה/מוכנה תצור איתי קשר כדי שיוכל לשאול את כל השאלות שמציקות לי..... (מתנצלת אם יש שגיעות כתיב - אני עולה חדשה). תודה! Hi! I´d be happy to hear from any of you who can share a bit of your world as a single mom by choice - especially those who have no parents/siblings living in Israel. Thanks - I´m looking forward to hearing from you.

TWEETY =^.^=

New member
אלוהההה סיון../images/Emo24.gifברוכה הבאה

שמחה שהצטרפת, ואת מוזמנת לשאול כל מה שבא לך. חלקנו כבר אמהות, חלקנו עדין בתהליך וחלקנו עדין מתלבט. כך שאני מאמינה שלכל שאלה תקבלי מענה כלשהו.

יובל2

New member
תשאלי מה מציק לך כדי שנוכל לעזור

ולא נורא שיש לך שגיעות, ככה לומדים.אז תרגישי חופשי ותשאלי מה שבא לך.

4סיון

New member
רבנות (!)

מעניין אותי לדעת אם משהיא ממכן שמע/יודעת על השלכות לילד/ילדה כאשר ואם הוא/היא תרצה להיתחתן ברבנות יום אחד? האם עושים בעיות אם האב לא ידוע?

keren5

New member
נכון להיום יש בעיות

הרבנות מבקשת כיום ת. זהות של האבא ותעודת נישואין של ההורים. הם לא מכירים בבדיקות הדם הפשוטות שיש היום כדי לוודא ב-99% שאין קרבה משפחתית בין בני הזוג. אפשרות שנייה זה לקנות זרע של גוי ואז הרבנות מכירה בכך, כי מבחינתם הסבירות גבוהה יותר שאין כאן נישואי קרובים אם אחד מבני הזוג הוא ילד לבן יהודי והשניה בת לאב לא יהודי או ההפך. אפשרות שלישית זה פשוט להצהיר ברבנות שהיה לך מאהב גוי ואין סיכוי ולפיכך אין סיכוי לנישואי קרובים. הם הרי מעלימים עין או לא מודעים לכך שיש גם זוגות נשואים שמתשמשים בבנק הזרע כשיש בעיות פוריות לגבר. אז מה ההבדל מבחינתם. העניין הוא שהם תקועים עמוק בתוך חוקים שנכתבו לפני מאות שנים והם לא מוכנים נכון להיום לקבל אישורים רפואיים שאין חשש לגילוי עריות. קרן

TWEETY =^.^=

New member
היום יש כבר תקדים של אם שהוציאה פסק

דין הקובע שבנה שנולד מתרומת זרע של תורם ישראלי אינו פסול חיתון. אין זה אומר שבעתיד הרבנות לא תקשה עליו, אבל אולי הליך זה יקל עליו לקבל את אישורם. חוצמיזה אני תמיד טוענת, שהעולם נמצא בשינוי מתמיד ועוד 20 שנה לא כל כך בטוח שכוחה של הדת יהיה חזק כשל היום. למי שיש זיקה לדת ולמי שרוצה להבטיח מהיום שלבנה לא יהיו בעיות בעתיד, הפתרון הוא להביא זרע של גוי מחול. זה יקר בהרבה יותר, אבל ישנן בנות שמוכנות לשלם את המחיר עבור השקט הנפשי.

למעלה