שלום לכן

nava17

New member
שלום לכן

אני משתתפת סמויה בפורום ומעונינת "לצאת לאור". אפיתי היום עוגת שוקולד בשכבות ועוגיות שושני מקצפת. ניסיתי להעביר תמונות של המאפים ולא הצלחתי. אשמח מאוד אם תעזרו לי בענין. תודה מראש, נאוה.
 

cial 1

New member
א ערב רב לך וצאי לך לאור כאן. קבלי קישור?|פטר

אני מקווה שאצליח לתת קישור אם לא אז יש לך את ...גולדה מאיר1 היא נתנה לי את הקישור. כעשיו כול הבעיה זה כי צריך להקטין את התמונות חני מקווה שעזרתי ברוכה את כאן.
 
הי נאוה! קודם כל איזה כייף שאת

יוצאת לאור. זה דיי מתאים לחנוכה כך שהעיתוי שלך סבבה. בכל אופן חני נתנה לך קישור להורדה של תוכנה. אני מצרפת לך קישור עם הסבר מפורט איך להפעיל את התוכנה וגם קישור להורדה של התוכנה , שאותה את יכולה להוריד גם מהקישור שחני נתנה לך. זה נראה מסובך אבל אחרי שתתקיני תראי כמה זה פשוט. כאן
 

nava17

New member
לחני

תודה רבה לך, בסופו של דבר העברתי דרך אתר אחר.
 

nava17

New member
ניסוי שני... בתקווה שהתמונות יעברו

עוגת שוקולד בשכבות: http://img225.imageshack.us/my.php?image=93354454lx6.jpg שושני מקצפת: http://img160.imageshack.us/my.php?image=51615984tu1.jpg אני מקווה שזה יעבוד הפעם
 

nava17

New member
לגולדה

חן חן לך. אם תרצי לאפות את העוגה, את יכולה להוסיף לתערובת השוקולד כף שטוחה של קפה נמס, לפעמים אני מוסיפה קפה נמס וזה מעדן מעט את תחתית העוגה.(לא מדובר בשינוי גדול)
 

יוכי68

New member
נאוה, איזה תמונות יפות, תוצרים נפלאים

אולי תנסי שיטה אחרת למשלוח התמונות.......רוצה שאנחה אותך?
 

יוכי68

New member
רותי, כדי לראות את התמונות שנאוה שלחה

את צריכה להעתיק את הכתובת שצירפה לתיבה של כתובת האינטרנט למעלה ואז אנטר...........ואת נכנסת לתר שדרכו העבירה את התמונה......קצת מסובך ולכן מנסה להציע לה את הדרך הרגילה.
 

רותי410

New member
זהו. שחשבתי שזה קישור. טוב, אין לי

זמן עכשיו להעתיק. וכל הכבוד לך על שטרחת. וואלה חרוצה!!! ותודה על ההסברים. (אלו לא שעות שאת כבר עושה נומי נומי? השעה הזאת מתאימה לגולדה לא לך!!!!)
 

nava17

New member
מתכונים

ראשית תודה לחני וגולדה, בעתיד אי"ה אנסה להכיר/ללמוד את התוכנה שנתתן. יוכי, על-פי בקשתך אני שולחת את המתכונים. עוגת שוקולד בשכבות: תבנית ח"פ 17/27 משומנת, (מדדתי את תחתית התבנית)- תבנית מלבנית. לחממם את התנור ל180 ולהתחיל בהכנת העוגה. החומרים הדרושים: לתחתית: 150 גר שוקולד מריר 3 כפות גדושות סוכר 4 כפות מים 6 ביצים מופרדות למילוי קפוצ'ינו: שמנת מתוקה 2 כפות גדושות אבקת סוכר כף גדושה שוקולית כף שטוחה קפה נמס לציפוי: 150 גר' שוקולד מריר/חלב(לפי הטעם) 5 כפות חלב אופן ההכנה: להמיס את השוקולד עם המים ולקררו בפריזר למספר דקות.(בזמן שמקציפים את החלבונים)לאחר מכן להקציף את החלבונים וכשהקצף יציב להוסיף 3 כפות סוכר ולהקציף עוד כדקה. בקערה נוספת לערבב את החלמונים עם השוקולד המומס,(שהוצא מהפריזר) לאחד את תערובת השוקולד עם הקצף ולהכניס לתנור ל180 למשך כ25-30 דק', לבדוק אם התחתית אפויה ע"י נעיצת סכין בעוגה-אם הסכיו יבש, תחתית העוגה מוכנה ואז יש להוציאה מהתנור.לקרר את העוגה כשעה ואחר מכן להמשיך בהכנת המילוי והציפוי. ציפוי העוגה: להמיס את השוקולד עם 5 כפות המים ולהכניס לפריזר לקרור למשך 5-10 דק'. מילוי העוגה:להקציף את השמנת המתוקה, כאשר נוצר קצף יציב להוסיף את אבקת הסוכר,השוקולית והקפה נמס, להמשיך להקציף עד שהתערובת התאחדה,למרוח את תחתית הקצפת על העוגה שהתקררה. לאחר שהקצפת נמרחה על בסיס העוגה יש לצפותה בשוקולד המומס, (לאחר שהתקרר מעט) להכניס את העוגה למקרר כדי שתתיצב, לאחר שציפוי העוגה נעשה נוקשה מעט,לכסות את העוגה בנילון נצמד/ניר אלומיניום (כדי שלא תספוג את ריחות המקרר) ולשמור אותה במקרר. עוגיות שושני מקצפת: 2 תבניות התנור לחמם את התנור ל180 ואז להתחיל בהכנת העוגיות. המתכון לעוגיות אלו מופיע בגרסאות שונות במספר ספרי בשול(אני כחובבת ספרי בישול ראיתי אותו ב4 ספרים שונים) בנוסף לכך ראיתי וריאציות שונות למתכון זה באינטרנט, הגרסה שאותה אני מכינה שנים רבות מבוססת על מתכונים מספרי הבישולבשינויים קלים שלי. עוגיות אלו מורכבות מבצק די פריך במילוי מקצפת וניל.(אפשר גם שוקו/ריבת חלב) עוגיות אלו טעימות מאוד ואהובות במיוחד על הילדים.לאחר שהעוגיות האפויות התקררו יש לשמור אותן במקפיא ולהוציא כל פעם את הכמות הרצויה.(העוגות מפשירות מהר מאוד) עלי לצין שלא בדקתי כיצד העוגיות נשמרות במיכלים סגורים היטב. לבצק: 200 גר' חמאה/מרגרינה/מחמאה 1 שמנת חמוצה 1 שקיק אבקת אפיה 4 כפות סוכר 3 כוסות קמח(240 מ"ל לכוס) 3 חלמונים למילוי: 3 חלבונים 3/4 כוס סוכר חב' אינסטנט פודינג וניל אופן ההכנה: ללוש את חומרי הבצק עד שהם מתאחדים.(שאין גושי חמאה/מרגריה) לקרר את הבצק במקפיא ולהמשיך עם הכנת המילוי. מקציפים את החלבונים לקצף יציב,מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד ליצירת קצף נוקשה, לאחר מכן מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל ומקציפים עוד דקה-שתיים. מוציאים את הבצק מהפריזר,מקמחים את משטח העבודה והבצק (שלא ידבק למערוך ולמשטח העבודה) ופותחים עלה מלבני כ70/30 ס"מ, מורחים את העלה במקצפת, חוצים את העלה לשני חצאים שוים פחות או יותר(30/35 ס"מ) ומגלגלים לרולדות. להכניס את הרולדות למקפיא למשך כ1/2 שעה. (הבצק דביק וקשה לעבוד אתו במצב הזה) להוציא את רולדות הבצק מהמקפיא ולחתוך לשבלולים בעובי של כ2 ס"מ. להניח את שבלולי הבצק בתבנית התנור במרווחים גדולים, להכניס לתנור ולאפות עד שהעוגיות מזהיבות. (בתנור שלי כ25 דק') רצוי לשמור את העוגיות במקפיא ולהוציא להפשרה כל פעם את הכמות הרצויה.(כפי שצינתי לפני-כן)
 

יוכי68

New member
נאוה, רב תודות על מאמצייך, המשיכי להעשיר

את הפורום במתכונים ובתמונות............חן חן.
 

nava17

New member
ליוכי

תודה רבה לך, אשמח לשתף אתכן עוד, אני מקוה שאלמד מהר להעביר תמונות בצורה נוחה ולא מסורבלת כפי שכולן עושות.(שלא דרך הקישורים)
 

רותי410

New member
תודה על המתכונים, נאוה

בקשר למידות של תבנית, אני אף פעם לא יודעת אם מתכוונים לתחתית או לשפת הדפנות. אני חושבת שמודדים לפי שפת הדפנות. אבל זה כל כך מבלבל שאני ממספרת את התבניות לפי הגדלים, וכך אני יודעת פחות או יותר למה הכוונה. עוגת השכבות נשמעת טוווווובבבב!!!
 

nava17

New member
רותי,

מדדתי עכשיו את מידות דפנות התבנית והן 21.5/33. מדובר בתבנית הקטנה שמתאימה לאפית עוגות בגודל סביר יחסית, תבנית זו נכנסת לטוסטר.(ספרת שאין לך תנור בינתיים)
 

רותי410

New member
תודה. אני יודעת למה את מתכוונת

אני ממספרת את התבנית הזאת במספר 3. אבל הטוסטר שלי די גדול וגם התבנית הגדולה יותר ותבנית עגולה מס' 28 נכנסות לשם. עוגת השכבות נשמעת טעימה. מתכוונת לאמץ את המתכון.
 

חנהפ

Active member
כשרוצים לצרף תמונה

פותחים הודעה חדשה יורדים למטה במסך עד לשורה בעלת הרקע הכהה שכתוב בה: צרוף קובץ בוחרים בעיין מוצאים את התקיה בה נשמרה התמונה מצרפים ושולחים כמה פשוט??
 
למעלה