שלום למומחי הפורום

USA today

New member
שלום למומחי הפורום

שלום, אני חדשה כאן, ומאוד נהנית לקרוא, וללמוד מהידע שלכם. יש לי כמה שאלות, ואשמח אם משהו מכם יודע ויוכל להשיב: ראשית, אורז מלא: אני בדרך כלל מכינה סיר שמספיק לשבוע, שמה במקרר, וכל פעם מוציאה מנה ומחממת. השאלה שלי היא האם הערכים התזונתיים של האורז הולכים במידה מסויימת לאיבוד, אם לא אוכלים את האורז מייד לאחר הבישול, כלומר, האם עמידה של כמה ימים במקרר מפחיתה מהערך התזונתי של האורז? שאלה שניה (דומה...) - ביצים, כמקור של חלבון מלא - האם יש אופן מועדף לבישול ביצים, כזה שמגדיל את צריכת החלבון המלא שבביצה (למשל, ביצה קשה ולא חביתה)? שאלה אחרונה להיום :) צריכת תירס ואפונה: אני קונה שימורים של תירס ואפונה במים, ללא סוכר ומלח, אבל שמעתי שהשימורים מנטרלים לגמרי את הערכים התזונתיים. האם הדבר נכון? אם כן, כיצד מומלץ לצרוך תירס ואפונה (ירקות קפואים זה משהו שאני לא כל כך מסתדרת איתו...)? תודה למי שיודע משהו בנושאים האלה ומוכן לשתף.
 
תשובות

אורז מלא לא מאבד מהערכים שלו כשהוא במקרר. התרומה של אורז מלא היא בעיקר של מינרלים, סיבים ושל ויטמינים מקבוצה B, ואלה דברים שלא מושפעים מישיבה במקרר. ביצים - לא משנה הדרך, רק לוודא שהם מבושלות כראוי כדי לא לחטוף זיהומים וחיידקים (ס-ל-מ-ו-נ-ל-ה!) שימורים - לא מנטרלים את הערכים התזונתיים.
 
למעלה