שלום לכן/ם. טרי "בעסק"

שלום לכן/ם. טרי "בעסק"

שמח לגלות פורום שכזה ומקווה להעזר ובעתיד לעזור לאחרים. ביתי קיבלה תאריך לגיוסה ב 3/10/06! מה אני יכול אם בכלל להסיק וללמוד מכך? תודה.

סמדר בנ

New member
שלום וברוך הבא

היא ילידת 88? אם טרם עברה מיונים זה תאריך גיוס ראשוני שכנראה ישתנה לאחר שתתמיין.

סמדר בנ

New member
רואים...

המיונים תלויים בגורמים רבים: דבר ראשון היא צריכה לקבל שאלון העדפות (מה שקרוי "מנילה") ובו יש רשימת מקצועות ואשכולות שמוצעים לה בהתאם לכישוריה ונתוניה. לאחר שהיא מדרגת את העדפותיה היא אמורה להתחיל לקבל זימונים למיונים. עד כמה שאני יודעת יש מיונים בינואר, מרץ-אפריל ואוגוסט. אם היא מתמיינת למודיעין - שאר האופציות חסומות בפניה עד שיולחט אם התקבלה או לא למודיעין. ישנם מקרים שלא מקבלים כלל מיונים, וישנם מקרים שמקבלים מספר מיונים (לא ביחד -אלא לאחר שלא עוברים מיון או שלא מתיצבים, ניתן לקבל זימון למחזור המיונים הבא). בנוסף - יש מיונים שהם מחוץ למה שתארתי - למשל מיונים לתפקידים מיוחדים כגון דובר צה"ל, גלי צה"ל, להקה צבאית וכד', מיונים לטיס וחובלים, ועוד מסלולים כגון תלפיות ודומיו (שאליהם כנראה ביה"ס ממליץ).

אימשל2

New member
מומלץ - פורום מתגיסים

בפורום מתגיסים יש מקור בלתי נדלה לאינפורמציה מהסוג שאתה/ם מחפשים. ישנם הרבה מאמרים טובים וקישורים לאתרים נוספים. מהודעות המשתתפים גם ניתן ללמוד הרבה. אל הודעות אלה יש להתייחס בע"מ, שכן מטבעם חלק מהם עונה מידע אישי לא מבוסס ועלולים להטעות. למרות זאת ניתן להשכיל רבות מההודעות בפורום הנ"ל.

סמדר בנ

New member
הבעיה שם

היא באמת חוסר הדיוק של האינפורמציה. יש הרבה, כמו שאומרים הילדים "הנפצות", הרבה מידע לא בדוק או לא מבוסס. בעיה נוספת היא לפעמים תגובות הגולשים ותרבות הדיבור...נראה לי שכדאי לשהשאיל להם את דן שיעשה קצת סדר... אבל כמו שאמרת, זה עדיין מקור למידע רב. יש מקבילה לחיילים והיא פורום סדירים.

אימשל2

New member
כדאי בעיקר בשביל המאמרים

וחוץ מזה, כשלמדתי לבור את המוץ מהתבן, החכמתי. מבחינתי מידע הוא דרך להתמודד עם קושי. ככל שאני יודעת יותר על מה שקורה לי/ליקירי או עתיד לקרות (לא במובן הידעוני של הגדת עתידות. אלא, במובן של הכרת הנושא שעמו עלי להתמודד) כך קל לי יותר לצמצם את החרדות. זה נכון בכל תחום בחיים החל מרפואה דרך גידול ילדים/הורים וכלה בגיוס הילדים לצבא על התהליך המתמשך שכרוך בכך.

למעלה