שלום למנהלי הפורום ומשתתפיו.. ושאלה

פילפפלת

New member
שלום למנהלי הפורום ומשתתפיו.. ושאלה

אולי קצת מוזרה- אך נורא חשובה לי, אני יודעת שישנם תרגילים מומלצים לחיזוק שרירי גב השאלה היא האם התרגילים מומלצים לכלל האוכלוסיה כמניעה , או שחיזוק שרירי גב מיועד לאנשים עם שרירי גב חלשים (אני שואלת דווקא בנוסח זה - כי אני יודעת ששרירי גב למרבית האוכלוסיה לא חזקים מספיק ולכן השאלה היא : הם לא משתמשים בתרגילים מחוסר מודעות לענין או שאין בהם צורך ממשי?) תודה מראש על התשובות...

שלום

ננסה לענות מסודר: - יש תרגילים מומלצים לשיפור השליטה השרירית בגוו (גב ובטן). לא חיזוק כי זה לא עניין של כוח אלא יותר תזמון . - התרגילים האלו הוכחו כיעילים במגוון רחב של בעיות.חלק מהמחקרים נעשתה השוואה מול אמצעי טיפול אחרים. התרגילים יעילים יותר. - אנשים שפעילות שרירי הגוו אינה תקינה אכן חשופים לפגיעה. - אנשים שסבלו בעית גב בעבר ומבצעים את התרגילים האלו - הסיכוי שלהם לסבול שוב פוחת ואם אכן יהיה התקף חוזר רב הסיכוי שיהיה קל יחסית. כלומר יעיל במניעה שיניונית (ככה קוראים לזה). - הגיוני שאם בריאים יבצעו תרגילים אלו הם ישפרו את סיכויהם לא להיפגע. עוד לא נבדק מחקרית לפי מיטב ידיעתי.אבל באופן אישי אני לא מחכה ואני עושה את התרגילים האלו. התרגילים בד"כ יופיעו תחת השם "dynamic stability " או " core stabilization " . עוד דבר, אני הייתי בכנס בברצלונה. היה נפלא. אוויר פסגות. מומלץ לחסוך כדי לסוע לכנס כזה. חוויה מדהימה לשמוע את כל המומחים העולמיים, החוקרים המובילים, אנשי המקצוע היצירתיים.

למעלה