שלום לכן - אני צריכה בבקשה מידע

באאבו

New member
שלום לכן - אני צריכה בבקשה מידע

היי, שמי באאבו וגיליתי את הפורום הזה רק היום. אני מוצאת את עצמי נודדת מפורום לפורום בתקופה האחרונה.. התחלתי בפורום פוריות, שם לצערי הרב, הייתי בת-בית כמעט שנה וחצי. וכשסוף סוף הגיעה הבשורה הטובה, נפרדתי מכולן, פתחתי הודעה חדשה בפורום הריון, ושם לצערי לא הספקתי להנות יותר מדי.. אני היום בשבוע 14.3. לפני שבועיים גילו ציסטיק היגרומה גדולה בצוואר של העובר, זו בעצם שקיפות עורפית בגודל של 6.5 מ"מ, עם ציסטות צוואריות דו צדדיות. הרופאים היו בטוחים שמדובר בתסמונת דאון. עד כדי כך בטוחים, שאפילו סיסי שיליה לא הבינו למה אני רוצה לבצע. ביצעתי סיסי שיליה - יצא תקין, ברוך ה´. ומה הלאה? אתמול עשיתי סקירה נוספת (אצל אחירון) וגילו שהציסטות גדלו. אמנם המבנה הפיזי של העובר תקין לחלוטין, אבל לא יודעים בדיוק מה הגורם לזה - רק יודעים שזה מספיק חמור! שוקלים גם מום בלב - אני עומדת לבצע בדיקת אקו לב עובר בעוד כשבועים יש לי גם תור נוסף למומחה גנטי כדי שיתן לנו הסבר יותר מדוייק מהסינית שאנחנו שומעים מהרופאים... ומה אני רוצה בעצם? אני רוצה לדעת אם מישהי נתקלה במצב כזה, ואיזה מידע יש לה. בנוסף - אם מישהי יודעת מהי תסמונת נונן (Nonan Syndrom) - יעזור לי מאד! האם למישהי היה עובר עם מום בלב - באיזה שבוע גילו את המום, והאם היה ממצא חריג של שקיפות? אציין בסוגריים שאנחנו זוג דתי, ולא ממהרים לבצע הפסקת הריון. מצטערת על מבול השאלות... מודה לכן מראש באאבו

karen01

New member
מפחיד

הי באאבו, אני מאוד מקווה שלא תצטרפי אלינו ושהביקור הזה שלך פה יהיה חד פעמי. אין לי תשובות בשבילך, אבל הצעה איפה לחפש כן - יש ב- http://www.starmed.co.il/Forums/?group=25 פורום אולטרסאונד, ותוכלי לבקש הסברים או הפניה למאמרים מהרופא שם. גם ב- www.blife.co.il יש פורום גנטיקה והריונות בסיכון, אם כי שם הרופאה קצת יותר קצרה בתשובותיה. עוד אפשרות - מנוע החיפוש ב- www.google.com תמיד טוב. אצלי היה מום בלב (בין שאר המומים) - מחיצה (נדמה לי בין חדרים) לא התפתחה, וזה התגלה בסקירת מערכות מאוחרת (לא עשיתי מוקדמת). לא היו דברים דומים למה שתיארת. אני מאחלת לך שהתקופה הקרובה תעבור לא-מוטרף-מדי (לא נראה לי שיש אפשרות למשהו טוב יותר) ושעוד כמה זמן תספרי לנו שהכל הסתדר לכם טוב. קרן.

e k

New member
באאבו

אני מציעה לך ללכת לעוד סקירה אצל רופא נוסף. אני יכולה לתת לך שמות של רופאים בירושלים. דר´ עופר תדמור פרו´ יגל מהדסה הר הצופים פרו´ מהדסה עין כרם ודרך אגב הוא דתי יכול להיות שיהיה לך קל לשוחח עמו גם מה זה אומר מבחינה הלכתית אני שמעתי שאין יותר טוב ממנו. לצערי הרב שכחתי את שמו אבל אם תתקשרי לגנטיקה בהדסה עין כרם ותסבירי להם מה הבעיה וששמעת שהוא טוב בטוח הם יתנו לך את השם ואם אני אזכר אני אכתוב לך.

נצאב

New member
המלצת רופא

נדמה לי שאת מתכוונת לדר´ מיכאל נדג´רי לא? הוא אדם ישר ורופא אולטראסאונד מעולה - כך שמעתי. נדמה לי שיש לי טלפון של המרפאה שלו.

e k

New member
נצאב

אכן כן נג´רי לא יודעת איך ברח לי השם שלו. תודה.

ליבי ר

New member
גם אצלי

גם אצלי גילו ציסטות צוואריות דו צדדיות, בסקירה הראשונה. הציסטות נעלמו אחרי שבועיים (עשיתי אולטרהסאונד כל שבוע ובשבוע הראשון הן קצת קטנו ואחר כך נעלמו לגמרי). הבעיה הייתה במי השפיר שבה גילו בעיה כרומוזומלית ועשיתי הפסקת הריון. אני מאמינה שאם סיסי השיליה היו בסדר אז את בכיוון הנכון. אני מחזיקה לך אצבעות. גם לי המליצו לעשות אקו לב עובר לפני שידעו על תוצאת מי השפיר. אני מאוד מקווה שהתוצאה שלך תהיה טובה! בהצלחה.

למעלה