שלום לכם

שלום לכם

שמי יונית אני בת 22 אני נשואה כבר כשנה וכרגע בהריון (ילד ראשון). הייתי מאוד רוצה להתחיל ללמוד משהו שישמש לי כמקצוע, אבל אני נורא מבולבלת ולא יודעת בדיוק מה יותר יהיה לי טוב. חשבתי על להיות גננת לחינוך מיוחד.. מה התנאים בתחום זה? מה זה יכול להעניק לי? חשבתי גם על לימודי תזונה.. מה לגבי זה? או בכלל משהו אומנותי... בנוסף אני אצטרך מסלול לימודים בערב כדי שאוכל לעבוד.. אז אני צריכה עצות! תודה!

תשובה

יונית שלום, ראשית, כל מקצוע יש את הקריטריונים שלו.. הקריטריונים משתנים פחות או יותר ממוסד אקדמי כזה או אחר.. שנית, אפרט קצת על המקצועות- א. חינוך מיוחד- הלימודים באוניברסיטה לתואר ראשון בחינוך הם בדגש מחקרי ועיוני, לדוגמא: * חינוך מיוחד- הלימודים לתואר זה מקנים ידע בסיסי בתיאוריה ובמחקר של הפסיכולוגיה והייעוץ בחינוך. * החוג למדיניות החינוך וארגונו- מטרת הלימודים היא הקניית ידע במרכיבי היסוד של מערכות חינוך, תהליכי קביעת מדיניות חינוך, הפעלתה והערכתה מנקודות מבט שונות- סוציולוגית, היסטורית, פילוסופית ומנהלית. * החוג לתכנון לימודים והוראה- התוכנית מיועדת לתלמידים בתחילת דרכם האקדמית ולתלמידים אשר ממלאים תפקידים במערכת החינוך ומעוניינים להכיר את היבטי החינוך העיוניים והמחקריים. * החוג לחינוך לא פורמלי- המסלול מכשיר עובדי חינוך בקהילה. הלימודים במכללות להוראה: משלבים בין לימודים לתואר לבין לימודים לתעודת הוראה. הלימודים הם בדגש מעשי, עם התנסות בעבודה בשטח כחלק מתכנית הלימודים. במכללות ניתן ללמוד הוראה בגיל הרך, בחינוך המיוחד וחינוך בלתי-פורמלי. מלבד אלה ניתן ללמוד הוראה בבית הספר היסודי או העל-יסודי בדגש דיסיפלינרי, כאשר הדגש הוא על תחום דעת כמו: אנגלית, מתמטיקה, ספרות וכד'. כמה מרוויחים: בוגרי תואר ראשון מרוויחים כ- 3,500 - 5,000 ₪ לחודש. יש הבדלים משמעותיים במשכורות ובתנאי ההעסקה בין מוסדות של משרד החינוך לבין מוסדות אחרים. במערכת החינוך הציבורית יש משמעות גדולה לרמת ההשכלה ולוותק של העובד ומוענקים תנאי העסקה נדיבים (ימי יופשה רבים, קרנות השתלמות, שנת שבתון וכדומה). במערכת הפרטית יש נטייה למשכורות גבוהות יותר. בנוגע לשעות הלימוד- יש לברר בכל מוסד לגופו- אני מניחה כי במכללות לחינוך כגון,לוינסקי וסמינר הקיבוצים הלימודים מתקיימים גם בשעות הערב. בנוגע ללימודי תזונה- ראי תשובתי לsky* בהצלחה

pp90

New member
חינוך מיוחד

יש בבית ברל מסלול לגננת לחינוך המיוחד. התחום מדהים ותחושת השליחות נהדרת ומספקת עד בלי די. הלימודים אמנם אינם בערב, אלא 4 ימים בשבוע ימי לימודי מלאים. שווה את ההשקעה.

למעלה