שלום למורכבים וסליחה

noamic

New member
שלום למורכבים וסליחה

שלא מגיעה לעתים תכופות להשתתף הדיונים המענינים שעולים כאן. (ובהזדמנות - כל הכבוד לרולן על ההשקעה הנראית לעין ומניבה פירות) מוזר, לפני כמה זמן השתתפתי בשרשור על גב' גוצ'י שהופיעה ללווית האקס משפחתה והאנטגוניזם שעוררה. והנה - בן זוגי שנמצא בהליכי גירושין - נפטרה האם החורגת של אשתו לשעבר. (אשתו השנייה של אביה- נפטרה), בן זוגי הכיר אותה שנים ארוכות והיה רוצה להשתתף בלוויה, אך חושש לפגוע בקרובים - אשתו , אביה של אשתו - האלמן שלא ראה אותו מזה שנתיים, והאח של אשתו. מה דעתכם ? כיצד עליו לנהוג ? גישושים דרך בתו אצל האם - נאמר לו שיעשה כראות עיניו.

אני לא מבינה מה פוגע בזה

אם הוא רוצה להשתתף בהלויה מתוך כבוד לנפטרת, שילך. הוא לא צריך ללכת לשבעה אם הוא מרגיש שלא יהיה רצוי שם. כשנפטרה אמו של האקס שלי, הלכנו ללויה אני וכל המשפחה שלי. הורים ואחים. הכרנו אותה שנים, היא הייתה אשה טובה למרות שלא ראינו עין בעין. אני כבר הייתי בהריון מתקדם עם ילד מבעלי השני כשהיא נפטרה. לא עלה בדעתי או בדעת מישהו מהמשפחה לא ללכת. והמשפחה של האקס קבלה את זה בדיוק כמו שהתכוונו - בתור מחווה של כבוד אליה. וגם, באיזשהו מקום, אליהם. אני מסכימה עם המסר שקבלתם - שיעשה מה שנראה לו נכון. ושלא יתחשב בחישובים פולניים.

noamic

New member
זאת בדיוק השאלה

לשם מה בדיוק אנו הולכים ללוייה - לתת כבוד לנפטר ? והרי הוא נפטר ובמה נכבדנו ? או שמא להראות הזדהות וקרבה ועידוד לאבלים שהותיר אחריו, לתת להם שמץ נחמה ? ולאלה הוא לא יוסיף נחמה בבואו - ומכאן ההתלבטות. ואין כאן שמץ של שיקולי פולניות...

yaeli4

New member
דעתי כדעתה של קרן, אבל

לגבי השאלה הפילוסופית בנוגע למי נותנים כבוד? נותנים כבוד למעמד, לנפטר, לבני משפחתו. זה נורא מורכב וזו ההרגשה שקובעת. אם הוא מרגיש שמטעמי כבוד לנפטרת הוא חש צורך ללכת, מה זה משנה אם היא כבר נפטרת או לא? הרי באותה מידה את יכולה להגיד, מדוע לבקר אמא גריאטרית חולת אלצהיימר שלא יודעת ולא מכירה אפילו את בתה? בגלל שאוהבים אותה ובגלל שאתה עושה את זה בשביל עצמך... אחרת איזו מין חברה תהייה לנו אם נזרוק לפח זקנים, נפטרים, נכים ומפגרים בגלל שהם ממילא לא שמים לב? וההמשך יכול להיגמר מחר... שהרי אמרנו, זה דיון פילוסופי שהוא קצת חורג מענייני הפורום, לא?

noamic

New member
כשאת מבקרת אמא חולה

את לא פוגעת ברגשות של אנשים אחרים בביקורך. פה השתתפותו טעונה, ואולי פוגעת. והקונפליקט הוא בין רצונו לתת כבוד לנפטרת ולהביע צערו לבין הפגיעה שעלול לפגוע בקרובים.

rolan

New member
אני חושבת

כן, לפעמים זה קורה אוהי אומר שזה סימן שיש לי מוח... אני חושבת, שזה תלוי במערכת היחסים שהיתה עם האקס/ית ומשפחתה. אם הכל נשאר טעון ובעייתי, אין מה ללכת, כי באמת כמו שאמרת, כבוד לנפטר... אך במידה ומערכת היחסים איתם רגועה ונינוחה... אין בעיה.
על חזרתך לזרועותינו

שיעשה כל מה שברצונו ללא התחשבנויות

חשוב דבר אחד בלבד לעשות כל דבר שאדם רוצה ומרגיש שזה מה שהוא רוצה אחרת זה יעיק עליו ולא תמיד יש הזדמנות שניה להעמיד עובדה ולעשייה אילנה באהבה והתבוננות מגיעים לשלימות

למעלה