שלום לכן והרבה בריאות - שאלות של מתחילים

kisyan

New member
שלום לכן והרבה בריאות - שאלות של מתחילים

אני לא מאובחנת סופית (כי מסרבת בנתיים ללפרוסקופיה חוקרת) אבל לפי התסמינים נראה מאוד שכן ...

הייתי אצל סוריאנו פעמיים (בהפרש של שנתיים ) ובפעם השניה פשוט היה חסר סבלנות ברגע ששמע שאני לא מוכנה לניתוח אלא רוצה להיבדק ולדעת מה מצבי ,האם יש ציסטות וכל מיני דברים לא נעימים ... שחוץ מזה שעד כה אני על גלולות ברצף (MINESSE) אבל מדממת ויש אי -נוחות ולפעמים גם כאב מתגבר בזמן הדימום ..הוא לא יחס לכך חשיבות ,מלבד שאמר שאני יכולה לשוחח גם עם רופא בקופה לצורך החלפת גלולות אם אלה אינן טובות לי..(ללא המלצות כלשהן)..
הלכתי לרופאת נשים בקופה, שבדקה אותי ממש במהירות האור (הכאיבה מאוד ומזה הסיקה שזה אנדומטריוזיס ,בגלל זה כואב לי) והמליצה על גלולות אחרות QLAIR גם לקחת ברצף..
מישהי ניסתה אותן? שמעה העליהן ?
באותה הזדמנות אשמח לקבל המלצה על רופא מומחה באנדומטריוזיס אשר עובד עם מאוחדת (פרטי) כי למרפאה לא יתנו לי יותר אישור (נלחמתי בשיניים בשביל תל השומר ,הגעתי עד רופא מחוזי בשביל אישור אז פעם שניה לא נראה לי שיאשרו במיוחד כחוות דעת נוספת)
ועוד שאלה לגבי תזונה - אני רוצה לנסות את שמרי בירה מה שנקרא באנגלית nutritional yeast (http://www.free.org.il/main/index.php?option=com_content&view=article&id=234&Itemid=245)
האם זהו מוצר בטיחותי לנו ? אני יודעת ששמרים רגילים לא מומלץ ואני טבעונית אז אין גבינות אצלי בבית ...

אני חדשה בפורום, ניסיתי לעשות חיפוש אבל זה לא הניב תוצאות..אז אל תשפטו אותי אם שאלתי משהו שחוזר על עצמו ואם לא הוספתי מידע כלשהו שחשוב תגידו .. תודה ענק ובריאות לכולנו

פז08

New member
ברוכה הבאה

יקירה, זה בית לכל נשות האנדו, חדשות כותיקות. בוודאי שאנו לא נשפוט גם אם שאלת שאלה שכבר נשאלה בעבר..... לגבי קלייר, למיטב ידיעתי הייתרון שלה שהיא מכילה פרוגסטרון דיאנוג'סט שהוא הפרוגסטרון שנמצא בתרופה ויזאבל שהינה ייעודית לאנדו. החסרון שהיא לא גלולה שמכילה רק פרוגסטרון אלא גם אסטרוגן, אבל כך רובהגלולות.....
לגבי רופא שעובד עם מאוחדת אין לי מושג.... אני אנסה לברר....
בנושא תזונה אין לי מושג בכללללללל...... סורי

kisyan

New member
תודה רבה!! ביררתי עם רופא אחד שקצת מבין

אז אמר לי שזו תרופה מהסוג החדש שיכולה להתאים לי ,אבל כמובן שאין לדעת איך זה ישפיע...
אבל אמרו לי לקחת את זה ברצף - כמו שאני עושה עם מינס עכשיו ... זה לא בעייתי ? כמה אני יכולה להיות ככה ברצף ?
טוב חייבת להתוודות שמדי פעם אני כן עשיתי הפסקה של 4 ימים עם מינס אחרת הפרשות דמיות לא היו פוסקות
ורופאת נשים אמרה לי לסיים את החפיסה של מינס שהתחלתי ואחרי זה ישר לקחת את QLAIR - קצת מפחיד הייתי אומרת.. הגוף לא צריך הפסקה ? ככה ישר מתחילים תרופה חדשה ?אחרי 3 שנים עם מינס?
ועוד שאלה - מניסיונכן מה עדיף ללכת לאחת המרפאות של אנדו בבתי חולים באופן פרטי או שעדיף ללכת לרופא מנהל המרפאה באופן פרטי לקליניקה שלו ? מי עדיף בכל אחד מהמקרים ? רק אל תציעו לי תל השומר בבקשה , לא מתקרבת לסוריאנו יותר!!!!!!

פז08

New member
הי לך.....

לא נראה לי שצריכה להיות בעיה לקחת גלולות ברצף.....לא מאמינה בהפסקה שהגוף צריך. אם רופא ממליץ זה נראה לי מספיק טוב אישית ממליצה על דר שינמן רון. לגבי פניה בבית חולים או פרטי ז תלוי. הייתרון בפרטי זה תור השבוע, גג שבוע הבא. לעומת זאת אם אין לך ביטוח פרטי זה עולה כסף. בציבורי זה הפוך: יותר המתנה לתור, אבל אם קיבלת טופס 17 זה לא עולה...
אם תרצי פרטי התקשרות תכתבי במסר ואשלח לך. בהצלחה.

kisyan

New member
טופס 17 לא יתנו לי, אן הסדר עם אף אחת מב"ח של

אנדו, לתל השומר נתנו לי אחרי הרבה מריבות, וכי הייתי שם בעבר ...אבל בפעם נוספת לא יתנו לי למקום אחר במיוחד אחרי שסוריאנו כתב שעד שלא אחליט על ניתוח אין לי מה לבוא למרפאת אנדומטריוזיס (ללא ביצוע בדיקה גופנית כמובן)
אז בכל מקרה זה יעלה לי כסף פשוט לבית חולים למרפאת חוץ יותר זול מאשר למרפאה פרטית, אבל אני רוצה שיבדקו אותי פעם אחת כמו שצריך בצורה יסודית , ושאדע מה מצבי..(גם רופאת נשים בקהילה בקושי בדקה, ממש חפיף וזריז ולא התעמקה בשחלות בכלל, לא הזכירה אותן בסיכום שלה ,התייחסה רק לרירית רחם וזהו) בגלל זה שואלת לאן כדאי ? האם יש טעם לשלם יותר למפראה פרטית ?
וכמובן תודה רבה

אני לא מבינה למה לא עשו לך אולטרסאונד

הרי זה הדבר הראשון שעושים במרפאה בתה"ש... יש שם רופאה מאבחנת שעושה את האולטרסאונד הזה, שהוא מיוחד וייעודי, לא כמו סתם במרפאת נשים. אחרי שהיא מאבחנת, ואם היא מוצאת אצלך אדנומיוזיס/אנדומטריוזיס, אפשר להיות מטופלת שלהם...

kisyan

New member
עשו לי אולטראסאונד אך לפני שנתיים וחצי

ומאז כלום.. חוץ מגלולות ברצף כמובן שקבילתי מחזור וכל התופעות הלא נעימות הקשורות למחזור למרות הרצף...ועד שלא היתי מפיסקה גלולות הדימום לא היה פוסק עם כל התופעות שלו
וכשבאתי לביקורת לראות מה מצבי עכשיו , ד"ר סוריאנו בעצמו אפילו לא בדק אותי, לא רק שלא אולטראסאונד ..,שמע שאיני מעוניינת בניתוח ישר ללא סיבה מוצדקת ,כי לא בדק,לא ראה, אף אחד אחר לא בדק אותי מאז ..ואז היה חשד לאנדומיומה אבל אל היה מספיק ברור.. , ישר סיים את הטיפול .אמר שבשביל להחליף גלולות אני לא צריכה אותו,ומספיק רופא בקהילה. ושאליו אפנה כשאחליט על ניתוח .. ממש "נחמד"
יש מצבים שהם קריטיים ואין ברירה ,ובכל מקרה אף אחד אינו רץ לנתח עד שלא בודקים מצב עדכני.. אולי משהו השתנה ? אני כרגע לא מנסה גם להיכנס להריון, אז עוד יותר מדחיק את הצורך בניתוח עכשיו מבחינתי.. יתכן שגלולות עושות את העבודה ..אבל אני לא יודעת מזה כלום כי לא בדקו אותי כמו שצריך
גם רופאת נשים בקהילה בדקה אותי הכי זריז שרק אפשר ,אולטראסאונד הכי קצר בחיי, ללא בדיקה של שחלות אפילו... שלא לדבר על פן האנושי , על כאב שגרמה וכו' ..

זה מוזר

גם אצלי סוריאנו אמר שהוא מבין רק בניתוחים והיות שכרגע לא ינתחו, אם אני רוצה לטפל בכאבים ובהורמונים שאפנה לזולטי... מה שכן, הוא ממש לא שלל שום בדיקה אחרת, רק הפנה אותי לרופא הקבוע שלי שם, שהוא ד"ר זולטי. במקרה באותו היום גם ד"ר ארביב לא היה שם, לכן שלח אותי למיון.

kisyan

New member
הרבה בנות יצאו ממנו עם נפיה לניתוח

באותו יום .. והיה לי מוזר שרק אני מתנגדת לכך .. ישר ..
אז אולי לא באתי לו בטוב ? כי זה ביקור חוזר אחרי שנתיים , שלא תאם את ציפיותיו , כי גם לא ניסיתי להיכנס להריון וגם לא רוצה ניתוח ..אז מבחינתו אני מקרה "פסול "
הוא אמר לי שיש דיקור , יש גלולות וכמובן לחזור לקהילה

למעלה