שלום לכן ומזל טוב על הפורום + שאלות

osnat2

New member
שלום לכן ומזל טוב על הפורום + שאלות

רציתי לשאול שאלה שמטרידה אותי עוד לפני שהחלטתי אם אני רוצה/צריכה מיילדת. קודם כל היסטוריה בקצרה: לידה ראשונה בבי"ח שעתיים וחצי. לא הרגשתי צירים ירדו לי מים והלידה התפתחה במהירות. לידה שניה, כמעט ילדתי בקבלה במיון נשים, הגעתי עם פתיחה מלאה הצירים שהרגשתי כנראה היו כבר צירי לחץ. ילדתי 20 דקות מציר ראשון (5 דקות אחרי שהגעתי לבי"ח) מזל שאני גרה מאוד קרוב לתה"ש. אני מפחדת מלידה מהירה כזו שוב.כלומר מתה שתיהיה לי שוב כזו לידה (צרות של עשירים. אני יודעת ומברכת על כך
), כמובן, אבל מה יהיה אם הילדים יהיו איתי, אם אני אהיה לבד, מה אם זה יהיה ברחוב ומה ומה ומה? מה אני אעשה? מישהיא אמרה לי שרצוי שיתנו לי זרוז כבר בשבוע 38 בכדי לא להגיע למצב כזה, משום מה לא נראה לי העניין.... בקיצור נראה לי שמיילדת תעזור לי להרגע פה. וכמובן אם דווקא עכשיו תהיה לי לידה ארוכה עם צירים אני חייבת מישהיא שתדריך ותהיה איתי, כי דווקא את השלב הזה אני לא מכירה. השאלה הטכנית היא, מה קורה אם אני יולדת לפני שהיא מגיעה בכלל? מבחינת תשלום וההתחייבות ביננו? כמובן שכל פרט נוסף בנוגע למיילדות ואיך ומה, אני אשמח לקבל ממכן תודה רבה

osnat2

New member
לא יודעת....

לפי הנתונים לא נראה לי שאגיע לחדר לידה, אם אצליח אני רוצה במרכז לידה (משום מה יש לי פחד מסיבוכים) אבל נראה לי שזה יקרה בבית

lavendula

New member
מממ... אם הלידה מתפתחת מהר כ"כ

אני תוהה אם תספיקי להגיע למרכז לידה (לניאדו). בהנחה שתגיעי מבעוד מועד לבי"ח, לא עוברים מיד למרכז. קודם עושים מוניטור וכו במיון יולדות, ורק אם את עומדת בתנאים המתאימים (הכל תקין ופתיחה של 4), את עוברת למרכז לידה ומזעיקים מיילדת. צריך גם להספיק לקבל את האישור של ראש המחלקה לפני שמעבירים אותך. בקיצור, זה יכול לקחת קצת זמן. אני מניחה שאם מתפתחת לידה מהירה ואין מיילדת זמינה שכבר נמצאת בביה"ח, אז מיילדים אותך בחדר רגיל ולא במרכז לידה, אבל עדיין תוכלי ללדת בלידה פיזיולוגית. בכל מקרה, את יכולה להירשם וכשתתחיל הלידה, תתקשרי להודיע שאת בדרך, כדי לקצר את התהליך. בהצלחה!

shemesha

New member
not so safe to birth in car

The truth is that it is probably safer to stay home and wait for the midwife than to risk birthing in the car, where there are no conditions or extra hands to help. This is much more dangerous than birthing at home. Remember you have to get from the car to the delivery room, and I do remember catching plenty of babies in corridors that were in full view of passerbys with no conditions to handle complications. Remember, homebirths are not less safe than hospital births for low-risk healthy women and normal pregnancies. They're a lot more fun too!

תרגום: לא כ"כ בטוח ללדת במכונית

האמת היא, שככל הנראה מבחינת בטיחותית, עדיף להשאר בבית ולחכות למיילדת מאשר לקחת את הסיכון של ללדת במכונית, שם אין תנאים או ידיים נוספות להושטת עזרה. זה הרבה יותר מסוכן מאשר ללדת בבית. זיכרי, שאת צריכה להגיע מהרכב לחדר הלידה עצמו ואני זוכרת את עצמי תופסת הרבה לידות מסדרון בבי"ח שם יש חשיפה מוחלטת לעוברים מסביב ואין תנאים לטפל בסיבוכים. זיכרי, לידות בית אינן פחות בטוחות מאשר לידות בי"ח ביולדות בריאות בסיכון נמוך, עם הריון תקין. הן גם הרבה יותר כייפיות!

סטיוויה

New member
אילו הייתי את

הייתי מתכוננת ללדת בבית.עם או בלי מיילדת. שאלת על הילדים-אפשר להכין אותם. אפשר להסביר להם(בהנחה שהם בגיל שמבינים)איך יוצא התינוק מהרחם. אפשר להכין אותם לצעקות או רעשי מאמץ שתשמיעי כדי למנוע מהם להכנס לבהלה או דאגה. באמת כיף לך. שיהיה לך הריון נהדר. ולידה קצרה וטובה.

tookmy

New member
יש לי חברה שבדיוק

בגלל זה בחרה ללדת את הילד הרביעי שלה בבית. הלידות הלכו והתקצרו והמיילדת הכינה את בעלה לאפשרות שהיא לא תספיק להגיע. במקרה הלידה הרביעית התארכה מעט יותר מהשלישית וככה המיילדת הספיקה.

shemesha

New member
fast births

First of all, you are one lucky lady to have such great births! YOu are a perfect candidate for a homebirth, and it is ridiculous and dangerous for you to consider the option of a pitocin induction at 38 weeks. Nonsense! You need to choose a midwife that lives within half an hour from you. You need to call her when your labor begins or your water breaks. If the midwife arrives after your birth, this is not her fault, and it is usual practice that she gets paid the entire fee. This is because she has been on call waiting for your birth, probably afraid to go away anywhere more than half an hour from home for the last 3 weeks. Also, she may have had to turn away another birth if she was full for that month. She is counting on this money since this is her business and not a hobby. Also, just like a midwife doesn't take double if the birth is 2 days long, she doesn't take less if it is a quick and easy birth. It all evens out in the end. Your birth probably won't be faster than the second one. Subsequent births are usually like the second one and they don't keep getting faster and faster. Just the first birth is the only unique animal, and lucky for most women that we only do a first birth once! Good luck

תרגום: לידות מהירות

קודם כל, את ממש ברת מזל שיש לך כאלו לידות טובות! את מועמדת אידיאלית ללידת בית וזה מגוחך ומסוכן בשבילך לשקול לקיחת פיטוצין בשבוע 38. שטויות! את צריכה לבחור מיילדת שגרה במרחק של 30 דקות ממך. את צריכה להתקשר אליה כאשר הצירים מתחילים או כאשר יורדים לך המים. אם המיילדת מגיעה לאחר הלידה, זו לא אשמתה ונהוג לשלם לה כפי שסוכם. זאת מכיוון שהייתה בכוננות לשיחה ממך, בוודאי פחדה להתרחק מרחק של יותר מחצי שעה מביתה למשך 3 שבועות לפחות. בנוסף, יתכן ונאלצה לדחות לידה אחרת כיוון שהייתה מלאה באותו החודש. היא סומכת על התשלום הזה כיוון שזו הפרנסה שלה ולא תחביב שלה. בדיוק כמו שמיילדת לא גובה תשלום כפול עבור לידה שנמשכת יומיים, היא לא גובה פחות כאשר זו לידה קצרה וקלה. הכל מתאזן בסוף. ככל הנראה, הלידה שלך לא תהיה קצרה יותר מהלידה השניה שלך. לידות חוזרות בד"כ דומות ללידה השניה ולא נוהגות להיות קצרות יותר כל פעם. רק הלידות הראשונות מיוחדות ולמזלן של רוב הנשים, הן עוברות לידה ראשונה רק פעם אחת! בהצלחה!

Manty

New member
מאד ממליצה לך

להכין את עצמך ללידה ללא מיילדת. בסופו של דבר, לא צריך אף אחד מלבד האם (ותינוק כמובן
) בכדי ללדת. את לא צריכה שאף אחד יאמר לך איך ומתי. הגוף יודע מה לעשות בצורה הטובה ביותר וכל מה שצריך זה הקשבה פעילה. חשוב שתהיי מוכנה לכך נפשית ופיזית, כי החשש והפאניקה ממה יקרה עם המיילדת לא תגיע בזמן יכולים רק ליצור בעיות. חברה שלי ילדה את בנה הראשון לאחר שעתיים, את השניה לאחר שעה וחצי והשלישית לאחר שעה ושלושת רבעי. כולם בבית חולים המרוחק 3/4 שעה מביתה
. אני לחלוטין מסכימה עם אילנה שהרבה יותר מסוכן להכנס למכונית וללדת שם, וגם פחות נוח.. תשארי בבית, ת-ה-נ-י מה LABOR (הקצרצר) ותלדי במקום הטבעי והבטוח ביותר לך ולילדך.. בהצלחה (ו..הלוואי עלי!)

osnat2

New member
../images/Emo41.gif המשך לבטים והתייעצויות

קראתי את שכתבתם, ועזרתם לי קצת להבין את רצונותי. אז בקשר ללידה בבית, לדעתי ננסה להמנע מזה מכיוון שאין לי תמיכה "ללכת על זה" ומכיוון שאני בעצמי עוד לא סגורה על כך שאני מסוגלת לזה אז ללא תמיכה אני בכלל עם רגליים קרות. א-ב-ל כן הייתי רוצה להכין את עצמי+בעלי לקבל לידה למקרה שבאמת נזדקק לכך איך אנחנו מכינים את עצמנו ללדת לבד בבית? ומישהיא פה רשמה שאת הילדים אפשר להכין ללידה, זה נכון אבל אותי אי אפשר להכין ללדת ליד הילדים, אני לא בנויה לזה. אני אדם שבכאב מסתגר בעצמו ולא פתוח לסביבה, אין לי סבלנות לאף אחד שיהיה לידי, וזה כולל הילדים, ממש ממש לא בראש שלי שהם יהיו נוכחים. והם גם קטנים 5.5 ו 3.5.

שָׂרָה

New member
הילד שלי היה נוכח בלידה

לאורך כל הצירים לא יכלתי להתייחס אליו, אז בעלי שמר עליו. הילד שלי היה מוכן לקראת הלידה, כי נתתי לו לראות סרטים על לידה ללא מיילדת, והראתי לו בובת בארבי בהיריון, וכאשר מורידים לה את הבטן, יש שם תינוק קטן. אז בכל זאת שמרתי על צניעות בסיסית וילדתי עם הגב אליו. שלום שמח מאד להיות הראשון שרואה את אחותו החדשה. הוא היה בן שנתיים ושלושה חודשים.

חומר על לידה ללא מיילדת

יש במאמרים של הפורום מאמר על ספרים מומלצים. תראי מה ש manty כתבה שם, היא המליצה על ספרים ואתרי אינטרנט העוסקים בלידה ללא מיילדת. אולי זו תהיה התחלה טובה. אח"כ כשיהיו לך דברים לא ברורים תוכלי לשאול הכל. קישור למאמר.

סטיוויה

New member
גם אני לא בנויה לזה

וילדתי בבית עם ילד בן כמעט ארבע והשני בן שנה ותשעה.הלכתי ךחדר אחר ןאבא נשאר להתמודד איתם. פשוט.

osnat2

New member
../images/Emo41.gifתודה רבה לכולן ../images/Emo140.gif

אני אתחיל לקרוא ולברר לעומק על כל הפרטים (לדבר עם מיילדת, עם נשים שעברו לידת בית וכד'). ארשה לעצמי לחזור לשאלות נוספות. שוב תודה.

בשמחה

אם יש לך שאלות ספיציפיות למיילדת, את יכולה להעזר באירוח שיהיה לנו כאן ביום ג' הקורב בשעה 20:00, בו נארח את המיילדת אילנה שמש. ניתן לשאול אותה כל מה שקשור ללידות בית. התשובות יהיו בשפה העברית (אלא אם כן יהיו הפתעות ואז אני אתרגם את תשובותיה).

למעלה