שלום לכן!!

שלום לכן!!

בעקבות הזמנתה של אמא לאינדיאנים, אני מעתיקה לכאן הודעה שכתבתי בפורום "ריצה", עם שינוים קלים והתאמות...
שמחתי לגלות אותכן:)

בשנה וחצי האחרונות אני עוברת תהליך משמעותי של שינוי לתזונה בריאה יותר ואורח חיים נכון יותר שכמובן כולל ספורט.
הייתי עושה תרגילי כושר בבית (T25 למי שמכיר...) אבל נמאס לי מזה,
ואז גיליתי את האפליקציה שמלמדת אותך לרוץ 5K.

קצת רקע:
בת 22, הורדתי 18 קילו, בסביבות ה10-15 קילו עוד לפניי,
השאיפה היא לא להתחרות בתחרויות אלא פשוט להיות בריאה יותר, פעילה יותר,
ואם אפשר שזה יעזור לי להרזיה, מה טוב.

הגעתי לשבוע החמישי של האפליקציה
ואני תקועה על תוכנית של 5 דקות הליכה, 5 דקות ריצה, 3 דקות הליכה, 5 דקות ריצה, 3 דקות הליכה, 5 דקות ריצה ו5 הליכה.
מאוד קשה לי לסיים את 5 הדקות האחרונות של הריצה ולכן החלטתי לא להתקדם עם האפליקציה
(כי כאמור, המטרה היא לא מרתון...)
אלא לנסות בכל פעם מחדש.
משתדלת לרוץ בסביבות 3-4 פעמים בשבוע.

אז למה אני פה בעצם...??
רציתי לשמוע את דעתכן,
לדברים שאני צריכה לשים לב אליהם,
אופן ריצה נכון,
איך בוחרים נעלי ריצה
(כי יש לי כאבי ברכיים אחרי הריצה. מתארת לעצמי שזה בין היתר בגלל עודף המשקל אבל אולי גם לנעליים יש קשר לזה...)
ובכלל כל טיפ שתרצו לתת לי.

יש לציין שאני רוצה להתמיד, רוצה להצליח בזה,
רוב הזמן זה כיף לי.
קראתי פה הודעות על נשים שרצות 10-20-30K ופשוט לא ברור לי איך מצליחים לעשות את זה,
אז אשמח אם תגלו לי:)

בנוסף, אם מישהו מכן מכירה חנות נעליים אמינה ואיכותית שמתאימה נעליים לפי מבנה רגל, אשמח לשמוע.
מעדיפה באיזור אשקלון-קריית מלאכי-גדרה-קסטינה-רחובות,
אבל בהחלט אפשרי גם ירושלים ובתל אביב.

תודה!!

תודה לך היה מאוד מעניין לקרוא מה שכתבת, ואיך שאת עוברת את הריצות, אני רוצה להוריד מהמשקל שלי 3-4 קילו ואם תשאלי אותי מדוע? אני לא יודעת לענות, כי נכון להיום אני שוקלת 75 קילו והגובה שלי1.73 אבל הייתי רוצה לרדת למשקל שהייתי לפני ההריון האחרון.
אני רוצה להתייחס לכאבי ברכיים, שמעתי מהמדריך בחדר כושר "כלל ברזל" אם כואב חייבים להוריד עומס.
אגב, גם אצלי השאיפה איננה מרתון אלא פיתוח כושר

kupi4

New member
חושבת שאת עושה נכון

אחלה תהליך, כל הכבוד.
לגבי הנעלים - שיהיו יעודיות לריצה, יש מחלוקת האם באמת צריך התאמה לכף הרגל הקריסה וצורת הדריכה. יש חברות עם סוליה יותר קשיחה (ניו בלאנס, ברוקס) לעומת הרכות יותר - נייק וסקוני. נסי את שני הסוגים. אם מאפשרים לך להסתובב קצת עם הנעל זו הבדיקה הכי חשובה. יש גם כל מני שיטות לשרוך את השרוכים כך שלא יצור נק' לחץ על גב כף הרגל. לא מכירה חנויות באיזור השפלה והדרום, בירושלים ג'רוסלם ספורט במלחה. יש הרבה חנויות גם בקניון עצמו, במתחם התחנה, בגבעת רם ובמרכז לרנר בהר הצופים, לא יודעת אם המוכרים באמת מבינים משהו.
לפעמים אחרי פעילות יש טיפה כאבים בעיקר במדרגות, זה לא כל כך משמעותי. אם זה ממשיך או קיים בזמן הריצה עצמה - באמת סימן להתקדם בזהירות ולאט.

michal3621

New member
ספורט הבירה בירושלים

גם דוגמא לחנות טובה ואמינה , שאף מבצעים בדיקה ממוחשבת של כף הרגל שלך , לבדוק את מידת הקריסה במידה ויש . מודה שאצלי הם קלעו בול , עשיתי כבר חצי מרתון ואינספור ריצות עם נעליים שהומלצו לי על ידם

ו.. שיהיה בהצלחה וכל הכבוד!

תודה על ההמלצה!

ראיתי שהם יושבים בקינג ג'ורג',
יודעת לומר לי היכן זה בדיוק?

ואיך מחירי הנעליים?

בלי קשר יש לי כאבי ברכיים,

גם היום, בו ישבתי כל היום (תקופת מבחנים)
כואבות לי הברכיים.

הלכתי לרופא והוא אמר שאין מה לעשות, מלבד הורדה במשקל...

היי לך! טוב שבאת!

קודם כל - כל הכבוד על הדרך בה את נמצאת והדרך שכבר עברת. רבות מאיתנו התחילו בספורט כחלק מתהליך של שינוי באורח החיים וירידה במשקל, ומי כמוני יודעת כמה זה קשה!!!
התוכנית אותה את עושה מומלצת, אני לא התחלתי איתה אבל בעלי כן וזה עבד מצוין! ההמלצה שלי את קטעי הריצה עשית לאט, יש נטיה לרוץ מהר ואז קשה לעמוד בזמן הריצה, עשית זו ממש ממש לאט, גם אם ניראה לך שקצב ההליכה מהיר יותר מזה של הריצה.
נעלים טובות זה מאוד חשוב , יש הרבה חנויות שמתמחות בבדיקת הרגל והתאמת נעלים, אינני יועת מאיפה את אבל בטוח תוכלי למצוא חנות קרובה למקום מגוריך. נעל טובה חשובה מאוד.
ואולי מצאי לך מטרה לשאוף אליה, מרוץ קטן ל5 קילומטר בעוד X חודשים - מטרה יכולה לתת מוטיבציה ולמקד אותנו. יש לא מעט לוחות אירועי ספורט (למשל באתר של שוונג או באתר רצים) שם תוכלי לראות אפשרויות. וגם כתבי כאן מידי פעם, זה עוזר בתהליך!

ושוב כל הכבוד והמון המון בהצלחה!!!

ברוכה הבאה

כל הכבוד על ההתמדה. תוכניות שמנסות להתאים "לכולם" בהכרח לא יתאימו לכולם, אז טוב שאת מתאימה את התוכנית לעצמך. מצטרפת להמלצה לרוץ לאט יותר.
לגבי התאמה של נעליים למבנה כף הרגל, מחקרים אחרונים מראים שזה לא בהכרח מונע פציעות. עדיף למצוא נעל שנוח לך לרוץ איתה וזהו. בתל אביב יש הרבה חנויות טובות - למשל פרוספורט בחשמונאים, ברוקס-מרתוניה בכניסה לרמת החיל וסוקוני מול קניון איילון.
מניסיוני, תרגילי חיזוק יכולים גם הם לעזור מול הכאבים.

באלו תרגילים מדובר??

את חושבת שכדאי לי להמשיך לעשות את אותו היום בתוכנית, עד שאני מרגישה שצלחתי אותו בקלילות?
אני חשה די יאוש בקטע הזה...

הנה דוגמה

http://www.runnersworld.com/workouts/knee-strength-workout
מדריך כושר או פיזיותרפיסט שיראה אותך יוכל בטח לתת תרגילים ספציפיים יותר.
אני חושבת שאם את מיואשת, זה זמן טוב לגיוון - נסי לקחת שבוע בלי להצמד לתוכנית, בלי למדוד זמנים, פשוט לצאת החוצה ולרוץ או ללכת לפי מה שמתאים לך.

בעיקר בגלל כאבי הברכיים, שכואבות

בלי קשר לפעילות.
הרופא אמר להוריד במשקל אבל קה להוריד במשקל כשהברכיים כואבות, מין מעגל שכזה.
והיום ראיתי אנשים רצים ברחוב וקינאתי. אני רוצה גם!!!

מאוד הייתי רוצה לשחות,

אבל הבריכה מאוד רחוקה ממני ואני יודעת שהמרחק והזמן שיקח לי להגיע אל הבריכה וממנה יורידו לי את כל המוטיבציה.
מה שאני אוהבת בריצה והליכה זה שאפשר פשוט לקום מוקדם, להתארגן, והינה זה שם.

מותק 9

New member
מצטרפת חדשה

ואו!! 18 ק"ג זה לא צחוק! מרשים ביותר.
אני נאבקת ב-15 ק"ג, עושה צעידות, קשה לי לרוץ.
לא מזמן קניתי נעלי אסיקס. בפעם הראשונה בחיי שעשו לי התאמה של נעליים, תמיד הייתי מצביעה על דגם, מבקשת אותו במידה שחשבתי שהיא שלי ואחר כמה שעות מענה מכאבים.
היום אני יודעת שפשוט רכשתי מידות שגויות. וצריך שיהיה מקום מעל לבוהן.

אני קניתי בחנות אסיקס, יש שם הליכון והלכתי כמה דקות להרגיש את הנעליים. עשו לי ממש התאמה, למבנה הרגל ולסוג הפעילות.
נכון, קצת יקר, אבל בזכות הנימבוס 15 שלי אני מרגישה יותר מרחפת מאשר הולכת.ואין לי יותר תירוצים.....

ברוכה הבאה

אכן תמיד כדאי לבדוק על הליכון, למרות שגם זה לא מבחן ודאי. דווקא עם אסיקס מותאמות ובדוקות חוויתי כאבי ברכיים שלא הכרתי מעודי.

הנעל לא מתאימה לרגל

בהתחלה לא הרגשתי את זה (גם בריצה, לקח 2 ק"מ עד שהתחילו הכאבים). אבל ברגע שהורדתי את הנעליים הכאב נעלם כלא היה.
לכן, חנות נעליים רצינית תקבל בחזרה נעליים לא מתאימות אחרי שימוש קל (אסיקס - לא החנות בארץ כי הנעליים מחו"ל - לא עשו זאת ולכן הפסקתי לקנות מהם).

מותק 9

New member
אני במקרה קרובה לתחום ויכולה לומר בבטחון

שאין כמעט יבואן בארץ שיחליף מוצר שנקנה בחול.

אני עובדת ברשת גדולה ומחליפה רק כשהייצרן מבקש ומזכה אותי.

אבל גם לי קרה עם נעליים שהתרחבו ולא החזיקו טוב את הרגל וכתוצאה מכך קיבלתי דלקת רצינית בגיד אכילס. צלעתי איזה חודשיים.
פניתי לחנות, אמרו לי שרואים שהן לא מחזיקות טוב והחליפו למרות שנעלתי אותן כמעט חודשיים

למעלה