בריאותית. גם מבחינת פוריות והריון אין לזה השפעה. כי בשלב שבו נוצר העובר הוא לוקח מהגבר והאישה רק את מה שצריך ליצירת מבנה כרומוזומים נורמלי. אך לצערי אני יכולה להבין את בעייתכן משום שמלבד הכרומוזום הנוסף שיש לי יש לי בלי שום קשר לכך גם תסמונת רוקיטנסקי שבה השחלות תקינות אך יש בעיה של פגם או חוסר רחם. כך שבעצם בפוריות אין צורך בתרומת ביצית אך יש צורך בפונדקאות. ליאת.
אני חושבת שכולנו פה מתמודדות עם קטע קשה את צריכה אם פונדקאית ואנחנו צריכות תרומת ביצית והפריית מבחנה , קיצור שבעת מדורי הגיהנום , אבל תדעי שאת לא להד ואם את צריכה תמיכה אנחנו פה
אם הבנתי נכון, יש לך עודף כרומוזום X. למיטב ידיעתי והבנתי העובר אינו "לוקח רק את מה שצריך". יש מספר אפשרויות לגנוטיפ העובר: 1. תינוק עם גנוטיפ נורמלי (XY) 2. תינוקת עם גנוטיפ נורמלי (XX) 3. תינוק עם עודף כרומוזום (XXY)- תסמונת קלייפנטר. 4. תינוקת עם עודף כרומוזם (XXX)- כמו אצלך. וד"א, נכנסתי לפורום מתוך עניין כללי. למדתי גנטיקה בעבר. אז שלום
לאור התסמונת שיש לי וגם הכרומוזום הנוסף (אני 47xxx) נפגשתי עם מומחים ורופאים רבים גם בתחום הגנטיקה. ולדבריהם כשהעובר נוצר הטבע יודע לסדר את עצמו ולקחת מהגבר והאישה מה שדרוש ליצירת כרומוזום נורמלי. מה עוד שאם זה נעשה בהפריית מבחנה (כמו שיעשו אצלי מאחר ואני זקוקה לפונדקאות) אזי ניתן לוודא וליצור כבר בהפריה את המבנה הכרומוזומלי הנכון בתהליך שנקרא: טרום-השרשה. ליאת.