2 סיפורים...
על 2 ילדים שהיו איתי. אחד מהם היה בגילי מה שאומר שאם אני יליד גבול ינואר אז הוא היה טיפה יותר גדול מס` שבועות, ומה שקרה שאותו רצו להקפיץ וזה מה שאכן קרה וגם אותי אך אימי התעקשה שאני אשאר עוד שנה. לילד היה קשה, אמא שלו הייתה נשארת לילות איתו על שיעורי בית מה שקרה שלבסוף הוא נפלט מהמערכת היישר לרחוב, יש לציין שזה קרה אחרי אולי 11 שנה אחרי ואולי זה גורם אחד מיני עשר, אבל זה קרה. הסיפור השני קרה לאחר שעליתי לא` יחד עם עוד תלמידים כאשר גם בני (בדוי) עלה איתנו על אף שהיה קטן מאיתנו. מהר מאוד הוכח שלא רק בגיל היה קטן ולאחר זמן לא רב הורידו אותו לגן!!! את מבינה?? אחרי הספרים, הילקוט הטושים וההתרגשות הוא חזר לגן! אצלו זה כבר היה יותר ברור שהוא ייפלט, כי גם כשעלה לא` הסימנים נישארו והוא היה תמיד חלש וניפלט הרבה לפני הקודם. מסקנה; ילד צריך להיות תואם בגיל, בשכל, בבוגרות, פלוס מינוס לחברים שאיתו.. תמיד יש גאון וטיפשון אבל אני מדבר על רמת העיקרון. צריך לראות אם הילדה בוגרת דייה לעלות ובכל מצב עדיף להתייעץ עם הגננת ועם דמות חינוכית. מה שבטוח זה שאסור לעלות אם היא לא מספיק מתאימה כדי שלא ייאלצו ח``ו להחזיר כמו שקרה עם בני! עדיף עוד שנה בגן מאשר להכיר את דלת המנהל/ת יותר מאשר את הדלת בעבודה. בהצלחה!