שלום למנהלת הפורום ולמשתתפים אני מתלבטת

שלום למנהלת הפורום ולמשתתפים אני מתלבטת

בעניין של טיפול בבת שלי, היא בת 6 וצריכה לעלות לכיתה א בספטמבר. כבר רשמנו אותה אבל אני לא סגורה על זה עם עצמי. בעלי חושב שהיא תסתדר, מה דעתך? אפשר בשלב כזה לשנות ולהשאיר אותה בגן? היא כבר יודעת שהיא עולה . תודה.

אני לא מכירה את הילדה, אם תתני לי עוד פרטים

אנסה לעזור לך. בקשר לאפשרות לשנות אז אפשר. אם אתם מחליטים שעדיף לה להשאר שנה נוספת בגן תפני לעריה ותבקשי לרשום אותה לגן. יתכן שבגן שהיתה בו כבר לא יהיה מקום אבל יהיו חייבים לסדר לך גן אחר.

תודה רבה על ההתיחסות. הילדה לדעתי למרות שבגיל

היא מתאימה (היא ילידת יוני) היא לא בוגרת לגילה יחסית לילדים אחרים שאני מכירה בגן שלה ובמשפחה. אולי תשתלב טוב וזאת דאגנות מוגזמת שלי אבל אני מרגישה שאולי מוקדם לה הבעיה היא שאני צריכה לשכנע גם את בעלי שלא חושב כמוני וחושב שהילדה תתמודד. הגננת לא התערבה בזה ואמרה שאפשר כן ואפשר לא. תודה רבה לכם על העזרה.

2 סיפורים...

על 2 ילדים שהיו איתי. אחד מהם היה בגילי מה שאומר שאם אני יליד גבול ינואר אז הוא היה טיפה יותר גדול מס` שבועות, ומה שקרה שאותו רצו להקפיץ וזה מה שאכן קרה וגם אותי אך אימי התעקשה שאני אשאר עוד שנה. לילד היה קשה, אמא שלו הייתה נשארת לילות איתו על שיעורי בית מה שקרה שלבסוף הוא נפלט מהמערכת היישר לרחוב, יש לציין שזה קרה אחרי אולי 11 שנה אחרי ואולי זה גורם אחד מיני עשר, אבל זה קרה. הסיפור השני קרה לאחר שעליתי לא` יחד עם עוד תלמידים כאשר גם בני (בדוי) עלה איתנו על אף שהיה קטן מאיתנו. מהר מאוד הוכח שלא רק בגיל היה קטן ולאחר זמן לא רב הורידו אותו לגן!!! את מבינה?? אחרי הספרים, הילקוט הטושים וההתרגשות הוא חזר לגן! אצלו זה כבר היה יותר ברור שהוא ייפלט, כי גם כשעלה לא` הסימנים נישארו והוא היה תמיד חלש וניפלט הרבה לפני הקודם. מסקנה; ילד צריך להיות תואם בגיל, בשכל, בבוגרות, פלוס מינוס לחברים שאיתו.. תמיד יש גאון וטיפשון אבל אני מדבר על רמת העיקרון. צריך לראות אם הילדה בוגרת דייה לעלות ובכל מצב עדיף להתייעץ עם הגננת ועם דמות חינוכית. מה שבטוח זה שאסור לעלות אם היא לא מספיק מתאימה כדי שלא ייאלצו ח``ו להחזיר כמו שקרה עם בני! עדיף עוד שנה בגן מאשר להכיר את דלת המנהל/ת יותר מאשר את הדלת בעבודה. בהצלחה!

עלמה נ

New member
את לא סגורה מאיזו בחינה?

הילדה לא מוכנה ריגשית? שיכלית? מנטאלית? או שפשוט זה חשש שלך בתור אמא? האם היו לילדה בעיות כלשהן בגן? עצתי לך היא להרים טלפון לגננת ולהתייעץ איתה... כמו כן יש אפשרות לפנות בדחיפות דרך קופת חולים למכון להתפתחות הילד לקבלת איבחון...(אם לוחצים נכון מקבלים את מה שצריך) אם הילדה תצטרך להשאר בגן אין לך מה לדאוג היא תהנה מחברה חדשה ובמהרה תשכח... רק אל תכניסו ילדה לא בשלה לכתה א זה גורר בעיות למספר שנים... בהצלחה...

הילדה נבונה מאד ובגן תפקדה מצויין זאת בעיקר

הרגשה שלי. היא ילדה תחרותית ואני חוששת שתתאכזב ותתקשה ביום יום של בית ספר, רגשית אולי פחות מפותחת. הגננת לא אמינה בעיני, לא ממש אהבתי אותה. אולי ננסה איבחון, אם בעלי לא יתנגד. תודה לך!

עלמה נ

New member
שמחתי לעזור לך...

אני עברתי את ההתלבטויות האלו כבר שלוש פעמים ב``ה... התפתחות הילד היו לי לעזר רב... והתוצאות לא אחרו לבוא... בהצלחה...

למעלה