שלום לכן.. שאלת מתחילה

בָלבָל

New member
שלום לכן.. שאלת מתחילה

עברתי על רוב השיעורים שנמצאים בקישורים של הפורום (כל הכבוד!! השיעורים ממש ממש טובים ברורים ופשוטים!) חיפשתי לי פרוייקט פשוט יחסית כדי להתחיל איתו, וחשבתי על זה: http://crochet.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?zi=1/XJ&sdn=crochet&zu=http%3A%2F%2Fwww.karpstyles.com%2Fcrochet%2F3strandAFG.html אבל כשהתחלתי לקרוא (כדי לנסות להבין אותו לפני שאני מתחילה) לא הבנתי כמה מהסימונים שם שלא מצאתי בטבלה בשיעור 7. אשמח לדעת מה זה: fr hk ו-shell (נראה לי שהכוונה פה לצדפה שבדוגמה של האפגן.. רק להיות בטוחה) תודה רבה רבה, מקווה לחזור לפה בעוד הרבה שאלות (כי אז זה אומר שאני לא נוטשת שוב ושוב את הניסיונות שלי להתקדם בסריגה, אני סורגת מגיל צעיר מאוד, אבל למרות ההנאה שלי מזה אף פעם לא טרחתי ללמוד באמת... תודה רבה

בָלבָל

New member
ממ עוד משהו קטן

ממש ממש ממש בא לי לסרוג את הגופיה החמודה הזו http://www.berroco.com/exclusives/beth/beth.html האם עדיף לי שלא להתחיל איתה?.. מסובך מידי?... או שלא מסובך יותר מהאפגן? תודה שוב

marish

New member
לא מסובך

אבל דורש קצת ספירה. גם כתוב שהרמה של הפרויקט קלה, זה מתאים למתחילים.

בָלבָל

New member
וממשיכה לשאול

יוו מקווה שיש לכן סבלנות.. על מה מדובר פה? (נמצא בקישור של הגופיה) GAUGE 18 dc = 4”; 8 rows = 4” in dc with size 4.00 mm (F) crochet hook TO SAVE TIME, TAKE TIME TO CHECK GAUGE גם אם אני לא אתחיל להכין אותה עכשיו... אשמח לדעת מסקרנות

tatia

New member
זה קנה מידע , דוגמית

הם עומרים ש-8 שורות של עמודים שבים ל4 ינץ'(בערך 10 סמ )ו18 עמודים סרוגים = 4 ינץ'. וכל זה סרוג במסרגה 4, אבל הם ממליצים לסרוג דוגמית משלך(תרגום לא מדויוק:))))

בָלבָל

New member
אהה הבנתי כדי שאחליט בכמה עיניים

לפי סגנון הסריגה והמסרגה והחוט שמשתמשים! נחמד מאוד!

liat1953

New member
הגופיה חמודה מאד ופשוטה

כבר שלחתי לכלתי אותה במייל שתראה אם מוצאת חן בעיניה שאסרוג לה כזו...
לך בהכנסך לעולם הסריגה הממכר. תהני!!!

marish

New member
fr hk = מהמסרגה

הכוונה - מה המרחק מהמסרגה של העין שאת צריכה להכניס אליה את המסרגה. shell - הניחוש שלך היה נכון. בהצלחה!

tatia

New member
אנסה לעזור

האם כוונה למשפט הזה?" Row 1: sc in 2nd ch fr hk" - אם כן, זה אומר שצריך לסרוג חצי עמוד ב עין השני מתחילת השרשרת שסרגת. ובקשר ל shell, את צודקת , הכוונה לצדפה:)

בָלבָל

New member
יו תודה לשתיכן! תודה על הזריזות

איזה כיף. אוח אני רוצה להתחיל כבר (נראה לי אתחיל עם האפגן) אבל נראה לי שאם אני אתחיל עכשיו אני לא אלך לישון!... ואז מחר יהיה יום קשה בעבודה
מממ... עוד משהו... זה משנה אם אני עובדת עם מסרגה מס' 8? (4מ"מ). זה מה שיש לי בבית. וגם אם זה משנה מה עובי החוט? (במקרה של האפגן כרגע...) פשוט יש לי קילו וחצי צמר ששלחתי לי בדואר מהודו... אז מעדיפה להשתמש במה שיש.

tatia

New member
כדי להתאים מסרגה לחוט, או להפך:))

תקחי 2 חוטים ותסובבי אותם קלות בין האצבעות, שיהיה כילו חוט אחת, זה העובי שצריך להיות למסרגה, אבל כאן משחק גם עיניין של אופן סריגה של כל אחת מאיתנו..

בָלבָל

New member
את מתכוונת במקרה של האפגן

שאני אשתמש ב2 חוטים? ראיתי שכתוב שם 3 חוטים אפילו...... בעיקרון באמת השתמשתי רוב הזמן ב2 חוטים ביחד לפחות, זה היה יותר קל ככה עם המסרגה הזו. אני יודעת שאני סורגת עיניים רפויות (או רפות?) יחסית. טופ, זה פשוט ניסוי ותהייה (או טעייה
). מקסימום אאלץ לפרום.... גם זה חלק מהסריגה... שוב תודה רבה רבה רבה

tatia

New member
לא:) פשוט ככה יודעים הכי טוב מתאים

את יכולה לקחת צמר שלך לחנות ושם לנסות מסרגות עם מספרים שונים, תבחרי מה שיהיה הכי נוח לך.

בָלבָל

New member
או-קיי עכשיו הבנתי את ההסבר!

מממ... איזו מסרגה מומלץ לי לקנות? יש משהו כזה מסרגה בסיסית? שמתאימה ברוב המצבים?

למעלה