מתכונים
ראשית תודה לחני וגולדה, בעתיד אי"ה אנסה להכיר/ללמוד את התוכנה שנתתן. יוכי, על-פי בקשתך אני שולחת את המתכונים. עוגת שוקולד בשכבות: תבנית ח"פ 17/27 משומנת, (מדדתי את תחתית התבנית)- תבנית מלבנית. לחממם את התנור ל180 ולהתחיל בהכנת העוגה. החומרים הדרושים: לתחתית: 150 גר שוקולד מריר 3 כפות גדושות סוכר 4 כפות מים 6 ביצים מופרדות למילוי קפוצ'ינו: שמנת מתוקה 2 כפות גדושות אבקת סוכר כף גדושה שוקולית כף שטוחה קפה נמס לציפוי: 150 גר' שוקולד מריר/חלב(לפי הטעם) 5 כפות חלב אופן ההכנה: להמיס את השוקולד עם המים ולקררו בפריזר למספר דקות.(בזמן שמקציפים את החלבונים)לאחר מכן להקציף את החלבונים וכשהקצף יציב להוסיף 3 כפות סוכר ולהקציף עוד כדקה. בקערה נוספת לערבב את החלמונים עם השוקולד המומס,(שהוצא מהפריזר) לאחד את תערובת השוקולד עם הקצף ולהכניס לתנור ל180 למשך כ25-30 דק', לבדוק אם התחתית אפויה ע"י נעיצת סכין בעוגה-אם הסכיו יבש, תחתית העוגה מוכנה ואז יש להוציאה מהתנור.לקרר את העוגה כשעה ואחר מכן להמשיך בהכנת המילוי והציפוי. ציפוי העוגה: להמיס את השוקולד עם 5 כפות המים ולהכניס לפריזר לקרור למשך 5-10 דק'. מילוי העוגה:להקציף את השמנת המתוקה, כאשר נוצר קצף יציב להוסיף את אבקת הסוכר,השוקולית והקפה נמס, להמשיך להקציף עד שהתערובת התאחדה,למרוח את תחתית הקצפת על העוגה שהתקררה. לאחר שהקצפת נמרחה על בסיס העוגה יש לצפותה בשוקולד המומס, (לאחר שהתקרר מעט) להכניס את העוגה למקרר כדי שתתיצב, לאחר שציפוי העוגה נעשה נוקשה מעט,לכסות את העוגה בנילון נצמד/ניר אלומיניום (כדי שלא תספוג את ריחות המקרר) ולשמור אותה במקרר. עוגיות שושני מקצפת: 2 תבניות התנור לחמם את התנור ל180 ואז להתחיל בהכנת העוגיות. המתכון לעוגיות אלו מופיע בגרסאות שונות במספר ספרי בשול(אני כחובבת ספרי בישול ראיתי אותו ב4 ספרים שונים) בנוסף לכך ראיתי וריאציות שונות למתכון זה באינטרנט, הגרסה שאותה אני מכינה שנים רבות מבוססת על מתכונים מספרי הבישולבשינויים קלים שלי. עוגיות אלו מורכבות מבצק די פריך במילוי מקצפת וניל.(אפשר גם שוקו/ריבת חלב) עוגיות אלו טעימות מאוד ואהובות במיוחד על הילדים.לאחר שהעוגיות האפויות התקררו יש לשמור אותן במקפיא ולהוציא כל פעם את הכמות הרצויה.(העוגות מפשירות מהר מאוד) עלי לצין שלא בדקתי כיצד העוגיות נשמרות במיכלים סגורים היטב. לבצק: 200 גר' חמאה/מרגרינה/מחמאה 1 שמנת חמוצה 1 שקיק אבקת אפיה 4 כפות סוכר 3 כוסות קמח(240 מ"ל לכוס) 3 חלמונים למילוי: 3 חלבונים 3/4 כוס סוכר חב' אינסטנט פודינג וניל אופן ההכנה: ללוש את חומרי הבצק עד שהם מתאחדים.(שאין גושי חמאה/מרגריה) לקרר את הבצק במקפיא ולהמשיך עם הכנת המילוי. מקציפים את החלבונים לקצף יציב,מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד ליצירת קצף נוקשה, לאחר מכן מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל ומקציפים עוד דקה-שתיים. מוציאים את הבצק מהפריזר,מקמחים את משטח העבודה והבצק (שלא ידבק למערוך ולמשטח העבודה) ופותחים עלה מלבני כ70/30 ס"מ, מורחים את העלה במקצפת, חוצים את העלה לשני חצאים שוים פחות או יותר(30/35 ס"מ) ומגלגלים לרולדות. להכניס את הרולדות למקפיא למשך כ1/2 שעה. (הבצק דביק וקשה לעבוד אתו במצב הזה) להוציא את רולדות הבצק מהמקפיא ולחתוך לשבלולים בעובי של כ2 ס"מ. להניח את שבלולי הבצק בתבנית התנור במרווחים גדולים, להכניס לתנור ולאפות עד שהעוגיות מזהיבות. (בתנור שלי כ25 דק') רצוי לשמור את העוגיות במקפיא ולהוציא להפשרה כל פעם את הכמות הרצויה.(כפי שצינתי לפני-כן)