שלום למנהלי הפורום

שלום למנהלי הפורום

שמי אורן. אני חבר פעיל בפורום "להיות הורים" בתפוז. לפני קצת יותר מחצי שנה התחלתי בהחתמה על עצומה להכרה בהוצאות גן-מטפלת כמוכרות במס. לשימחתי, ישנם כאלף חותמים ויותר מכך, היוזמה התחילה להתגלגל בצינורות מרתקים!! הפניה האחרונה שנעשתה אלי היתה מלישכת עו"ד לישראל ואני מצפה בתחילת השבוע הקרוב להחלטה שלהם בנוגע לניסוח החוק. התעמקתי רבות בנושא והניסוח הינו קריטי וטריקי מאוד. אני חושב שהגעתי לנוסחה רצויה על מנת שלא להגדיל את הפער החברתי במדינה. רק כדי לתת דוגמה- 60% מהנשים העובדות משתכרות מתחת לסף תשלום המס. אלו הן הנשים הזקוקות ביותר לעזרה, אך אם ההכרה תתבצע במישרין דרך מס הכנסה אנו למעשה עושים מעשה רע במקום טוב ומגדילים את הקיטוב החברתי במדינה. יש לי המון חומר בנושא. מסקר שוק שניתן לי "במתנה" ע"י חברה מסויימת, מידע על יוזמות שונות (אשר מחלקן צריך להזהר)- ועוד. אם העצומה הינה יותר מגימיק תקשורתי, מה שאני מאמין בהחלט, אנא , צרו איתי קשר. תודה רבה, ובהצלחה, אורן נ.ב. שלחתי מסר, אך אני חושש שחלה בעיה בהעברתו... אורן

מספיק חשוב כדי להקפיץ....מנהלים!!!

אנא, הפנו את המכתב למקום הנכון. אם המטרה היא שזה יעבוד צריך לאחד כוחות ומה לעשות, אני כבר יותר מבקיא בתחום ובעל עצומה שנמצאת כיום אצל לישכת עורכי הדין...לתשומת ליבכם!!!!

tovit6

New member
עזוב, התכנית הזו היא רק בשביל

הרייטינג, וחשבון הבנק של פיני גרשון... הם לא רציניים מבחינה כלכלית, הם לא בודקים ולא מכינים את התכניות כמו שצריך כמעט בשום תחום למעט כמות הפרסומות הבלתי נסבלת בתכנית... נשמע להם אחלה "להמציא את הגלגל" בתחום ההוצאה המוכרת על טיפול בילדים - אחלה, הולכים על זה... הם לא מצטרפים למה שכבר קיים - כי זה מוריד רייטינג.... איך פיני אמר: "אני אישית אתן את העצומה לביבי..." נכון, כל כלכלת מדינת ישראל תקבל כיוון חדש, כי פיני החליט לרדת מהאולימפוס ולדבר עם שר האוצר... חה חה חה

אבל אפשר!! עם חשיפה כמו שלהם

והידע שרכשתי בנושא- אפשר להזיז דברים!!! לי אין את המשאבים להגיע לכזו תפוצה. מבחינתי זה לא משנה אם על העצומה שלי חתמו 100ת אלף או 5000 איש. הרעיון הוא שמשנה, ובכמעט שנה שעברה נוכחתי שאפשר להזיז את זה. קיבלתי כמה תגובות מגופים שרוצים להריץ את זה, מח"כים שמוכנים לעזור, אבל זה כאין וכאפס לעומת הלחץ הציבורי שתוכנית טלויזיה אחת עשויה לעשות. ואם הם יופיעו במהדורות החדשות- זה רק יעלה להם את הרייטינג. אבל אני פוחד. אני פוחד מלחץ ציבורי שיניב פרי בלי התעמקות בנושא. בסוף, אנחנו עלולים להעביר חוק שלא יטיב עם האוכלוסיה אלא יקטב אותה עוד יותר!!! בגלל הפופוליסטיות שבענין עלול להגרם עוול נוראי!! אם הנשים שעובדות ולא משלמות מס הכנסה עקב הכנסה נמוכה לא יהנו מההטבה- אני ארגיש כ"כ רע עם עצמי שאולי, חו"ח , אני זה שגרם להעלאת הנושא אך בגלל שאני כבר "מיותר"- אף אחד לא יקשיב למה שהגעתי אליו (כמובן שלא לבד, רק אחרי שעות רבות של שיחות עם כ"כ הרבה אנשים על הנושא. שיחות שבהן הבנתי את נקודות התורפה של היוזמה ואת הסכנות שבה). תגובה כמו שלך מעודדת אותי, ביחוד שאני רואה גם את התגובות למטה של חברי לפורום. זה נורא קשה לראות את יציר כפיך (כמובן שחשבו על זה לפני, אבל בכל זאת, עשיתי משהו בכמעט שנה האחרונה) נלקח ממך למטרות לא ברורות. נקווה שהם יטרחו לענות לי בכלל... תודה!! אורן

tovit6

New member
חזק ואמץ!!

אורן של איה, אל תבין אותי לא נכון: המאבק לגבי הוצאות החינוך בגיל הרך הוא נכון וצודק, חשוב מאוד, ואני תומכת בו בכל מאודי (לא מהיום). מה שהפריע לי זה השטחיות, הפופוליזם והאגו-טריפ המוטרף של פיני גרשון, משהו ברמת: כולם יודעים שזה דורש שינוי, אף אחד לא מצליח לעשות זאת, אבל אני פיני גרשון במחי שיחת טלפון לשר האוצר - מסדר הכל בלי מאמץ... אולי זה עובד על שחקני כדורסל (בטח על כאלה שלא מבינים עברית) - עלי לא. התוכנית הזו באמת יכולה להיות פלטפורמה מצוינת להרצת הנושא הזה, אבל זה ידרוש מהמפיקים משהו מעבר ל- רייטינג + פרסומת = כסף המשך במאבקך הצודק, אני מוכנה להירתם לכל מאמץ רציני!

אני אשמח לכל עזרה

גשי, בבקשה, לפורום "להיות הורים" ותקראי את העצומה. אני צריך להוסיף לה חלק, אבל זה אחרי שתקראי אותה. אז, אם תרצי לחתום, אני אשמח מאוד. בכל אופן, כמה שזה פופוליסטי, אני חושש שרק ככה דברים זזים כאן. שלחתי את העצומה 4 פעמים (חתומים עליה כאלף איש) לביבי. את חושבת שפעם אחת הוא טרח לענות? ובכל זאת- מדובר באלף איש- לא במכתב של אדם בודד. כלום. נאדה. מה שכטן, בטלויזיה הוא לא יוכל להרשות שעצמו לא לענות. זה היתרון הגדול של פיני עלי. בכל השאר- אני לא צריך להגיד מה אני חושב, נכון? תודה על העידוד! אורן

משוש30

New member
הי אורן מישהו חזר אליך?

אם מישהו באמת רוצה לקדם את הדברים כדאי גם לתת קרדיט וגם לאחד כוחות.

ממש, אבל ממש לא...

אבל ניתן להם את הספק שזה יום שישי. נראה שבוע הבא אם מישהו טרח...

למעלה