שלום למנהל הפורום (ניר)

איך שאני מאושר תכנסו ותבינו למה?

סוף כל סוף מפטרים את אנשי הקבע אוכלי החינם האלו שחוץ מלהפליץ במשרד כל היום ולהתעלל במילואמיניקים הם לא עושים כלום אך איזה כיף אני לא מדבר על הקצינים הקרביים שגם ככה לא מציקים לנו, אלא אני מדבר על הנגדים הטיפשים האלו שלא עושים כלום וממרמרים את חייינו יחד עם הקצינים הילדים האלו שקוראים לעצמם קציני קישור כבר ב-17:00 כל יום הם בבית ואת חיינו ממרמרים הטמבלים האלו יש צדק בעולם.

samuel b

New member
אוליי עכשיו אתה שמח אבל מחר

שחס וחלילה תיפרוץ מילחמה ( ולשם כך למעשה מחזקים אנשי קבע בין היתר) אז נהיה עם המכנסיים למטה למרות שהמצב כיום גרוע גם ככה

ניר נגר

New member
מסכים...המצב היום גרוע, אם כי אני

הייתי שם את האצבע על הבעיה הכאובה באמת...לא אנשי הרבע יעשו את המלחמה..אלה הלוחמים הפשוטים, המילואימניקים! הידעת שאם תיקח את כל חטיבת הצנחנים, גולני, גבעתי, הנדסה קרבית וכו'..הסדירים..הם מונים סה"כ כ 5000 חיילים... מי שיעשה את המלחמה הבאה אילו המילואימניקים (הסדירים יחזיקו את הקו עד לבואנו..) מצבת המילואימניקים הולכת וקטנה...אנשים פשוט לא מגיעים, המספרים מפחידים...פה טמונה הבעיה...!! והממשלה אטומה!!!

חתולון*

New member
שלום מנהל הפורום!!!

אין צנזורה על הפורום הזה??? אתה , בתור מנהל לא צריך לרשום כאן מספרים של חיילים/חטיבות/גדודים וכו' "הממשלה אטומה, הכל דפוק, העסק לא עובד" אבל, בלי מספרים ובלי "סודות" שבוע טוב

ניר נגר

New member
היי חתולון..קודם כל ברוך הבא..ואני

אכן מעריך את הדאגה שלך לביטחון שדה... אבללללללללל...כל ילד יודע את המספרים האלה..לא צריך להיות גאון הדור... יש חטיבה לכל חייל, צנחנים, גולני, גיבעתי וכו'- האוייב יודע את זה? כן! כל חטיבה מורכבת מ 4 גדודים? האוייב יודע את זה? כן! כל גדוד מורכב מכ 5 פלוגות? האוייב יודע את זה? כן! כל פלוגה מורכבת מכ 35 חייל? האוייב יודע את זה? כן! תעשה חשבון..תגיע למספר שלי! כמובן, שבפורום הזה לא נגיד מספרי יחידות, מיקומים, אבל דחילאק..לא מדובר בחומר "סודי" כנס לאתר של צה"ל תראה מה הולך שם... שבת שלום איש

ניר נגר

New member
היי איל..ערב טוב...אני לא הייתי

מכליל...כמובן שבצה"ל (כמו בכל אירגון גדול ...) יש משרתי קבע שלא עושים הרבה..וחבל! אבל מכאן ועד להכללה שכל אנשי הקבע בטלנים הם הדרך ארוכה. בנוגע "להצקות" למינהם אתה מטח מדבר על אלה שדורשים הופעה סדירה, ניקיון וכו'...גם אותי הם עיצבנו ועדיין מעצבנים במילואים, אבל..תתאר לך את הצבא בלעדיהם, כל אחד הולך אין שמתחשק לו..איך הבסיסים היו נראים...כך שצריך גם להיכנס לנעליהם ולהבין את העבודה שלהם. בברכה

פרח משי

New member
שלום רב. חייבת להגיב.

אני אמנם חדשה בפורום , אבל לא יכולה להשאר אדישה לטענה הזו. בתור חברה של קצין בקבע שנחשב בעיקרון "ג'ובניק",אחד שעשה קורס קצינים בסיסי, הרשו לי לתאר לכם עד כמה כואב הלב לשמוע את אותם אנשים, שלרוב היו ברגים מאוד קטנטנים במערכת הצבאית, "פותחים עיניים" על אנשי הקבע. אז ככה: החבר הג'ובניק שלי עושה שבת אחת לשלושה שבועות. פעם בזמן מסוים גם מקפיצים אותו מהבית (אפילו בארוחת ליל שישי), החבר הג'ובניק שלי נמצא בכל יום במשרד במצב עבודה אינטנסיבי עד השעה 2 בלילה, לחבר הג'ובניק שלי מציקים טלפונים עם בעיות במהלך כל השבת (בעודו בבית) ללא הרף, החבר הג'ובניק שלי לא יכול לרדת עם החברה שלו לסיני, לחבר הג'בניק שלי יש אחריות על עשרות אנשים - מבוקר ועד ליל, אוכל, מיטות, מחלות והכול, החבר הג'ובניק שלי כבר לא ילד בן 20 אבל הוא ישן בתרגילים בשק"שים וקורע את הגב, החבר הג'ובניק שלי מביא איתו הביתה תמיד עבודה "כי יש דברים שאני חייב להספיק לפני יום ראשון", החבר הג'ובניק שלי חי מ4 וחצי שעות שינה כל לילה במקרה הטוב, את החבר הג'ובניק שלי מעירים לא אחת באמצע הלילה כדי לפתור בעיות שנוצרות, לחבר הג'ובניק שלי אין תוספת על שעות נוספות (אחרת היה כבר מליונר), אין ארגון שאליו יכול לפנות אם יש בעייה, ובהיותו קצין גם אסור לו להתלונן על כלום. ושיקום המניאק שיקרא לו אוכל חינם או שיקצץ לו במשכורת.

ניר נגר

New member
היי פרח...ברוכה הבאה...

אני שמח שכתבת מה שכתבת...גם מי שלא נמצא בתפקידי לחימה נושא בנטל.....גם אני חושב שאסור לפגוע באנשי הקבע שתורמים למערכת!!! אני בטוח שתסכימי איתי שכמו בכל מערכת גדולה יש אנשים שלא צריך! זכור לי רס"ר המטבח שלי בצבא..הייתה לו ספארי חדשה מהצבא, הוא היה מופיע במטבח ב 10:00 עוזב ב 14:00... אני בטוח שהצבא מוקיר ויישמר את אלה שבאמת תורמים...בדיוק כמו החבר שלך... חלומות פז

פרח משי

New member
בכל מערכת יש כאלו שתורמים יותר

ותורמים פחות. אני יודעת שהיום עושים עבודה רצינית בצבא של קיצוץ של תקנים שצריכים פחות (דרך אגב: המספרים לא כל כך גדולים)... אבל להגיד שצריך לקצץ בפנסיה או במשכרות של כל מי שאינו בתפקיד של לוחם (שמעתי את דן מרגלית משווה בטלויזיה בין תפקיד של קצין שאינו לוחם לבין פקיד בנק!!!!), זו שערורייה שגובלת בבורות מוחלטת.

איתמר770

New member
אנשי הקבע בצבא

שלום, אני הייתי בקבע עד לפני כחצי שנה, ואגיד לכם בעצם איפה הבעיה העיקרית בצבא. וזה גם משיחות שהייתי בהם עם קצינים בדרגות סא"לים, אל"מים ואפילו תא"ל אחד. טוב, איפה נתחיל ? בצבא יש מנגנון שגורם לו לבזבז המון כסף על שטויות, ומצד שני הקיצוץ הוא במקומות אחרים. דוגמא: כאשר רס"ן יודע שיבוא אל"מ לבקר את היחידה שלו, הוא ישקיע ויבזבז המון כסף על שטויות. רק כדי שהאל"מ יהיה מרוצה. ובדיון שיבוצים הבא הרס"ן יזכר לטובה. ולפעמים הרס"ן מוציא את הכסף מכיסו הפרטי. דוגמא קטנה: תא"ל אחד רצה לקנות עכבר אל-חוטי למחשב, וההוראה ירדה בשרשרת הפיקוד עד לנגד שהיה אחראי על המחסן. בפני הנגד היתה בעיה- אין פריט כזה בצבא. ולכן, הוא הוציא כסף מכיסו ושילם. וזו דוגמא קטנה לבזבוז מיותר. סיפור נוסף: החליטו לשפץ את לשכת מפקד האוגדה שבה הייתי. וניתן אישור תקציבי לשיפוץ, אבל במהלך השיפוץ החליט ס. מפקד האוגדה לשנות את הציפוי החיצוני במקום אבן, משהו אחר, ואח"כ עוד משהו, ולהוסיף עוד משהו קטן. בסיכום השיפוץ של הלשכה עלה פי 4 מהמחיר ההתחלתי, כי כל שינוי מייקר. ובגלל שמדובר על לשכה של תת-אלוף אף אחד לא יעיר לו. דבר שני: אחרי הוחלט על קיצוץ תקנים. נמצאו הקצינים הבכירים בפני בעיה. אם יש להם נגד שעובד מצויין והוא בן 30 ומנגד יש נגד גרוע בן 40. הם חייבים לפטר את הנגד בן 30, כי פיטורי נגד בן 40 עולים לצבא כחצי מליון ש"ח. כלומר הצבא מפסיד פעמיים: גם מפטר את כל גילאי הביניים 25-37, וגם נשאר עם אנשים, שחלקם, לא עובד טוב. גילאי 40 ומעלה. ובעוד כ 5-10 שנים הצבא יתקע עם אנשים בגילאי 20-30 ובגילאי 40 ומעלה, ויהיה פער גילאים עצום שכאשר המבוגרים יפרשו, לא יהיה דור ביניים של אנשים שיודעים את העבודה (רק צעירים שצריכים עוד ללמוד). דבר אחרון: ישנם תפקידים בצבא שלא מצדיקים פרישה בגיל 45. כמו,למשל, רס"ר משמעת. ומצד שני בוודאי שקרביים ראויים לפרישה מוקדמת. (וזה קצת מורכב מבחינת רמת פעילות וכד'). חבר שלי בצבא אמר לי השבוע, שהחליטו להאריך את השירות עד גיל 55. התקדמות אדירה בהנחה שכל איש קבע שמשתחרר הצבא ממשיך לשלם לו עד גיל 65 . וזה יעזור לצה"ל להסתדר עם הקיצוץ בתקציב. מקווה שגם במלחמה הבאה, ננצח. אחרת....

roncho1

New member
הגיע הזמן

שאנשי הקבע ישרתו במילואים ויתרמו. שירותם במילואים יקל את העומס על משרתי המילואים. משרתי הקבע זו עבודתם כל כל מקום עבודה אחר ולכן אין שום סיבה שבעולם שלא ישרתו במילואים בכל מקום.

גם שירות קבע הוא עבודה

גם שירות קבע הוא עבודה, ובמידה והעובד אינו נחוץ דינו כמו עמיתו באזרחות להיות בחוץ, רק מה שאנשי הקבע לא מאורגנים בוועדי עובדים, וזכות השביתה לא ניתנת להם, אגב, האם כל תקני הפקידים באזרחות באמת נחוצים? לפחות בצבא אין משרות לפי פוליטיקה אין כל סיבה שאנשי הקבע לא ישרתו חודש אחד במילואים ביחידותיהם, בזמן הסדיר ידוע לי על מיקרה שמפקד אצלנו היה גם מפקד במיל ביחידה מובחרת, אבל על תקן מילואימניק-שירות אנשי הקבע במילואים יתן להם להבין גם את המילואימניקים, אני מקווה שמקרים מעין זה ירבו.

חתולון*

New member
שלום למנהל הפורום (ניר)

ברכות על ניהול הפורום אני מצרף את הקישור להודעה "שלא עולה יותר" כיוון שהיא ותיקה ושם נמצאת תגובתי להודעה שלך. קבל זאת בהבנה לחץ כאן שבוע טוב

למעלה