שלום למאמנים! אשמח לקבל את עצתכם

זואי 40

New member
שלום למאמנים! אשמח לקבל את עצתכם

הטובה לגבי היכן אוכל למצוא עצות מועילות לצמצום האוברדרפט? אינני יכולה כרגע לממן קורס כזה (למרות שאני בטוחה שזה משתלם לטווח הארוך ), לכן אם יש לכם טיפים או תוכלו להפנות אותי לאתר / פורום כזה - אודה מאד. יום טוב זואי

שיפור כלכלי

שלום לך זואי. מדברייך אני מבינה שעותות שתי נקודות:שיפור מצב כלכלי, וצורך בקורס אימון שמפאת המצב אינך יכולה לקחת אותו.על כן אני מצעיה לך לשקול לקחת אימון פרטי שיסייע לך באופן פרטני ולהערכתי תוכלי לעמוד ביע ד הכלכלי יותר מאשר אם תצטרכי לשלם כ12000 שח על קורס בהצלחה, דורית מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com

צמצום אוברדרפט

אולי תתחילי ברשימת כל ההוצאות בצד אחד וכל ההכנסות באחר ובאיתור הוצאות שניתן לוותר עליהן?

T a l c y

New member
ואוסיף על רחלי

חשוב לכתוב כל הוצאה. כלומר הכל - ממסטיק ועד רהיט, מבית קפה ועד חשבון גז. לפעמים נדמה לנו שחלק מאלו זה "שטויות" - אבל כשאנו עושים רשימה שלהם זה מפתיע לראות כמה כסף יוצא על זה. בהצלחה!

hayapollak

New member
מסכימה עם קודמותי ואוסיף

*קניות-אוכל ומצרכים עדיף קניות מרוכזות פעם פעמיים בשבוע - עם רשימת קניות שמכינים מראש. *מבצעים - להתפתות רק לפריטים שאת ממילא משתמשת בשוטף. *רכישות של מוצרים גדולים וביגוד - לרכוש לפי צורך אמיתי ולא לפי דחף. *הוראות קבע לכל מיני עיתונים ומגזינים - בשלב זה לבטל. *לבדוק הוצאות טלפון,נייד,כבלים וכו'לבטל ו/או ללכת על הכי זול. *בתי קפה ומסעדות - לצמצם מאד בשלב זה. הכי זול לאכול בבית. במסעדה בקבוק מים מינרליים קטן עולה 9 ש"ח. וזו רשימה חלקית מאד...

בנוסף....../images/Emo130.gif

לאחר ביצוע מאזן הוצאות מול הכנסות - כולל, החלטה על מה ניתן לוותר עכשיו. מומלץ לפנות לבנק ולבקש הלוואה בגובה האוברדרפט. את מס' התשלומים של ההלוואה רצוי לחשב בהתאם לגודל ההחזר החודשי שניתן לעמוד בו. הריבית על האוברדרפט יקרה משמעותית מהריבית על הלוואה. בהצלחה!

meirgilad

New member
צמצום אובר דרפט

לכל העצות הטובות שאלה של מאמן ואתגר: האם את מוכנה להפסיק להשתמש בכרטיס אשראי? ואם כן מתי? מה דעתך מרגע זה!! מאיר גלעד מאמן לצמיחה אישית- עסקית וגם מי שצמצם את האובר די מהר בהצלחה

את יכולה....

את יכוהל לפנות ליועץ כלכלי ולשלם לו בעבור שעת יעוץ אחת. השעה הזו אפקטיבית מעין כמותה וכוללת מעבר לעצות טריוויאליות גם תכנית פעולה שתתאים לך ולאורח חייך. אין צורך ביותר משעה אחת. אני שולחת את המתאמנים שלי למפגש עם יועצים כלכליים וכולם יוצאים פעורי פה. לחילופין, אם את רוצה אימון מלא בנושא, תוכלי להציע את עצמך כמתאמנת למאמנים בשלב הסטאז' (מאמנים מתחילים. בתחילת דרכם, המאמנים ללא תשלום ומקבלים על כך הדרכה) ולעבור אימון מלא בנושא צמצום האוברדרפט ובלי קשר - קיבלת צרור יפה של עצות כאן בפורום. גם אותם תוכלי לאמץ. בהצלחה ענת

ועוד משאבים

ראי עמותת פעמונים המתמחה בנושא כלכלת משק הבית. אפשר להוריד הרצאות וגם טפסים שיעזרו לך לארגן את ההוצאות וההכנסות. בנק הפועלים נותן תקליטור בנושא. אם אינני טועה אפשר להוריד גם באתר שלהם. לאחרונה יש גם ספרים ובהם הרבה תובנות על ניהול חשבון הבנק, מצטערת ששכחתי את שמותיהם. אפשר ללכת לאחת החנויות ולעלעל בהם (גם בלי לקנות...) ואפשר לבקש עצות מחברים וחברות שנמצאים באותו מצב. בהצלחה!

זואי 40

New member
לענת - אנחנו כבר מיישמים הרבה

מהעצות הטובות שניתנו כאן לרבות - שימוש מינימלי בכרטיסי אשראי, קניות זולות ומרוכזות ועוד. יחד עםזאת ברור שאנחנו עושים משהו לא נכון - מכיוון שלמרות שאנו חיים בצמצום המינוס רק הולך וגדל. אודה לך מאד
אם תמליצי על יועץ כלכלי טוב שיוכל לפגוש אותנו לשעה - שעתיים (אינני יודעת מה התעריף שלו אך לא נוכל לשלם הרבה) ולבנות עימנו תוכנית אישית. או לחלופין - מתמחה. נראה לי שזה יכול מאד לעזור מכיוון שאם יש לנו תוכנית מוגדרת - אנחנו בדר"כ מצליחים ליישמה . ותודה לכולם על העצות!!! זואי

ליפט

New member
המלצתך תתקבל בברכה

הי לך. אשמח לקבל המלצותייך על יועצים כלכליים העובדים ע"פ הפורמט שתיארת. יש לי 1-2 מתאמנים שזה יכול להיות להם לעזר.

אילה ח

New member
צמצום האוברדרפט

לזואי 40 - לידיעתך, בנק הפועלים מקיים סדנאות ללא תשלום בנושא ניהול תקציב ביתי שעשויות לסייע. מידע אפשר למצוא באתר האינטרנט של בנק הפועלים.

זואי 40

New member
הי איילה - תודה. קבעתי איתם

מדובר במפגש אחד של שעה וחצי. כך שאני מקווה שהוא יהיה אפקטיבי. יוםטוב זואי

Rוני

New member
שלחתי לך מסר. האם קיבלת? שיהיה

בהצלחה במפגש עם הבנק.

Rוני

New member
שלום איילה, ההרצאות של הבנקים

הן נגיעה קצרה בנושא, טובה אבל קצרה, ולאחר מכן הם מפנים ליועצים שלהם. לי יש סדנא מוכנה של 5 מפגשים אותה אני עורכת ביחד עם יועץ כלכלי לקבוצות, אבל אנחנו נותנים גם יעוצים פרטיים. היתרון שלנו: אנחנו לא תלויים בשום בנק לכן אנו אובייקטיביים. משפחה היא כמו עסק כלכלי, ויש להתייחס אל הפן הכספי שלה כך. לכן יש להיות מדוייקים.

Rוני

New member
לא, ממש לא

הסדנאות הן לקבוצות שלא אני אוספת אותן, ואיני עושה רישום או שיווק לבודדים. אני רק אומרת ש... הבנקים נותנים הרצאה של שעה וחצי עד שלוש שעות וזו אינה סדנא. לאחר מכן הם נותנים יעוץ דרך יועצים שלהם, והמחירים גבוהים והייעוץ מתייחס למה שלבנק הספציפי יש להציע. ולכן, מי שרוצה להרחיב את הידע שלו ולהתגבר על הבעיה יש לו כמה אפשרויות: 1. אפשר לבחור סדנאות שיש בשוק, בפרסום חופשי בעיתונות או באמצעים אחרים 2. אפשר לבחור ללכת לבנק וליועציו 3. ואפשר ללכת ליועץ שאינו קשור לבנק בוודאי שיש עוד דרכים שלא עולות לי כרגע במחשבה. זה לא פרסום, זה הסבר. אם הובן אחרת בוודאי שלא התכוונתי. חוקי הפרסום בפורומים נהירים לי היטב.

Rוני

New member
אהה, עכשיו אני רואה למה התכוונת

אכן זה נראה כמו פרסום, אך זו לא היתה הכוונה. זה בא מהמקום של יעוץ של יועץ בלתי תלוי מאשר יועץ בנק, וסדנא מול הרצאה. חג שמח.

למעלה