שלום לכן זקוקה להתייעצות

שלום לכן זקוקה להתייעצות

ציטוטק או גרידה?
הריון ראשון, IVF, עובר תואם שבוע 8+3
קראתי המון שירשורים על ציטוטק וגרידה ולא הצלחתי להגיע להחלטה
נראה שיש מצדדות בזה ויש שבזה
אני רוצה לחזור כמה שיותר מהר שוב לטיפולים
מה דעתכן?
תודה לעונות

תודה

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדן ההריון

את צודקת. יש המון שרשורים על שתי השיטות. יש המצדדות בזה ויש בזה...הכל לפי הניסיון האישי.
לי יש ניסיון חיובי עם גרידות (עברתי 5...) ונסיון שלילי עם ציטוטק (קרוב לשלושה חודשים של דימומים ואין סוף מעקבים).

מה שנקרא- "זה נבלה וזה טריפה...". את צריכה לבחור עבור עצמך. אני באופן אישי מעדיפה גרידה, אבל זה לפי הניסיון שלי, ולאו דווקא מתאים עבורך.

שיעבור בשלום ובמהירות- בין אם תבחרי בגרידה ובין אם תבחרי בציטוטק.
עדכני אותנו במצבך.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

אמאלוסי

New member
דעתי

יקירה !
משתתפת בצערך.
אני עשיתי 2 גרידות וחיכיתי לגרידה שלישית, כשהתחיל דימום, חלק גדול יצא ואחר כך לקחתי ציטוטק וגינלי ויצא הכל.
מתוך השוואה - הפלה טבעית שהושלמה עם ציטוטק הייתה יותר קלה מבחינת החלמה נפשית.
אז המלצה שלי היא לשאול את הרופא האם אפשר לחכות שיתחיל טבעי. ואם כן - לנסות לחכות.
מה שלא תבחרי, שיעבור בקלות, ללא סיבוכים ושבקרוב מאוד תזכי להריון מלא.

תודה, אבל

עובר תואם שבוע 8 ואני אמורה להיות שבוע 10..
לבד הוא לא רוצה לצאת
תליתי בו כ"כ הרבה תקוות, ניסינו וחיכינו כ"כ הרבה זמן
עכשיו אני מרגישה רק פסימיות ורואה רק שחורות

אמאלוסי

New member
יקירה

יכול להיות שאם תיתני לו זמן, הוא כן יצא (באישור רפואי כמובן).
תחשבי מה מתאים לך יותר - לחכות או לגמור וזהו.
לכל דבר יש פלוסים ומינוסים שלו.
ולגבי פסימיות ושחורות. אני יודעת. הייתי שם שלושה פעמים.
בחודש ראשון יהיה רע, לא תרצי כלום, שום דבר לא יצחיק אותך, שם דבר לא יהיה לך מעניין. תהיה לך בעיה להתרכז, גם בעבודה, תרגישי ששום דבר לא זורם. אחרי חודש, פתאום תביני שכן חייכת לאיזה שטות ברדיו. ואז תאספי את עצמך ותחזרי לטיפולים .
מה שכתבתי למעלה, היה אצלי. כמובן, אם את רואה שאת לא ישנה ,לא אוכלת וממש לא מתפקדת - זה הזמן לפנות לטיפול רפואי.

משתתפת בצערך

מתחילה מזה שאין לי מושג מה כדאי לך לבחור, וכמו ששירה כתבה "זה נבלה וזה טריפה". שתי האפשרויות רעות.

היתרונות של גרידה: ברור מתי התהליך מתחיל ומסתיים. סיכוי נמוך יחסית לשארית (היו לי שאריות אחרי 2 גרידות, אבל אני מקרה נדיר יחסית והיתה לי שארית גם אחרי ציטוטק). יותר שליטה על הדימום ובכך הקטנת הסיכויים לחולשה, אנמיה ועילפון כתוצאה מאיבוד דם.
החסרון העיקרי של גרידה: פעולה פולשנית - יש סיכון לצוואר הרחם ולרחם עצמו.

היתרונות של ציטוטק: הכי פחות פולשני והכי קרוב להפלה טבעית. חלק מהנשים מעדיפות להיפרד מההריון באיטיות, בהתאם לקצב הפלת הציטוטק (לא מעט נשים כתבו כאן שהנפש שלהן נזקקה לפרידה הזו). לפעמים עשוי לעבור ממש בקלות (כך היה לי בהריון הראשון).
החסרונות של ציטוטק: רואים ומרגישים הכל (לא מתאים לכל אחת). ידוע מתי מתחילים, אבל ממש לא ידוע מתי זה מסתיים, הדימום עלול לארוך ימים ואף שבועות. סיכוי גבוה יותר לשארית שבכל זאת תצריך פעולה פולשנית (גרידה או היסטרוסקופיה ניתוחית). סיכון של איבוד דם רב שמוביל להתאוששות פיזית איטית (כך היה לי בהפלת הציטוטק השניה - בהריון השישי).

לו אני במקומך, הייתי מנסה להתייעץ עם רופא הIVF (או אחד הרופאים ביחידה, אם את מטופלת בציבורי) בנוגע להשלכות לגבי ההמשך ומה הם ממליצים.
לדעתי עובר שתואם לשבוע 8 זה הסף העליון לציטוטק, למרות שהיו כאן נשים שהתעקשו לקחת גם בשבועות מתקדמים יותר.

חייבת לציין שהחוויה של הציטוטק האחרון שלי היתה כל כך נוראית בפן הפיזי, שאחריה החלטתי שלעולם לא אבחר שוב בציטוטק, גם אם חלילה אצטרך לעבור הפלה בשבוע מוקדם.

למעלה